Pazarlık ittifakı tutmadı! Millet dağıldı Cumhur bağlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi türlü pazarlıklar ve gizli anlaşmalarla bir araya gelen Millet İttifakı yerle yeksan olurken, ülkenin bekası doğrultusunda ilkelerle bir araya gelen Cumhur İttifakı ise varlığını devam ettiriyor.

Pazarlık ittifakı tutmadı! Millet dağıldı Cumhur bağlandı
Pazarlık ittifakı tutmadı! Millet dağıldı Cumhur bağlandı
GİRİŞ 15.12.2023 17:25 GÜNCELLEME 15.12.2023 17:25
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iktidarı devralmak için 6 partinin bir araya gelerek büyük pazarlıklar sonucu kurduğu Millet İttifakı seçimin kaybedilmesinin hemen ardından sona erdi. Türkiye'nin bekası yolunda pazarlıksız olarak istikrar ve istikbal için yola çıkan Tayyip Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı ise yoluna tam gaz devam ediyor.

SEÇİMİN HEMEN ARDINDAN DAĞILDILAR

5 Mayıs 2018 tarihinde 14 Mayıs 2023 yılında yapılacak genel seçimler için CHP önderliğinde İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin kurduğu, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin katılımıyla ise 6'lı masa adını alan Millet İttifakı 28 Mayıs seçimlerinin kaybedilmesinin ardından dağıldı. Liderlerin ülke yönetimi için değil, kendi çıkarları için cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık, milletvekili ve bürokrat ataması dahil olmak üzere paylaşım yaparak pazarlıklar sonucu oluşturduğu masa, seçimden bir kaç gün sonra yok oldu.

Masa dahilinde olan ve oy oranları yüzde 1'ler seviyesinde olduğu tespit edilen Gelecek, DEVA ve Saadet Partileri masadan milletvekilleri alarak kalkarken en zararlı çıkan kişi ise Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Seçim öncesi CHP'nin milletvekili sıralarını küçük partilere dağıtan Kılıçdaroğlu, seçim sonrası koltuğunu kaybetti. Altılı masanın diğer bir kaybedeni ise İYİ Parti oldu. İYİ Parti seçimde 6'lı masa ile birlikte aldığı hezimet sonrası istifa furyasına girdi. Seçimin ardından İYİ Parti'den çok sayıda isim istifa ederek ayrıldı.

İYİ PARTİ KAPIYI KAPATTI DEM PARTİ AÇIK İTTİFAK İSTİYOR

31 Mart yerel seçimlerinde ittifak için ise masadan kalkan İYİ Parti kapıyı kapattı. İYİ Parti seçime 'Hür ve müstakil' girme kararı aldığını duyururken, HDP'nin ismini değiştirerek oluşturduğu DEM Parti ise CHP'ye açık ittifak teklifini sundu. DEM Partisi, CHP'den 31 Mart seçimleri için kapalı kapılar ardından olmayan, kamuoyunun bilgisi dahilinde yapılacak bir açık ittifak içinde var olacaklarını açıkladı.

CUMHUR İTTİFAKI DEVAM EDİYOR

28 Mayıs seçimlerine pazarlık yapmadan Türkiye'nin geleceği için birlikte hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı'nda ise herhangi bir kopma bulunmuyor. Cumhur İttifakı'nın beraberliği 31 Mart yerel seçimlerinde de devam edecek.

Yerel seçimlere gidilen yolda Millet İttifakı'nın dağılan liderleri birbirlerine türlü eleştiriler yöneltirken, Cumhur İttifakı tarafında ise liderlerin jestleri öne çıkıyor. 

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A JEST

Alınan bilgiye göre, partinin 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri çalışmaları kapsamında MHP Lideri Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir jest geldi. Bahçeli, partililere Erdoğan'ın "baba ocağı" Rize'nin Güneysu ilçesi için yapılan belediye başkan aday adaylığı müracaatlarının alınmaması talimatını verdi. Bu çerçevede Güneysu için başvuruları kabul etmeyen MHP, ilçeden belediye başkan adayı göstermeyecek.

ERDOĞAN LİDERLERLE GÖRÜŞÜYOR

Diğer taraftan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı bünyesindeki liderlerle yerel seçimlere ilişkin görüşmeler gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı kabul etti. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Fatih Erbakan’dan İstanbul ve Ankara için destek istedi. Fatih Erbakan talebe olumlu yaklaştı.



Erdoğan, çarşamba günü ise Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede yerel seçimler konusu ele alındı.



Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de yerel seçimlerde işbirliği için olumlu mesaj verdi. Destici, Cumhur İttifakı ile yerel seçimde işbirliğine ilişkin, "Bu dönemde ülkenin bütünlüğü, milletin birliğinin Cumhur İttifakı ile sağlanabileceğine inandığımız için ittifak içinde hep fedakarlık yapan taraf olduk. Bu yerel seçimlerde de bir işbirliği talebi gelirse başta büyükşehirler ve belli iller olmak üzere, bunları değerlendiririz." açıklamasında bulundu.

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 59
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Ne de olsa rant büyük!
    Cevapla
  • KütahyAli 4 ay önce Şikayet Et
    İstanbul için kurum, Angara için altınok, ;) Kütahya için ışık. Ötesi belediyeleri cehepeye hediye etmektir...
    Cevapla
  • Kozan 4 ay önce Şikayet Et
    Mustafa yıldız ismi Kozan için en ideal aday
    Cevapla
  • Bozkurt 4 ay önce Şikayet Et
    Biz bu çihana sığmaz olduk yeni sulara yelken açalım,Turana varalım Doğu Türkistanda kuçaklaşalım,Tur dağına çıkalım oradan Kudüs,e inelim,çok sıkıldık durmayalım artık Ay Yıldızızı Kaf dağına dikelim,Selam olsun Ay Yıldıza.
    Cevapla
  • Musa 4 ay önce Şikayet Et
    Ne millet ne zillet ne cumhur siyasetsizlik en güzel haslet . Siyaset kadar gaddar , çıkarların havada uçuştuğu , millet sğrünürken hala paylaşım peşinde olanların yarıştığı başka bir alan yok . Gitmiyorum sandığa .
    Cevapla
  • Taşeron 4 ay önce Şikayet Et
    Katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...