YSK'dan seçim verilerine ilişkin yeni karar: Partiler anlık izleyebilecek

Yüksek Seçim Kurulu, mahalli idareler seçimi sırasında, siyasi partilerin gelen sonuçları anlık takip edilebileceklerini duyurdu.

GİRİŞ 22.12.2023 06:51 GÜNCELLEME 22.12.2023 09:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu, sandık sonuçları paylaşım sisteminin kullanımına ilişkin bir genelge hazırladı.

Siyasi partiler, diğer seçimlerde olduğu gibi sonuçları YSK ile aynı zamanda takip edebilecek.

Türkiye'nin dört bir yanından yüklenen oy pusuluları, paylaşım sisteminden görüntülenebilecek.

Seçime katılan siyasi partilerin talepleri doğrultusunda genel merkezleri ile Yüksek Seçim Kurulu arasında güvenli bağlantı oluşturulacak.

Sonuçları takip etmek isteyen siyasi partilerin, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak veya Siyasi Parti Portalı üzerinden talepte bulunması gerekiyor.

Genelgede, siyasi partilerin bilişim altyapılarını hazır hale getirmesi ve güvenlik tedbirlerini almakla yükümlü olduğu ifade edildi.

Seçime katılan ve talep eden her bir siyasi partiden 10 kişinin bilgisayarına bu sistem kurulabilecek.

ÖN SEÇİM YSK'YA BİLDİRİLECEK

Yüksek Seçim Kurulu ayrıca, siyasi partilerin ön seçim ve aday yoklaması yöntemleriyle aday tespitine ilişkin de bir genelge yayımladı.

Seçimlere katılacak siyasi partilerin, hangi seçim çevrelerinde, hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını ilişkin 10 Ocak Çarşamba günü saat 17'ye kadar YSK'ya bilgi vermesi gerekiyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Ulubatlı 4 ay önce Şikayet Et
    YSK üyeleri birçok suçu birarada işledi.işlemeye devam ediyor. Adalet ve Hukuk terk edilerek yapılan uygulamalar neticesinde hesap verilecek olması gerçeğini göz ardı ediyorlar. Sap döner,keser döner,birgün gelir hesap döner.Makam ve hırsına yenik düşen,uğrattığı mağdurları geçtim.Ahiret hesabını nasıl verecek.Allah cc. niyetinizi dahi biliyor iken yaptıklarınızı bilemeyeceğini zan etme.
    Cevapla
  • Harun 4 ay önce Şikayet Et
    teröristleri atın
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Ysk Oy zamanı toplanır aynı zarfdaki oylardan biri şaibeli der ne olacak bu kadar güvenli
    Cevapla
  • Egeli 4 ay önce Şikayet Et
    Adam hapishane de mahkum milletvekili oluyor bu yüksek seçim kurulu Neişe yarıyor
    Cevapla
  • Okur 4 ay önce Şikayet Et
    Her hapse gireceğe masumiyet karinesi lafzında dokunulmazlık zırhı giydirin amaç millet değil devlet düşmanlığı. Sonra yok fezleke yok yüksek istişare yok en yüksek mahkeme yok ab kriteri yok linkoln tevatürleri say say bitmez. Yirmi yıl hapis yatcak biri deyince akla tek ysk mı geliyor nerde aym hsyk vb. Top bizde kalmasın bize de çevirecek dümen lazım. hukuk varsa nerde konsesyüs
    Cevapla
  • Selami 4 ay önce Şikayet Et
    Hapishanede mahkum milletvekili olması YSK nın yetkisinde olan bi kararmı. YSK kanun ne derse onu yapmakla mükellef. Birilerini veya kurumları bilip bilmeden hedef göstermeyin.
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Hakkında kesinleşmiş hüküm yoksa aday olabilirsin. Seçilirsen de yargılama durur. Burada amaç kimse rakibini hapse attırıp rakibini ekarte etmeye kalkmasın diye. Ama senin hukuktan haberin olmadığından işine geldiği gibi yorumlamaya devam et. Senin işine yaramaz hukuk bu insani bir şey anlamaman doğal.
    Cevapla
  • Apache 4 ay önce Şikayet Et
    Benim aldığım duyumlara göre Ben partisiz seçime giriyorum yüzde 99 la seçimi kazanıyorum. İmamoğlu ve yavaş söyledi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek