Babacan'dan CHP'ye açık kapı! İttifak için ilk sinyal

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerindeki hezimeti sonrası ittifak siyasetini eleştiren Deva Partisi lideri Ali Babacan geri adım attı.

Babacan'dan CHP'ye açık kapı! İttifak için ilk sinyal
Babacan'dan CHP'ye açık kapı! İttifak için ilk sinyal
GİRİŞ 18.12.2023 19:35 GÜNCELLEME 18.12.2023 19:41
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçimlere kendi adaylarıyla hazırlandıklarını ancak, yerelde iş birliğinin kapısını kapatmadıkları mesajını verdi.

Ali Babacan, teşkilatlardan talep gelmesi halinde değerlendirme yapabileceklerini kaydetti.

Babacan, “Çok sayıda olacağına inanmıyorum. İttifaktan gelen bir yorgunluk var. Makul bir çerçeve oluşursa yerelde onun da önünü kapatmanın çok doğru olmayacağını düşündük” dedi. Babacan, iş birliği yapılacak partilerin genel merkezlerinin de bu ittifaka sıcak bakması gerektiğini kaydetti.

İTTİFAKA YEŞİL IŞIK, CHP’YE İSTANBUL VE ANKARA MESAJI

“İş birliği olsun da bekleyelim gibi durumumuz yok.” ifadesini kullanan Babacan, İstanbul ve Ankara’da da kendi adaylarını çıkarmaya hazırlandıklarını belirtti. CHP’ye bariz şekilde sinyal veren Babacan, şunları söyledi:

“Kendi adaylarımızı tespit sürecimizi başlattık. 20 Şubat’a kadar süremiz var. Böyle şeyler olursa az sayıda Şubatın ilk haftası olursa olur az sayıda. Bunun tamamen önünü kapatmadık. Çünkü, bir makul bir çerçeve oluşursa yerelde onun da önünü kapatmanın çok da doğru olmayacağını düşündük. Çok sayıda olacağına inanmıyorum. Şu anda partiler arasında böyle bir iklim yok. Genel seçimlerden, ittifaktan gelen bir yorgunluk var. Partilerin çoğu, ‘zarar verdi, kendimiz olamadık’ diyor. İstanbul’da da, Ankara’da da şu anda kendi adaylarımızı hazırlıyoruz.”

Babacan, “Vatandaşlarımızın önüne bir alternatif sunacağız. Belki genel seçimlerde bulamadıkları alternatifi sunmuş olacağız. Genel seçimlerde 50+1 mecburiyeti var. Ama yerel seçimlerde bu mecburiyet yok. Onun için vatandaşa ‘bakın mecbur değilsiniz alternatifler var’ diyoruz. Bizim bu tutumumuzun demokrasiyi genişleten ve vatandaşlarımıza çaresizlik hissini azaltan tutum olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 85
  • mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    bu adam hala siyaset yapıyormu halkta karşılığı varmı basınmı ayakta tutmaya çalışıyor
    Cevapla
  • ilker 4 ay önce Şikayet Et
    Maalesef bu ülkede müslüman görünümlü birçok siyonist var. Şuan İsrail'den daha fazla yahudi Türkiye'de var, siyonizmin merkezi Türkiye, bu sorun çözülmeden ne Filistin sorunu çözülür, nede İslam birliği olur. Bizim işimiz Filistinden zor ama çözülecek Allah'ın izni ile
    Cevapla
  • Ercan 34 4 ay önce Şikayet Et
    Laa oğlum bu git yaaa seni kim adamdan sayıyor
    Cevapla
  • OGS 4 ay önce Şikayet Et
    GAG, bu işte...
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 ay önce Şikayet Et
    Sülün osman işe çıktı gene...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
Özel hastanede yenidoğan vurgunu