CHP terör bildirisini imzalamadı! Hamzaçebi'den CHP'ye sert tepki

CHP eski Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de yayınlanan terör bildirisine imza atmayan CHP'ye tepki gösterdi.

GİRİŞ 24.12.2023 02:01 GÜNCELLEME 24.12.2023 09:35
Bu Habere 326 Yorum Yapılmış

Son dakika CHP haberleri: Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit harekat bölgesinde terör örgütleri tarafından düzenlenen hain saldırıda 12 askerimizin şehit olmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM),  AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin imzaladığı bildiri yayınlandı. PKK terör örgütünün saldırılarının "Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır" sözleriyle kınandığı bildiriye CHP ve DEM (HDP) partileri imza atmadı.

CHP terör bildirisini imzalamadı! Hamzaçebi'den CHP'ye sert tepki

CHP'NİN BİLDİRİ SKANDALI YOĞUN TEPKİ ÇEKTİ

Kahraman askerlerimizin şehit olduğu saldırıların kınandığı bildiriye CHP'nin imza atmaması başta vatandaşlar olmak üzere CHP tabanından da yoğun tepkiyle karşılandı.

'DESTEK BEYANINDA BULUNMAMANIN GEREKÇELERİ OLAMAZ'

CHP'nin eski Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, söz konusu bildiriye imza atmayan CHP'ye çok sert tepki gösterdi.

Resmi X hesabından paylaşımda bulunan Hamzaçebi açıklamasında, "TBMM’deki siyasi parti grupları milletimizin terör olaylarına karşı ortak hassasiyetini ve kararlı duruşunu yansıtmak amacıyla bugüne kadar bir çok defa ortak bildiri yayınlamışlardır. CHP Grup Başkanvekili ve TBMM Başkanvekili olarak görev yaptığım dönemlerde de bunun örnekleri vardır. 

CHP terör bildirisini imzalamadı! Hamzaçebi'den CHP'ye sert tepki

CHP Grubu bu bildirileri daima imzalamıştır. “Ama”, “Bir bakalım, bilgi alalım” türünden cümleler  bu bildiriye destek beyanında bulunmamanın gerekçeleri olamaz. 

'ACİLEN YAYINLANMALIDIR'

Bölücü terör örgütünün Kuzey Irak’ta şehit ettiği kahraman askerlerimiz nedeniyle TBMM’deki siyasi parti gruplarının ortak iradesini yansıtan bu bildiri acilen yayınlanmalıdır." dedi.

CHP terör bildirisini imzalamadı! Hamzaçebi'den CHP'ye sert tepki

CHP YOĞUN TEPKİLERİN ARDINDAN PKK'NIN ADINI GEÇİRMEDEĞİ BİR BİLDİRİ YAYIMLADI

TBMM'deki bildiriyi DEM Parti'yle birlik imzalamayan CHP, gelen yoğun tepkilerin ardından resmi X hesabından münferit bir bildiri yayımladı. CHP tarafından yayımlanan bildiride PKK'nın adının geçmemesi dikkat çekti.

CHP'nin PKK ibaresine yer vermediği bildirisini alıntılayan Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur, CHP'yi sert sözlerle eleştirdi.

Cesur, "CHP’nin soldaki ortak bildiriye imza at(a)mayıp sağdaki münferit bildiriyi yayımlamasının tek sebebi soldaki bildiride PKK’nın adının geçmesi." dedi.

 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 326
  • Harekiri 4 ay önce Şikayet Et
    aferin hamzaçebi bey asaletli bir çıkış yapmış...CHP yi CHP likten çıkaranlara karşı iyi yapmış
    Cevapla
  • Türkiye Yahudileri 4 ay önce Şikayet Et
    Dolmabahçede hedepekaka ile mutabakat imzalayanlarıda hatırlayın!!
    Cevapla
  • M. Ç. 4 ay önce Şikayet Et
    Bu chp nin milletin belası olduğu ortadadır.
    Cevapla
  • Yarkan 4 ay önce Şikayet Et
    Inşaallah milletimiz neyin ne oldugunu görüyor chp dem in pesini bırakılmalı milli konularda ak parti mhp iyi partiyle ortsk hareket etmelidir gun birlik beraberlik gunu
    Cevapla
  • Sezgine 4 ay önce Şikayet Et
    Akif bir daha Trabzon'a giremeyeceğini, İstanbul'da Karadenizlilerin oyunu alamayacağını bilmiyor mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar