İyi Parti kapıyı kapatınca Özel onlara koştu! CHP'den DEM Partisi'yle seçim pazarlığı

İYİ Parti'nin yerel seçimlere seçime ‘hür ve müstakil’ girme kararı sonrası yeni ittifak arayışlarına giren CHP, çareyi DEM Partisi'nde buldu. Özgür Özel, bugün DEM Partisi'ne ziyarette bulunarak ittifak pazarlığı yapacak.

GİRİŞ 13.12.2023 17:47 GÜNCELLEME 14.12.2023 08:53
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçimlerine gidilirken İYİ Parti'nin aldığı seçime ‘hür ve müstakil’ girme kararı CHP'nin büyükşehirlerdeki planını altüst etti. 2019'da kazandığı büyükşehirleri elinde tutmak isteyen CHP ise çıkar yolu terör örgütü PKK ile adı anılan HDP'nin ismini değiştiren siyasi yapısı DEM Parti'de buldu. CHP ile DEM Parti bugün seçim pazarlığı yapacak.

PKK, KCK, PYD, YPG, HADEP, DEHAP, HDP, YSP, DEM.... Siyasette harf terörü! PKK, KCK, PYD, YPG, HADEP, DEHAP, HDP, YSP, DEM.... Siyasette harf terörü!

İYİ PARTİ'NİN KARARI CHP'Yİ ZORA SOKTU

Yerel seçimlere çok kısa bir süre kala İYİ Parti CHP'nin büyükşehir hesaplarını bozdu. 28 Mayıs seçimlerinin kaybedilmesinin ardından birçok suçlamanın odağında yer alan İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimleri için Genel İdare Kurulu’nun (GİK) oy çokluğuyla 2024 yerel seçimlerine “hür ve müstakil” şekilde girme kararı aldığını duyurdu. İYİ Parti'nin bu kararı büyükşehirleri elinde tutmak isteyen CHP'yi zora soktu. 

CHP'DEN DEM PARTİ HAMLESİ

İYİ Parti'nin CHP'ye kapıları kapatmasının ardından seçimler için farklı strateji belirlemek zorunda kalan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çareyi HDP'nin ismini değiştiren partisi DEM'de buldu. Özel, bugün DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’la görüşecek. 

DEM PARTİ İSTEDİĞİNİ ALDI

Özel'in DEM Parti Genel Merkezi’ne gerçekleştireceği ziyarette mahalli seçimlere ilişkin iş birliği konusu masaya yatırılacak. Ancak görüşme gerçekleşmeden bile DEM Parti isteklerinden birini aldı. DEM Parti'den bugüne kadar yapılan açıklamalarda, CHP ile işbirliği yapılması durumunda bunun kapalı kapılar ardından değil, kamuoyunun önünde yapılması talep edilmişti. CHP Genel Başkanının görüşme talebiyle DEM Parti bu talebine karşılık bulmuş oldu. 

DEM Parti diğer bir istek olarak ise olası işbirliği durumunda yapılacak anlaşmanın yazılı olarak kayıt altına alınmasını bekliyor. 

İSTANBUL, ANTALYA, ADANA, MERSİN MASADA OLACAK

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ittifak arayışı kapsamında DEM Parti le gerçekleştireceği görüşmede sadece İstanbul için olası bir ittifak konusu görüşülmeyecek. Görüşmede İstanbul'un yanı sıra diğer büyükşehir olan Antalya, Adana ve Mersin gibi kentlerde de işbirliğinin masaya yatırılması bekleniyor. 

2019'DA HDP DESTEK VERMESEYDİ İMAMOĞLU KAZANAMIYORDU

2019’daki yerel seçimlerde aday çıkarmayıp İmamoğlu’nu destekleyen HDP, belediye meclis seçimlerinde ise %4,01 oranında oy almıştı. Belediye meclislerinde 341 bin 993 oy alan HDP, İmamoğlu’na destek vermeseydi seçimi CHP’nin kazanma ihtimali ortadan kalkıyordu. 30 Mart 2019 tarihindeki İBB seçimlerinde CHP’li İmamoğlu 4 milyon 171 bin 118, AK Partili Binali Yıldırım 4 milyon 149 bin 656 oy almış, fark 21 bin olarak kayıtlara geçmişti.

HDP 2019 yerel seçimlerinde büyükşehirlerde CHP lehine aday çıkarmamış, il genel meclislerinde ise düşük oranda oylar almıştı. HDP 2019 yerel seçimlerinde il genel meclis oyu olarak İstanbul'da %4,01, Antalya'da %1,40, Adana'da %4,11, Mersin'de ise %6,28 oranında oy almıştı.

HDP DESTEĞİYLE ALINAN MERSİN'DE SKANDALLAR

CHP'nin 2019 seçimlerinde İyi parti ve HDP ile ortak aday çıkararak kazandığı Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde geçtiğimiz 5 yılda ise çok sayıda skandal yaşandı. 

İşte Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan skandallardan bazıları;

  • 28 personel hakkındaki terör soruşturması devam ederken, şehirdeki panolarda yer alan ay-yıldızlı bayraklar yerlere atıldı.
     
  • Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ayşe Şahin, terör örgütü PKK/KCK operasyonu yapmak suçundan tutuklandı. 
     
  • Mersin'de terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında, aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş'in olduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan belediyenin daire başkanı Bedrettin Gündeş tutuklandı.
     
  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in oğlu alınmadıkları eğlence merkezini, belediyeden topladığı adamlarla bastı ve çalışanları dövdü. Belediyenin şube müdürleri arasında yaşanan fuhuş ve şantaj kasetleri ise skandalın son halkası oldu.
     
  • Mersin'de CHP'li Belediye Başkanı Vahap Seçer'in, 45 milyon TL'lik kamu zararı oluşturduğu ortaya çıktı. İhaleyi alan firmanın MBB'den aldığı 3. ihale olduğu, belediyenin tedarikçisi olduğu tüm firmalara uzun vadeler ile ödeme yaparken ihaleyi alan firmaya erken ödeme yapıldığı iddia edildi..

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 71
  • Kütahyalı 4 ay önce Şikayet Et
    Özgür Özel seni Allah CC nasıl biliyorsa öyle yapsın. Şehit cenazesine katılıyorsun aradan bir kaç saat geçmeden PKK nın partisi ile görüşmeye gidiyorsun. Tamam anladık menfaatin var da bari bir kaç gün sonra gitseydin ama nerde sizde o düşünce. Milletin bam telleri ile oynuyorsunuz sonrada bu millet sizi seçmeyince kabahatli arıyorsunuz.
    Cevapla
  • DADAŞ 25 ERZURUM 4 ay önce Şikayet Et
    Ben buna şaşırmadım da iyi partinin bazı şehirlerde yine aday çıkarmıyarak bu hainlere destek vermesinden şüpheleniyorum bayan meral'e güvenilmez
    Cevapla
  • Poyraz 4 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun chp bu teröristlerin elinde sirk maymunu oldu.Chp her konuda milli güvenlik sorununa dönüştü.Oy verenlerde trene bakar gibi mal mal bakıyorlar.
    Cevapla
  • Mev 4 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş ne çok parti var Türküyede demlik gibi birde dem partisi çıkmış chp daha çok ziyarete gider böyle giderse gerçi bunların hepsi vatan haini
    Cevapla
  • Cehenneme 4 ay önce Şikayet Et
    DEM diye bir Parti'nin varlığını şimdi duydum, Allah Allah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var