Erdoğan'dan net mesaj: 'Düşünmüyoruz' deyip açıkladı! Sadece bir il istisna olabilir...

Başkan Erdoğan, yerel seçimler öncesi AK Parti teşkilatlarına mesaj yolladı. Erdoğan, milletvekillerinden aday göstermeyi düşünmediklerini belirtirken kulislerde bu durumun sadece İstanbul için esnetilebileceği konuşuluyor.

GİRİŞ 19.12.2023 12:04 GÜNCELLEME 19.12.2023 12:08
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, Ankara, İstanbul, İzmir milletvekilleri ve teşkilat yöneticileriyle bir araya geldiği toplantılarda, "Tek hedefimiz, şehirlerimizi yeniden hizmetle buluşturmak ve bunun için seçimi kazanmak. Milletvekillerinden aday göstermeyi düşünmüyoruz" mesajı verdiği belirtildi.

Başkan Erdoğan, geçtiğimiz hafta üç büyük şehrin belediye başkan adaylarını belirlemek için istişare süreci yürüttü.

Sabah'ta yer alan habere göre, bu illerin milletvekili ve teşkilat yöneticileriyle ayrı ayrı toplantılar yapan Erdoğan, formlar dağıttı. Bu formlarda üç aday isminin yanı sıra AK Parti'de olan ilçe belediye başkanlarından memnuniyetleri soruldu.

MİLLETVEKİLLERİNDEN ADAY YOK

Erdoğan'ın hem bu toplantılar hem de MKYK'da yaptığı konuşmalarda, milletvekillerinden belediye başkanı adayı göstermeyi düşünmediğini belirterek "Bizim milletvekili arkadaşlarımızın dışında da çok donanımlı arkadaşlarımız var" dediği kaydedildi.

Erdoğan'ın, milletvekillerinden belediye başkan adayı göstermeme kararını sadece İstanbul için esnetmesinin gündeme gelebileceği kulislerde konuşuluyor.

Erdoğan'ın ayrıca, "Çok önemli bir sürece giriyoruz. Bu süreci en iyi biçimde değerlendirmemiz lazım. Sürekli sahada olup vatandaşla iç içe olacağız. Tek hedefimiz, şehirlerimizi yeniden hizmetle buluşturmak ve bunun için seçimi kazanmak. Özellikle İstanbul'u kazanacağız, hazırlığımızı buna göre yapıyoruz. Adaylar açıklandıktan sonra herhangi ayrışma olmadan, aday olan olamayan herkes birlikte çalışacak" ifadelerini kullandığı belirtildi.

1.1 MİLYON PİŞMAN

AK Parti, İstanbul'a dönük özel strateji de oluşturuyor. Yapılan araştırma ve saha gözlemleri, büyük çoğunluğunu 2019'da Ekrem İmamoğlu'na oy verip bin pişman olmuş gri alanda yaklaşık 1.1 milyon seçmen olduğunu gösteriyor.

AK Parti, "hizmet odaklı başkan" isteyen kitlenin oyunu alıp seçimi açık ara kazanmak istiyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • eyüp 4 ay önce Şikayet Et
    MALATYA KADERİNE TERK EDİLEN İLLER ARASINDA BÜYÜKŞEHŞİR BELEDİYE BAŞKANI VE VEKİLLERİ HİÇ GÖRMEDİK DEPREMDE 2 VEYA 3 AY SONRA ORTAYA ÇIKTILAR bundan sonra ne tüfekci ne koca ne gürkan ve diğerlerini ALLAHA havale ediyoruz şimdi bangır bangır bağırıyorlar size oy veren elller kırılsın Malatya da deprem de hasar görmiyen bina yok hatay kadar fakat can kaybı diğerlerine göre
    Cevapla
  • mersinli mimar 4 ay önce Şikayet Et
    İstanbulda Tevfik GÖKSUDAN başkası kaybeder hiç şansları yok... istanbulu bilen biri başkan olmalı bakanlık ve başbakanlık yapanları önceki seçimde gördük.. akıllanın ve Tevfik başkanı ilan edin
    Cevapla
  • Yeni Dünya 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım siz beş demiştiniz bence dünya birden büyüktür.Dünya abd den büyüktür.Dünya yeni bir düzen kurmalı yoksa kan gölüne döner.
    Cevapla
  • Bozok 4 ay önce Şikayet Et
    Ankaraya Turgut Altınok.
    Cevapla
  • Seçmen 4 ay önce Şikayet Et
    Belediyeciliği iyi bilen proje hizmetadamı Göksu.Başkası kaybeder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Heniyye'nin torunlarının şehit olmadan dakikalar önceki görüntüleri paylaşıldı!
Ahmet Türk'ün belediye başkanlığı düşecek mi?