AK Parti'de adaylar belirleniyor: 7 bin kişi gelecek telefonu bekliyor

AK Parti'de aralarında büyükşehirlerin de olduğu birçok ilin adayı belirlendi. Aday adayı 7 bin isim, genel merkezden gelecek telefonu bekliyor. Adayların belirlendiği partinin 8. katına randevusuz giriş yapılmıyor.

AK Parti'de adaylar belirleniyor: 7 bin kişi gelecek telefonu bekliyor
AK Parti'de adaylar belirleniyor: 7 bin kişi gelecek telefonu bekliyor
GİRİŞ 04.01.2024 17:03 GÜNCELLEME 04.01.2024 17:16
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Yerel seçimler yaklaşırken, partilerin aday belirleme çalışmalarında da sona gelindi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 7 Ocak Pazar günü adayların bir bölümünün açıklanacağını söyledi. Çelik, açıklanacak adayların, büyükşehirler ve şehirlerin bir kısmını kapsayacağını belirtti.

Türkiye Gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta mesaisinin büyük bir çoğunluğunu AK Parti Genel Merkezinde aday belirleme toplantılarına ayırdı. Toplantılarda başta büyükşehirler olmak üzere birçok ildeki aday belirlendi. 

Önceki gün gece 23.00'e kadar aday tespit komisyonu ile hummalı bir çalışma yürüten Erdoğan, hafta boyunca çalışmalarına devam edecek. 

Başkan Erdoğan'dan İstanbul adayı açıklaması!Erdoğan: İstanbul adayımızı pazar günü açıklayacağız

7 BİN İSİM GELECEK TELEFONU BEKLİYOR

Kısa süre içinde, parti yönetiminin adaylığı netleşen isimleri arayarak, tebliğ etmesi bekleniyor. Bu nedenle, AK Parti'de aday adaylığı için başvuran 7 bin isim genel merkezden gelecek telefona odaklandı.

RANDEVUSUZ GİRİŞ YOK

Birçok aday adayı yoğun bir kulis faaliyeti yürütürken, bu duruma karşı parti genel merkezi binasında bazı tedbirler alındı. Yerel Yönetimler Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı katına, randevusu olmayan hiç kimse çıkamıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında partinin sekizinci katında yürütülen aday tespit toplantıları da büyük gizlilik içinde yapılıyor. Bu kata da ziyaretçi girişi yasaklanmış durumda. Sadece, üst kurulda görev alan parti yöneticilerinin katıldığı toplantılar sırasında, Cumhurbaşkanı’nın anlık anketler yaptırdığı, ayrıca bir şehir üzerinde değerlendirme yapılırken, o şehirdeki kanaat önderleri veya başka isimlerle bire bir telefon görüşmesi yaptığı ifade ediliyor.

BEYANNAME ONAYA GİDİYOR 

Öte yandan, AK Parti kampanya ekibi de beyanname yazımını büyük oranda tamamladı. Ekip son pürüzleri gidermek için sık sık bir araya geliyor. Beyannamenin 6 ya da 7 bölümden oluşacağı ve yaklaşık 200 sayfa olacağı kaydediliyor. Beyannamenin isminin ve ana temasının “Türkiye Yüzyılı için Gerçek Belediyecilik” olması bekleniyor. Beyannamede şehircilik ön plana çıkarılacak ve yaşanılabilir şehirler, sürdürülebilirler şehirler, değer üreten şehirler, güvenli şehirler, dirençli şehirler, benzersiz şehirler, akıllı şehirler, çevreci şehirler gibi kavramlar ön planda olacak. Şehirlerin kültürleri ele alınacak. AK Parti belediyeciliğini bir üst düzey aşamaya çıkarmak için içeriğinde birçok vaat yer alacak.

Şehirler gayrimenkul odaklı zenginleşme aracı olmaktan çıkarılarak, insanın kültürel ve ekonomik üretkenliğinden kaynaklanan katma değerle güçlenen mekânlar hâline getirilecek. Hazırlanacak planlar uzun vadeli olacak. Şehirler için kültür ve ekonomi başta olmak üzere her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirilecek. Bunların yanı sıra son yıllarda artan başıboş sokak köpeği meselesi de beyannamede vaatler arasında yer alacak. Bu mesele en insancıl yollarla dünya ülkelerindeki örneklerine benzer bir şekilde çözülecek. Beyanname 10-11 Ocak gibi Erdoğan’ın onayına sunulacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Sami 3 ay önce Şikayet Et
    Tüm emeklilere seyyanen zam verilmedikçe seçim kazanmak zor hatta imkansız, emekliler koordine oldu.topluca ya oy vermeyecekler yada kızgınlıkla başka partiye oy verecek,emekli bir ak partili olarak söylüyorum ve uyarıyorum fırsat elinizde iken kaçırmayın emeklinin gönlünü alın
    Cevapla
  • Ankaralı 3 ay önce Şikayet Et
    Ankara’nın başkanı Turgut Altınok
    Cevapla
  • Zehni 3 ay önce Şikayet Et
    İstanbul için mehmet özhaseki benim tavsiyem
    Cevapla
  • Garakebab 3 ay önce Şikayet Et
    %20 parsel kesintisi ,45-48 arasına çıkardı sağ olsun ,arsa fiyatları 3 katladı sayesinde görünmez vergi mimarı
    Cevapla
  • yorgun 3 ay önce Şikayet Et
    İstanbul m. Kurum, ankara Altınok gibi
    Cevapla
  • Osman 3 ay önce Şikayet Et
    Aday açıklamasından önce eneklilerin zamlarını kesinleştirin. Emeklilere verilen zamlar tam bir hayal kırıklığı. Hani 2024 de bizleri memnun edecektiniz. Çalışmalar vardı. Noldu. Kamudan yıllarca yüksek prim ödemiş bir emekli olarak yetersiz bu zamlar. Ciddi bir kesim muzdarip. Lütfen artık çözün bu işleri. Temmuzdan beri bekliyoruz. Seyyanen 8000 TL bizlere de verilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması