"Kemal Kılıçdaroğlu CHP'ye geri mi dönüyor?"

Türkiye 2024 seçimlerine yaklaşırken ittifakların nasıl olacağı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yan yana yol yürüyen altılı masadan eser kalmazken yeni ittifakın üyelerinin kim olacağı şimdiden tartışılmaya başlandı.

"Kemal Kılıçdaroğlu CHP'ye geri mi dönüyor?"
"Kemal Kılıçdaroğlu CHP'ye geri mi dönüyor?"
GİRİŞ 23.12.2023 20:40 GÜNCELLEME 27.12.2023 10:25
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Türkiye, 2024 yerel seçimleri havasına girerken Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde birleşen altılı masa seçimden sonra dağılmıştı. CHP bu süreçte Genel Başkan değişikliğine giderken, İYİ Parti kanadıyla da yoğun tartışmalar içerisine girdi. Seçim sürecine girerken, tartışılan konuları değerlendiren ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden CHP'ye dönebileceği ihtimalini söyleyen SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran kaleme aldığı yazısında dikkat çeken ifadelerde bulundu.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU DÖNEBİLİR"

Yeni CHP yönetiminin, seçimlerde Büyükşehirleri kaybetmemek için tüm imkanları seferber edeceklerine ve başarısız oldukları halde sonuçlarının neler olacağına değinen Burhanettin Duran şöyle devam etti:

"Yeni Genel Başkan değiştiren CHP'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehirlerini kaybetmesi ciddi bir kriz demek. İmamoğlu'nun liderlik arayışının büyük ölçüde sıkıntıya girmesi demek. Daha önemlisi, iki Büyükşehrin CHP'de olmasının İmamoğlu ve Yavaş'a nasıl bir siyasi çekim gücü verdiğini İyi Parti'deki "kurumsal operasyonun" ölçeğinden anlayabiliriz."

"Özel ve İmamoğlu'nun seçim başarısızlığının CHP'ye getireceği erken kurultay havası ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun dönüşü ihtimali de yabana atılmamalı. O halde mevcut CHP yönetimi İstanbul ve Ankara'da kazanmak için bütün imkânları seferber ederken küskünler ise olası bir yenilgiye hazırlanacaklar."

CHP - İYİ PARTİ KAVGASI YAŞANACAK

Cumhurbaşkanlığı seçiminde "Erdoğan gitsin de ne olursa olsun" anlayışıyla birleşen altılı masanın, bu seçimde böyle bir dayanaklarının olmadığına dikkat çeken Burhanettin Duran şunları ifade etti:

"CHP teşkilatlarının seçimlere ne kadar asılacağı henüz bilinmiyor. İyi Parti tabanından oy alma çabası da CHP-İyi Parti restleşmelerini artıracaktır. Dahası, İyi Parti ve diğer küçük sağ partiler olmadan CHP'nin "toplumsal tabanda işbirliği" çabası zayıf kalmaya aday. 2019 ve 2023 ittifaklarının kurulduğu siyasi zemin (Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı sermayesi) eski önemini taşımıyor."

"Bu durumda CHP özellikle İstanbul'da kazanma iddiasını sürdürebilmek için DEM ile işbirliğine mahkûm. Bunun farkında olan DEM temsilcileri şeffaf müzakere ve işbirliği istiyorlar. "Eşit koşullarda, masa etrafında ve herkesin gözü önünde bir işbirliği" arzu ediyorlar. İyi Parti ve diğer sağ partilerin CHP ile işbirliği yapmadığı bir ortamda böylesi açık bir işbirliği için DEM'in şartları ve istekleri de 2019'un aksine daha maksimalist olacaktır."

 

KAYNAK: SABAH
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • kral 3 ay önce Şikayet Et
    gelse ne olur gelmese ne olur boş bir parti chp
    Cevapla
  • Reis 3 ay önce Şikayet Et
    Chp solcu bir parti yani bu milletin DNA sına uymuyor onun için kapatılmalıdır.
    Cevapla
  • Dr.uzman 3 ay önce Şikayet Et
    Adamın olmadığı yerde adam yerine geçiyor demekki
    Cevapla
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Değişim için kıç değil akıl değişimi gerekir. Hala CHP yi vatanperver görmeye devam eden şahısların acil psikolojik tedavi görmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • Netitrebet 4 ay önce Şikayet Et
    KeMal dönsün tabii, hayatı bu kadar başarılarla ve galibiyetlerle dolu olan biri , neden saha dışında kalsın ki ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı