HEDEP Ağrı milletvekili Sırrı Sakık iki oturum ceza aldı

HEDEP Ağrı milletvekili Sırrı Sakık’a iki oturum TBMM Genel Kurulu’na girmeme cezası verildi.

GİRİŞ 13.12.2023 16:33 GÜNCELLEME 13.12.2023 16:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

TBMM genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri devam ediyor.

AK Parti İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi, savunma sanayini uçuracaklarını söylediklerini hatırlatarak, “Biz bedava traktör dağıtmıyoruz, hain teröristlere bedava roket dağıtıyoruz. Ajanları, PKK ve Öcalan severleri savunmuyoruz; hainlerin dağlarda musallat oldukları o 12-13 yaşındaki Kürt kızlarımızı savunuyoruz ve “Kürtlerin devleti yoktur.” demiyoruz “Kürtlerin devleti vardır, Türkiye Cumhuriyeti’dir.” diyoruz. Biz en zor zamanlarda “Ekrem tatile çıksın!” demiyoruz, “Ayşe tatile çıksın!” anlayışını benimsiyoruz ve bu sayede elli yıllık FETÖ’yü devletten temizliyoruz, kırk yıllık PKK’yi ülkeden temizliyoruz, kırk altı yıldır kapalı olan Maraş’ı açıyoruz, otuz yıldır işgal altındaki Karabağ’ı kurtarıyoruz, Türk Devletleri Teşkilatı’nı kuruyoruz. Biz Demirtaş’a selam çakıp şehitlerimizin ruhunu sızlatmıyoruz” ifadelerini kullandı.

HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Ağrı milletvekili Sırrı Sakık Çelebi’ye tepki gösterdiler. Sakık yerinden kötü ve yaralayıcı sözler sarf etti. Bunun üzerine Sakık’a iki oturum TBMM Genel Kurulu’na girmeme cezası aldı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    PKK müslüman mı?
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    kriptolar bir gün cezalarını çekecek!.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bütün dünya şahittir ki 12-13 yaşındaki kızlara en çok müslümanlar musallat oluyor
    Cevapla
  • tepki 4 ay önce Şikayet Et
    iyi de e frk eder zaten aylik yine gelecek ayni anda para cezasi da verilecek laf anlamaz ise ilk de bir ay sonra 6 ay sonra yillik aylik kesilip vekillik de atilacak komik ceza ne olacak
    Cevapla
  • Adnan 4 ay önce Şikayet Et
    Meclise hiç sokmasınlar hatta hapise atsınlar bunların teröristlerle beraber olduğunu bilmeyen varmı Türk kanı olsa Mehmet Ali Çelebi yi ayakta alkışlaması lazimdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...