Lütfü Savaş, Hatay'a yeniden aday gösterildi: Tepkilerin ardından Özel'den açıklama geldi!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Hatay'da yaşanan yıkım nedeniyle eleştirilen Lütfü Savaş'ın yeniden CHP'den yeniden aday gösterilmesi büyük tepki çekmişti. Genel Başkan Özel, "Kırsaldan çok iyi oy alıyor, alternatif bulamadık" dedi.

Lütfü Savaş, Hatay'a yeniden aday gösterildi: Tepkilerin ardından Özel'den açıklama geldi!
Lütfü Savaş, Hatay'a yeniden aday gösterildi: Tepkilerin ardından Özel'den açıklama geldi!
GİRİŞ 12.01.2024 11:52 GÜNCELLEME 12.01.2024 11:53
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçimlerine hazırlık devam ediyor. Siyasi partilerin adayları da netleşmeye başladı. Belediye başkan adaylarının büyük bir kısmını duyuran CHP'den ise çok tartışılacak bir karar çıktı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrası çoğu büyükşehir olmak üzere kritik şehirlerin adayları duyurulu. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay oldu.

HATAY'A YENİDEN LÜTFÜ SAVAŞ ADAY OLDU 

CHP'de 'değişim' sloganıyla başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel, 'tarihi bir karar vereceğiz' dediği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi. Bu gelişme parti muhaliflerinden büyük eleştiri aldı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA: ALTERNATİF BULAMADIK

Konuyla ilgili Gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Kırsaldan acayip oy alıyor ve başka isimleri koyduğumuzda kaybediyoruz. Alternatif bulamadık." dedi.

"Çok uğraştık, dört kez ölçtük." diyen Özel, depremde sorumluluğu var mı sorusuna, "Deprem meselesinde nasıl bir sorumluluğu var, onu bilmiyorum. Ben Hataylılara sordum. Sonuçta kaybetmek üzere bir şey yapamam ki. Beş birim oy çıkıyorsa, üç birim çıkanı koysan seçimi kesin kaybedeceksin. Burada Lütfü Savaş kesin kazanıyor gibi görünmüyor ama kazanabileceği görüşü çıkıyor." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: SÖZCÜ / İSMAİL SAYMAZ
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 55
  • Leyla 3 ay önce Şikayet Et
    Ne demek aday bulamadık bu adam depremden sonra gelen yardımları etrafına dağıtırken tüm türkiye'deki baroları ayağa kaldırıp yardım toplayıp gece gündüz onları ihtiyaç sahiplerine dağıtan baro başkanı da aday adayıydı siz tercihinizi size bağış yapandan yana kullandınız aday yoktu demeyin sayın Özel
    Cevapla
  • Maci 3 ay önce Şikayet Et
    Hatay büyükşehir Ak Partiye hayırlı olsun
    Cevapla
  • muro 3 ay önce Şikayet Et
    Bu devşirme siyaseti sizde var oldukça daha çok iktidar beklersiniz.Baskanin bir konusmasi "bu CHP liler bizden hergun as is istiyor.Bizimkiler de ihale istiyor."" Sizce bizimkiler dediği parti veya siyasi hareket kim .bu bir ilçe başkanının sohbetinde sarfrdilmis söz.
    Cevapla
  • Alem 3 ay önce Şikayet Et
    CHP ilk kez Hatay da kaybedecek size hayırlı olsun
    Cevapla
  • Ayşegül 3 ay önce Şikayet Et
    Kırsaldan iyi oy topluyor ne demek ya.Siz bizim aklimizlami oynuyorsunuz.Hatayli olup akli basinda hic kimse bu adama oy vermez.Depremden once yapılmayanlar belli depremden sonrakileri hepimiz yasayarak gorduk.Aklı selim Hataylı bu adama asla oy vermez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘değişim’ açıklaması!