AK Parti'li Hasan Turan'dan İsrail'e sessiz kalanlara tepki: İhanet içerisindeler

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Filistin konusunda masum sivillerin yanında durmayanların ve Türkiye'nin mücadelesini küçümseyenlerin ihanet içerisinde olduğunu söyledi.

AK Parti'li Hasan Turan'dan İsrail'e sessiz kalanlara tepki: İhanet içerisindeler
AK Parti'li Hasan Turan'dan İsrail'e sessiz kalanlara tepki: İhanet içerisindeler
GİRİŞ 21.12.2023 17:41 GÜNCELLEME 21.12.2023 17:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

wTuran, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 20 bini geçtiğini belirtti.

Yaşanan vahşetin dünyaya duyurulmasını engellemek için 96 gazetecinin öldürüldüğünü ifade eden Turan, "İsrail, yaklaşık 2,5 aydır saldırdığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 53 bin ton bomba kullandı, 52 bin 500 konutu yerle bir etti. İsrail’in işlemediği savaş suçu kalmadı. Hastaneleri, camileri, meskun mahalleri hatta kendilerinin tayin ettikleri güvenli bölgeleri bile vurdular." diye konuştu.

Turan, Batı ülkelerinin insanlık dışı saldırılara kayıtsız kaldığını, bu tutumun insanlığın geleceği açısından endişeye neden olduğunu dile getirdi.

Bazı medya kuruluşlarının Gazze saldırılarına ilişkin yayınlarına da değinen Turan, İsrail'in topla, tüfekle yapamadığını "yumuşak güç" olarak nitelenen medyayla yapmak istediğini vurguladı.

Bu çevrelerin; bebekleri öldürülen ve topraklarını savunan Filistinlileri terörist olarak gördüğüne işaret eden Turan, "Filistin ve Gazze konusunda masum sivillerin yanında durmayan her kim varsa ve Türkiye'nin verdiği örnek mücadeleyi her kim küçümsüyor, itibarsızlaştırmaya çalışıyor ve kamuoyunun gözünden kaçırmaya çalışıyorsa ya gaflet ya delalet ya da ihanet içerisindedir." dedi.

Turan, özellikle sosyal medyadaki İsrail yanlısı ve Türkiye karşıtı hesaplara dikkati çekerek, Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistin başta olmak üzere dünyadaki bütün mazlumların yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

Turan, geçen hafta The New York Times'ın "Ukrayna asıllı Yahudi bir muhbirinin" kendisiyle röportaj yaptığını, ancak bu röportajda dile getirdiği konuların tamamının aktarılmadığını ve haberde uydurma ifadelere yer verildiğini söyledi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Koray Derik 4 ay önce Şikayet Et
    Enerji iş yapabilme yeteneğidir. Sayın milletvekili enerjisini KKTC nin tanınması için harcasa daha güzel olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat