Türkiye'den GKRY açıklaması: Haklarımızı ihlal etmektedir, kabul edilemez!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan ‘Deniz Saha Planlaması’ belirtilen alanlar bu haliyle Türkiye’nin ve KKTC’nin haklarını ihlal etmektedir. Bu kabul edilemez” dedi.

GİRİŞ 23.12.2023 00:24 GÜNCELLEME 23.12.2023 09:48
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Son dakika GKRY haberleri: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen "Deniz Saha Planlaması" hakkında çok sert bir açıklama yaptı.

Türkiye'den GKRY açıklaması: Haklarımızı ihlal etmektedir, kabul edilemez!

'TÜRKİYE'NİN VE KKTC'NİN HAKLARINI İHLAL ETMEKTEDİR'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli’nin GKRY Bakanlar Kurulu tarafından 20 Aralık 2023 tarihinde onaylanan "Deniz Saha Planlaması” hakkındaki bir soruya, “Esasında bir Avrupa Birliği direktifine dayanan ve tüm üye ülkelerce hazırlanmakta olan 'Deniz Saha Planlaması'nda belirtilen alanlar bu haliyle Türkiye’nin ve KKTC’nin haklarını ihlal etmektedir. Hatırlanacağı üzere, ülkemiz Akdeniz’deki Türk kıta sahanlığının sınırlarını 2004 yılından başlayarak ve son olarak 2020 yılında Birleşmiş Milletler nezdinde kayda geçirmiştir. GKRY’nin deniz yetki alanlarına dair tek taraflı tasarruflarının kabul edilmeyeceği başından beri ifade edilmekte ve ülkemizin sahadaki uygulamaları bu çerçevede sürmektedir. Rum tarafının bu defa Avrupa Birliği’nin Deniz Saha Planlaması’na ilişkin Direktifini istismar etme teşebbüsü beyhude çabaların son halkası olarak görülmektedir" dedi.

Türkiye'den GKRY açıklaması: Haklarımızı ihlal etmektedir, kabul edilemez!

'TÜRKİYE'NİN MEŞRU HAK VE YETKİLERİ BULUNMAKTADIR'

Sözcü Keçeli, "Kıbrıs Adası'nın batısında Türkiye’nin meşru hak ve yetkileri, Ada’nın etrafındaki alanlarda ise Kıbrıs Türklerinin meşru hakları bulunmaktadır. GKRY’nin, haris, gerçeklerden kopuk ve geçerliliği bulunmayan gayrimeşru girişimleri Kıbrıs sorununun kapsamlı, adil ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması gayretlerine zarar vermektedir.

Türkiye’nin Avrupa Birliği dahil üçüncü taraflardan beklentisi değişmemiştir. Deniz yetki alanları ve bununla bağlantılı meselelerin Kıbrıs sorununun çözüm sürecine olumsuz yansımaları göz ardı edilmemelidir. Rum tarafının bölgede oldubittiler yaratmaya çalışmak yerine, Kıbrıs meselesinin çözümünün ancak Ada’daki gerçekler temelinde mümkün olabileceğini kabullenerek, KKTC ile iş birliğini geliştirmeye teşvik edilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • Taviz taviz ... 4 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan’a ve rum kesimine verilen tavizlerin sonu gelmiyor maalesef bu gidişle kanla aldığımız topraklarımızı beceriksizlik bilgisizlik umursamazlık ve kişisel çıkarlar nedeniyle verecek gibi görünüyoruz. Bugüne kadar ne Rumlardan ne de Yunanistan’dan önce bir hamle yapabildik sadece onların yaptıklarına karşı durmaya çalışıyoruz.
    Cevapla
  • Ömer 4 ay önce Şikayet Et
    Yok ya taviz veriliyormuş. Kimsiniz la siz. Tavizi veren senin ağa babalarındı
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ne oldu? seçim yatırımına ? atinada egede "ortak menfaatler gözeztilecek" diyip kestirip attınız. birde KKTC halkı neden sempati duymaz diye soruyorlar
    Cevapla
  • Egeli 4 ay önce Şikayet Et
    Seçimden önce mavi vatanda doğalgaz arama Savaş gemileri cirit atıyor dü şimdi nerede
    Cevapla
  • Tek Devlet 4 ay önce Şikayet Et
    Artık KKTC yerine tüm Kıbrıs'ı içeren KIBRIS TÜRK DEVLETİ olmalıdır.
    Cevapla
  • Uğur 4 ay önce Şikayet Et
    12 adamıza çok sahip çıktılar da buna mı sahip çıkacaklar
    Cevapla
  • Okur 4 ay önce Şikayet Et
    Tarih bilmeyen bilse de yüreği olmayan zamanı konjüktürü anlamayan konuşuyo. Deden sahip çıkmamış ki oğlu anlasın torunu farkına varsın. Var mı bilek yok, var mı akıl yok, var mı izan o da yok.
    Cevapla
  • Recai Ünsal 4 ay önce Şikayet Et
    12 ada 1911 de italyanlara gitti bilip bilmeden yorum yapmayin
    Cevapla
  • Kamil 4 ay önce Şikayet Et
    Hahahaha... Aşağıda adamın biri İnönü'nün 12 Adayı İtalyanlara verdiğini söylemiş. Cehalet diz boyu.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    12 adayı İtalyanlara veren kim? İsmet İnönü değil mi? İşiniz gücünüz ak parti 'ye çamur atmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı