Sözcü’de hadsiz sözler: AK Parti ve Diyanet'i kapatacağız!

ATA Partisi adlı siyasi oluşumu adına Sözcü gazetesine konuşan Namık Kemal Zeybek, "eski Türkiye" özlemini dile getirdi.

Sözcü’de hadsiz sözler: AK Parti ve Diyanet'i kapatacağız!
Sözcü’de hadsiz sözler: AK Parti ve Diyanet'i kapatacağız!
GİRİŞ 14.12.2023 19:12 GÜNCELLEME 14.12.2023 23:11
Bu Habere 254 Yorum Yapılmış

Sözcü Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan ATA Partisi Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, AK Parti’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracaklarını söyledi. Hızını alamayan Zeybek, Diyanet İşleri Başkanlığını ve İmam Hatip okullarının kapısına kilit vuracaklarını ifade etti. Sözcü, bu skandal sözleri, “AKP’nin kapatılması için yargıya başvuracağız” başlığıyla iç sayfasının en tepesine yerleştirdi. Sözcü, internet sayfasına ise ilgili haberi eklemedi.

ATA isimli partiyi kuran Namık Kemal Zeybek’in bugün Sözcü gazetesinin 14’üncü sayfasında yayınlanan röportajında, 21 yıldır girdiği bütün seçimlerden zaferle ayrılan AK Parti’nin kapatılması yönündeki ifadeleri şöyle:

“Kendilerinde saklamadan karşı devrim yapmak için geldiklerini söylediler. Bu iktidar geldiğinden beri Türkiye’de karşı devrim açık seçik başlamıştı. Bunlar laik cumhuriyet istemiyorlar, şeriat devleti istiyorlar. Cumhurbaşkanı ‘Biz İslam’ı referans alan bir siyasi partiyiz’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni dönüştürmek için ne mümkünse yapıyorlar Cumhuriyeti korumakla görevli olan kuruluşlar etkisiz hale getirildi, Yargıtay Başsavcılığı, AKP’nin laikliğe aykın faaliyetlerin odağı olduğunu saptadı Kapatılması lazım geldiğini belirledi fakat kapatamadı. Türkiye gerçekten kendisini koruyan hukuk düzenine sahip olsaydı bu partinin kapatılması gerekirdi.

AKP’nin Türkiye’yi yönetmeye hakkı yoktur. AKP’nin Atatürk’ün Türkiye’yi bozmaya, Arap Cumhuriyeti haline getirmeye hakkı yoktur. Dolayısıyla biz hazırlığı yapıyoruz. Dosya tamamlanınca AKP’nin kapatılması için de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuracağız. Başvurumuz kabul edilir-edilmez ama biz başvuracağız.”

İSLAM’DAN KURTULMA HAYALİ

Namık Kemal Zeybek, din karşıtlığı yaptığı açıklamasında, “Biliyorum bu sözler hoş kar şılanmayacak ama birlerinin söylemesi gerekiyor. Şu anda din kurumundan kurtulursak her vilayette üç fabrika yaparız. Terörü de önlemenin yolu budur.” dedi.

Türkiye’de din adamı yetiştirilmemesini isteyen Namık Kemal Zeybek, hezeyanlarını şöyle sürdürdü:

“Laik bir devlette, devlet din adamı yetiştiremez. Devlet dine destek vermez. Türkiye bu konuda bir garabet içinde... Diyaneti devletin sırtından atıp kendi vakıflarının sırtına yükleyeceğiz. Türkiye’deki bütün dini akımlara da aynen Diyanet’in sahip olduğu hukuki imkanlara sahip kendi diyanetlerini kurma hakkı vereceğiz.”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 254
  • Milli VATANDAŞ 3 ay önce Şikayet Et
    İtler varlığını hissettirmek için havlar.
    Cevapla
  • Misafir 5 3 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar OLSUN SANA VE SANA DESTEK VEREN AĞA BABALARINA ..HOCA AHMET YESEYİ ÜNİVERSİTESİ NDE UYGULADIĞIN FAŞİT BASKILARINI DUYDUK AMA İNANMAMIŞTIK , DEMEK HEPSİ DE NEREDEYSE DOĞRUYMUŞ, BU VEBALIN ALTINDAN HEM BU DÜNYA DA HEMDE AHİRETTE NASIL KALKACAKSIN. SENİN CENAZENİ HANGİ DİN MENSUPLARI KILDIRACAK??
    Cevapla
  • Zeki 3 ay önce Şikayet Et
    Bakanlık yaptın niye yapmadın fabrika
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Sözcü, Fox, ve halk medya grubları dışardan besleniyorlar dışardan beslenen partilerde var amacınıza ulaşamayacaksınız Allahın izniyle
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    hooooşştt
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Düğün yapacaklar dikkat! Yaz aylarında talep arttı: Uzmanından sahte altın uyarısı
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren 17 yaşındaki zanlının ifadesi belli oldu