Ali Babacan'dan dikkat çeken 'İmamoğlu' paylaşımı

Mart seçimlerine 81 ilde kendi adaylarıyla girme kararı alan DEVA lideri Ali Babacan'ın yaptığı 'İmamoğlu' paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

GİRİŞ 09.01.2024 12:49 GÜNCELLEME 09.01.2024 12:54
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Yerel seçim takvimine girilmesiyle siyasi partiler adayları tek tek açıklamaya devam ederken Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nde de hareketlilik yaşanıyor.

Sosyal medyada seçim çalışmalarını bilgilendirmek maksadıyla paylaşımlarda bulunan Ali Babacan'ın "İmamoğlu" paylaşımı dikkat çekti.

Yarın İmamoğlu ilçesini ziyaret etmesi beklenen Babacan, "İmamoğlu'na DEVA. 9 Ocak Salı günü Adana İmamoğlu'nda vatandaşlarımızla buluşacağız" diyerek sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Babacan'ın paylaşımı sosyal medyada gündem olurken kullanıcılar yorumlara İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun fotoğraflarını koydu.

DEVA SEÇİME TEK BAŞINA GİRECEK

Genel seçimde Millet İttifakı'nda CHP listelerinden katılan DEVA, yerel seçimlere 81 ilde 'tek' katılma kararı almıştı.

Babacan, bir gazetecinin "DEVA Partisi olarak 81 ilde aday çıkaracak mısınız?" sorusuna, "tüm ülke sathında seçimlere kendi adları ve logolarıyla katılacakları" şeklinde yanıt vermişti.

SÜPER KUPA KRİZİ SONRASI MUHALEFETİ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRMİŞTİ

DEVA Lideri Babacan İstanbul'da "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü sonrası sonrası İsmail Aydemir'i yumruklayan saldırgana destek açıklamalarına ve Muhalefete Niğde'de yaptığı konuşmada şu ifadelerle sert çıkmıştı;

Riyad’da yapılamayan maç sonrası yaşananları izledik. 

"MUHALEFET PARTİLERİ VATANDAŞI KUTUPLAŞTIRMAYA ÇALIŞTI"

Muhalefet partileri de vatandaşlarımızı milli değerlerimiz üzerinden, üstelik gerçek olmayan bilgilerle kutuplaştırmaya çalıştı.
 
Avuçlarını ovuşturuyorlar, ‘ayağımıza top geldi’ diyorlar. Ne topu? ‘Biz bunu istismar ederiz, tam bir fırsat. Bu yapılamayan maçtan milli değerleri kaşıyıp prim yaparız.” İktidar yeterince kutuplaştırıyor zaten. Bu ülkeyi iyi yönetmek, iktidara daha çok benzemekten geçmiyor.

O kutuplaştırmanın, o suni gündemin sokaktaki etkisini hemen gördük. 

"SİYASET BU MU ALLAH AŞKINA"

Yeni yılın ilk günü Filistin mitinginden çıkan vatandaşımıza gencecik bir çocuk yumruk attı. Bu milleti kutuplaştır, öfke ve nefreti pompala, siyaset bu mu allah aşkına?

Akılları durmuş. Ama daha da beteri ne oldu? Bu yumruğu savunanlar oldu ya. Böyle bir şey olabilir mi ya? Şiddet savunulur mu? Görüşün zayıfsa, fikrine güvenmiyorsan şiddetle kendini ortaya koyarsın. Böyle mi örnek olacaksınız gençlere?

O yumruğu atan gencimiz bile “İyi ki yaptım” demiyor. “Pişmanım” diyor. Yumruğu yiyen apartman görevlisi arkadaşımız “Benim de çocuklarım var. Gelse onu affederim” diyor.

"KÖRPECİK GENÇLERE NEFRET AŞILAMAYACAĞIZ"

Ama bakıyoruz bazı muhalefet partileri, bazı yazarlar, hatta ve hatta bazı hukukçular yumruğu savunuyor. Şiddete ve nefret diline engel olan açık yasa hükümleri var. Bu hukukçular bir de hukukçuyum diye dolaşıyor. DEVA Partisi hiçbir zaman böyle ucuz siyaset yollarına girmeyecektir. Biz körpecik gençlere nefret aşılamayacağız.”

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • misafir-7 3 ay önce Şikayet Et
    ülkeyi kutuplaştıran, dindarları 100 yıldır merkezden dışlayan biz istemezsek bu ülkede hiçbir şey olmaz diyen zihniyetin yanında çok kalmışsın belli. bence çeneni kapat gülünç duruma düşüyorsun.belki farkında değilsin ama acınacak haldesin.chp ve zihniyetinin yanında duran, onları önceleyen, yüceleştiren, eleştiri konusu yapmayan sen ve senin gibilere dindarlar niye değer versin?
    Cevapla
  • cezayir firat 3 ay önce Şikayet Et
    Eskişehir adayınız mehsun güler olsun
    Cevapla
  • Aha yorum 3 ay önce Şikayet Et
    Sözde iktidar alternatifi sözde laik chpli masanın tam ortasından on vekili kaptı. Ufukta seçim kosukusu aldı galiba şimdide tam göbeğinden bir kaç belediye başkanını nasıl kapabiliriz diye İmamoğlu ilçesinden yazı tura atarak ibb ekrem imamın arkasından tur atmaya başlamış Devaya yakışır.
    Cevapla
  • selami 3 ay önce Şikayet Et
    Eksik kalın varsa nasihatınız kendinize saklayın. Bizlerin ihtiyacı yok.
    Cevapla
  • Efrahim veral 3 ay önce Şikayet Et
    Senden birsey olmaz bebecan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı