Türkiye'den ABD'ye F-16 mesajı! Blinken görüşmesinin ardından açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ı kabul etti. Blinken görüşmeden önce Dışişleri Bakanı Fidan'la bir araya geldi. Diplomatik kaynaklardan görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.

GİRİŞ 06.01.2024 17:29 GÜNCELLEME 06.01.2024 18:03
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Antoney Blinken'ı kabul etti. Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake hazır bulundu.

Erdoğan'ın kabulünden önce, Fidan ile Blinken baş başa görüşme yaptı. 

Diplomatik kaynaklar, görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. 

Bakan Fidan, Blinken'la görüşmesinde Türkiye'nin ABD'den F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını beklediğini, İsveç’in NATO üyelik sürecinde nihai kararın TBMM'ye ait olduğunu belirtti.

"GAZZE'DE DERHAL ATEŞKES" ÇAĞRISI

Fidan ayrıca, Gazze'de derhal ateşkes ilan edilerek bölgeye kesintisiz insani yardım ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin Karadeniz'de gerilim yaşanmasını arzu etmediğini belirten Fidan, Rusya ve Ukrayna’da üretilen gıda ürünlerinin güvenli biçimde dünya pazarlarına ulaştırılması için gösterilen çabalara değindi. 

Görüşmede, Azerbaycan – Ermenistan arasındaki görüşmeler ile Suriye ve Irak gibi bölgesel konular da ele alındı.

VAHDETTİN KÖŞKÜ'NDE İKİ SAATLİK GÖRÜŞME

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İstanbul'daki görüşmesi sona erdi.

Fidan ve Blinken'ın, İstanbul'da bulunan Vahdettin Köşkü'ndeki görüşmesi yaklaşık iki saat sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

BLINKEN'IN 7 EKİM'DEN BU YANA 4. BÖLGE TURU

Blinken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 4. kez bölge turuna çıktı.

Bölge turu kapsamında ilk olarak İstanbul'a gelen Blinken'ın, buradan Yunanistan'a geçmesi bekleniyor.

Blinken, Yunanistan'ın ardından Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Filistin ve Mısır'ı da ziyaret ederek temaslarda bulunacak.

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 178
  • Kamil 3 ay önce Şikayet Et
    Uçak konusunu kolayca halledebiliriz , Dikey iniş - kalkış yapan F35 B modelini paket olarak alalım . TCG Anadolu ve sonraki inşa edeceğimiz uçak gemilerinde konuşlanacak uçaklar için dikey iniş - kalkış modunu bir opsiyon olarak kullanabiliriz . Asıl mesele AB entegrasyonudur . Başkan Biden , AB'yi , Türkiye'nin entegrasyonu için ikna etmelidir .
    Cevapla
  • Kursat 3 ay önce Şikayet Et
    Bizim f16 ya ihtiyacimiz yok...su an yeni nesil ve cok daha donanimli ucagimiz 'kaan' hazir...bu mevzuyu diplomatik alanda baski unsuru olarak kullaniyoruz...
    Cevapla
  • Selami 3 ay önce Şikayet Et
    Dünya Ekonomik Formu başkanı Klaus Schwab ne dedi.Dünyadaki hiçbir ülkede bizim onay vermediğimiz siyasetçi başa geçemez.Artık uyanma vaktidir.
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 3 ay önce Şikayet Et
    Reissss hadibe vatanımızın ülkemizin bekası aydınlık geleceği için geçlerimizicin çocuklarımızın aydınlık günlere kavuşması için vurrr masaya yumruğunu
    Cevapla
  • Halk 3 ay önce Şikayet Et
    Ne satıldı acaba türkiyemden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş