CHP'den 28 Şubat davasından tutuklu komutanlara ziyaret!

CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 28 Şubat davasından tutuklu bulunan komutanları cezaevinde ziyaret etti.

GİRİŞ 03.01.2024 17:29 GÜNCELLEME 03.01.2024 19:39
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 28 Şubat davasında tutuklanan emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, emekli Korgeneral Yıldırım Türker, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ve emekli Tümgeneral Cevat Temel Özkaynak’ı Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde ziyaret etti.

İkili, yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından basın açıklamasında bulundu.

Yankı Bağcıoğlu, tutuklu komutanların yıllarca PKK terör örgütü ile savaşmış komutanlar olduğunu söyleyerek, “Şimdi çetin cezaevi şartlarında yaşlılık ve hastalığın verdiği zorluklarla boğuşuyorlar ama bunun yanında onları en çok üzen şey haksız yere FETÖ’ye mensup hakimler, savcılar, bilirkişiler ve Genelkurmay’daki uzantıları vasıtasıyla yürütülen bir süreç sonunda kumpas sonucu burada mahkum olmaları ve hükümlü hale gelmeleri. 2007-2015 yılları arasında TSK çok değişik kumpaslara maruz kaldı. Birçok subayı, astsubayı, generali ve amirali tasfiye edildi. Bazıları hapishanelerde vefat ettiler. 28 Şubat da bu zincirin bir parçası” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 32
  • kartal 3 ay önce Şikayet Et
    chp hiç bir zaman kendinden olmayanı ziyaret etmez çünkü kendilerinden olmayanlara tahammülleri yok
    Cevapla
  • Arif1 3 ay önce Şikayet Et
    Şu resme bakmaya utanır insan be.
    Cevapla
  • +ekrem+ 3 ay önce Şikayet Et
    her darbe dönemi c h p dönemidir eskiden gizli yapıyorlardı şimdi açıktan bunlar bu vatanı hiç önemsemediler ki şimdi ellerinden gelse mit ide bakanları da p k k ya hem de törenle verirler böyle kitlesi olanında yapacağı iş böyle olur kitleye göre hamle
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    yakında kandilede gider bunlar
    Cevapla
  • Arif¹ 3 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar cahil cühelânın bir arada olacağı kimsenin aklıma bile gelmezdi! Nasıl bir partisiniz siz. Nerede bir yanlış ış var aiz oradasınız. Her yerden çıkıyorsunuz ? Birileri size hadi şuraya, siz orada. Yat yat. Kalk kalk. Ailelerinizden demi utanmıyorsunuz yahu. Edep kalmamış. Haysiyet sıfır. Bu nasıl yasam. Şaşarım böyle zihniyete. Türk siyasi tarihinde böyle bir dönem asla olmadi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri