Güney Afrika'nın 'İsrail' hamlesiyle ilgili Türkiye'den jet açıklama!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Güney Afrika'nın, İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'na yaptığı başvurunun memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Güney Afrika'nın 'İsrail' hamlesiyle ilgili Türkiye'den jet açıklama!
Güney Afrika'nın 'İsrail' hamlesiyle ilgili Türkiye'den jet açıklama!
GİRİŞ 03.01.2024 18:13 GÜNCELLEME 03.01.2024 18:31
Bu Habere 253 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "İsrail'in üç aya yakın süredir Gazze'de büyük çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 22 bini aşkın Filistinli sivili katletmesinin hiçbir şekilde cezasız kalmaması ve bunun sorumlularının uluslararası hukuk önünde hesap vermeleri gerekmektedir." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE TAKİPÇİSİ OLACAKTIR"

Bu sürecin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasının temenni edildiğini vurgulayan Keçeli, şunları kaydetti:

"Keza, yapılan bu başvuru uyarınca, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmasını içeren bir geçici tedbir kararı alması beklenmektedir. Türkiye bu kararın uygulanmasının da takipçisi olacaktır.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, 1948 tarihli 'Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi' kapsamındaki yükümlülüklerin ihlaline ilişkin olarak, İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'na yaptığı başvuruyu memnuniyetle karşılıyoruz."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 253
  • İsmail Tulpar 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye dahil, hiç bir İslam ülkesi, GAZZE için uluslararası alanda bir şey yapmıyor.
    Cevapla
  • Salih reel 3 ay önce Şikayet Et
    Niçin biz şikayet etmedikte başkasının şikayetini takip ediyoruz
    Cevapla
  • süleyman bülbül 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye hiçbir halt edemez. Önce kendisi İsrail ile ilişkileri kessin, hala milyar dolarlarca ihracat ithalat yapılıyor.
    Cevapla
  • Türkoğlu TÜRK 3 ay önce Şikayet Et
    Adınla Söylediklerin hiç uyumlu değil ya adını ya da fikrini değiştirmelisin bence.
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    Para kaybetmekten korkan iş adamlarına sormak gerekir
    Cevapla
  • A. Güç 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Gazze konusunda uygun olanı yapmakta. Şu an zalim zalimliğini yapıyor. Adil olan zamanı gelince zalimin cezasını verecektir. Mutlak âdil oln Allah zalimin cezasınıkısmen dünyada asıl ceza Cehennemde.
    Cevapla
  • Zafaragaskox 3 ay önce Şikayet Et
    Kim bir halt eder,ülkeni neden küçümsüyorsun,,KİM EDER BİR HALT
    Cevapla
  • Kivircik 3 ay önce Şikayet Et
    Rusya Ukrayna ile savaşırken ticari anlaşmaları devam ediyordu amerika ırakta savaştığı dönemde ticari anlaşmalarına devam ediyordu vs.vs öyle kolaymı pat diye uluslar arası ticari anlaşmaları kesip atmak bos konusmatan başka yaptığınız birsey yok.
    Cevapla
  • Kafkas Bülbülü 3 ay önce Şikayet Et
    Israil UCM ye taraf mı? Gazze bakımından yukarıda açıkladıklarımızı değerlendirecek olursak İsrail, Roma Statüsü'ne taraf olmamakla birlikte Filistin Devleti taraftır. Yani Gazze'de işlenen suçlar bakımından UCM'nin yargı yetkisinin ön şartı gerçekleşmiş olmaktadır.13 Kas 2023
    Cevapla
  • Gazi 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye neden UCM ye taraf değil? -Türkiye, Avrupa Konseyi'ne üye olan 46 ülke arasında UCM'nin kuruluş belgesi olan Roma Anlaşması'nı imzalamayan tek ülke. - Türkiye istese de şu an Roma Anlaşması'nı imzalayamayacak. Zira 31 Aralık 2000 tarihinden itibaren Roma Anlaşması'nı imzalama seçeneği ortadan kalktı.17 Kas 2016 https://tr.euronews.com › 2016/11/17
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor