Aksakal'dan CHP'ye çağrı: Hükümetimizin dış politikasının yanında durun

DSP lideri Aksakal, CHP ve diğer siyasi partilere "Türkiye'nin dış politikasının yanında yer alacak söylemlerle yeni bir süreç başlatma" çağrısı yaptı.

Aksakal'dan CHP'ye çağrı: Hükümetimizin dış politikasının yanında durun
Aksakal'dan CHP'ye çağrı: Hükümetimizin dış politikasının yanında durun
GİRİŞ 10.01.2024 14:43 GÜNCELLEME 10.01.2024 14:43
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Dilerim ki CHP başta olmak üzere tüm siyasi yapılar devletimizin kararlı dış politikasının yanında yer alacak söylemlerle yeni bir süreci başlatırlar ve olası tehditler daha kolay bertaraf edilebilir" dedi.

Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile İdareciler Günü'nü kutladı.

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlere vatan millet sevdalılarının inançlı ve kararlı mücadelesinin damgasını vurduğunu ifade eden Aksakal, "Şimdi de 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerini rövanşist bir anlayışla gerçekleştirme çabasında olan ve yenilmekten zevk alan bir sözde muhalefet yapısıyla karşı karşıyayız. Demokrasi söylemlerinin üstünde tepinirken, siyasi partilerin seçimlerde özgürce aday çıkarmalarına ve demokratik yarışlara tahammülü olmayanları ibretle izlemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin dış politikasının, bölge merkezli bir anlayış temelinde sürdürüldüğünü ve "Yurtta barış, dünyada barış" stratejisinin tam olarak hayata geçirildiği bir düzeyde olduğunu vurgulayan Aksakal, "Dilerim ki CHP başta olmak üzere tüm siyasi yapılar, devletimizin kararlı dış politikasının yanında yer alacak söylemlerle yeni bir süreci başlatırlar ve olası tehditler daha kolay bertaraf edilebilir" değerlendirmesinde bulundu.

EMEKLİ AYLIKLARI

Aksakal, 2024 yılı için 17 bin 2 lira olarak açıklanan asgari ücretin, kendi teklifleri olan 20 bin liranın altında kaldığını söyledi.

Emeklilerin aylıklarındaki durumun acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getiren Aksakal, emekliler için memura verilecek zam oranında bir maaş artışı öngörmenin, var olan sıkıntının giderilmesinden uzak bir değerlendirme olacağını kaydetti.

Aksakal, "Emekli aylığına yapılması konuşulan yüzde 49,25 oranındaki zam gerçekleştiğinde dahi asgari ücretin yakınına bile yaklaşmayan bir sonuçla karşı karşıya kalıyoruz" ifadesini kullandı.

Aksakal, Kıbrıs'taki BM Barış Gücü'nün görev süresinin, garantör devlet olarak Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin onayı alınmadan uzatılması halinde, BM Barış Gücü askerlerinin KKTC topraklarından çıkarılması gerektiğini aktardı.

DSP Genel Başkanı Aksakal, toplantının ardından Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Ne CHP ne dem yapmazlar bunların ipleri bidonların elinde seçmenleride bunların böyle davranmalarını istiyorlar maalesef.
    Cevapla
  • kotay 3 ay önce Şikayet Et
    CHP yi pkk işgal etmiş CHP ye oy verenler seyrediyor
    Cevapla
  • MSELİM 3 ay önce Şikayet Et
    sayın aksakal chp ecvit ve baykaldan sonra gizli gizli tarlayı sürenler (pkk) tarafından işgal edilmiştir boşuna ümitlenme
    Cevapla
  • engin 3 ay önce Şikayet Et
    Senin yapacağın biraz cesur olup öne çıkıp vatansever atatürkçüleri partine çağırmak.
    Cevapla
  • Millet 3 ay önce Şikayet Et
    Boşuna umutlanmayın. Chp'nin yolu şaşmış. Kontroldan çıkmış. Kendileri bile düzeltemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu