Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "AK Parti ile devam eden görüşmelerin bir ittifaka dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek." dedi.

GİRİŞ 09.01.2024 17:07 GÜNCELLEME 09.01.2024 20:38
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile devam eden görüşmelerin bir ittifaka dönüşüp dönüşmeyeceğini gelecek günlerin göstereceğini belirterek, "Tabii ki değişik zeminlerde hep ifade ettik, İstanbul'da yeniden bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz." dedi.

Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, emeklilerin maaş artışlarıyla ilgili büyük bir adaletsizliğin yaşandığını, bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istediklerini söyledi.

Memur emeklisi ile SSK ve Bağkur emeklileri arasındaki uçurumun giderilmesi gerektiğini dile getiren Kılıç, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili Meclise sundukları kanun teklifinin iktidar ve muhalefet gruplarının desteğine ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

İstanbul Fatih Camisi'nde imam ve cemaatten bir kişiye yönelik bıçaklı saldırıyı kınayan Kılıç, "Bir an evvel meselenin açıklığa kavuşturulmasını, saldırganın sorgulamasını, niyetin ve odağın ortaya çıkarılmasını devletimizden bekliyoruz." diye konuştu.

Bütün illerde partisinin adaylarını desteklemeyi arzu ettiklerini kaydeden Kılıç, 28 Ocak'ta Ankara'da kamuoyuna yerel seçim beyannamesiyle belediye başkan adaylarını duyuracaklarını bildirdi.

Suat Kılıç, yerel seçimlerde büyükşehirlerdeki Cumhur İttifakı adaylarına destek verip vermeyecekleri sorusuna şu yanıtı verdi:

"Dün AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında üçüncü görüşme gerçekleşecekti. Fakat AK Parti heyeti zaman talebinde bulunarak görüşmenin tehir edilmesini rica etti. Biz de bu yaklaşımı olumlu karşıladık. Önümüzdeki günlerde son görüşme gerçekleştirilebilir. Bir ittifak talebi olduğuna göre bir mutabakat zemininin de bulunması gerekir. Her ittifak bir mutabakat zemini üzerinde inşa edilir. AK Parti ile devam eden görüşmelerin bir ittifaka dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek. Tabii ki değişik zeminlerde hep ifade ettik, İstanbul'da yeniden bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz. Ancak kendi seçmenimizin iradesine her zeminde sahip çıkma niyet ve irademizi de sergilemekten geri durmuyoruz."

"İttifak pazarlıkları" olup olmadığı sorusu üzerine Kılıç, "ne alırsan kardır" yaklaşımında olmadıklarını söyledi ve "Biz ahlaki, ilkesel ve duruş temelli bir anlayışı temsil ediyoruz. AK Parti, böyle bir ittifakta mutabakatı sağlamak için yapabileceği fedakarlığı net bir şekilde ortaya koyduğunda çerçeve netliğe kavuşacak." dedi.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 26
  • Temel 3 ay önce Şikayet Et
    Yüzde bir oy yok iken erdoğan sayesinde biraz oy aldılar uçuyorlar bu yüz de 50 saçmalık olmasa ufak partiler bu kadar değerli olmaz idi onun için yüzde 35 üstü alan kazansın yoksa durmadan bunların nazıni çekersin
    Cevapla
  • bekir 3 ay önce Şikayet Et
    2019 seçimlerinden sonra Saadet Partisi ekrem imamoğluna Müslüman oyları bölerek seçimi biz kazandırdık açıklaması yapmıştı - Ekrem in bütün günahlarına ortaklar - Hakkımızı haram ediyoruz hem ekrem e hem saadet e - YRP de kararını versin Saadet Partisinin yerine ekremin yanına mı geçecekler - geçerlerse onlara da hakkımız haramdır
    Cevapla
  • gediğine koyar 3 ay önce Şikayet Et
    YRP ne yakışıyormu? amma nazlanıyorlar. fazla naz âşık usandırmasın.....
    Cevapla
  • depremzede 3 ay önce Şikayet Et
    ah suat kılıç ahhh... düştüğün şu duruma bak...
    Cevapla
  • serdar 3 ay önce Şikayet Et
    chp ye karşı her daim bir olunmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek