Siyasette masonik tehlike! O partilerde üst düzey isimler için 'masonluk' iddiası

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın danışmanı ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı'nın mason dernekleri ile bağlantılı olduğu iddiası büyük yankı uyandırdı.

Siyasette masonik tehlike! O partilerde üst düzey isimler için 'masonluk' iddiası
Siyasette masonik tehlike! O partilerde üst düzey isimler için 'masonluk' iddiası
GİRİŞ 13.01.2024 12:59 GÜNCELLEME 15.01.2024 09:58
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Masonik Lions Clubs International veya Lions Kulübü, 1917'de ABD'nin Illinois eyaletine bağlı Chicago kentinde, Melvin Jones tarafından kuruldu. Birçok ülkede faaliyet gösteren kökü dışarıdarki Lions Kulübü masonluk faaliyetleri ile tanınıyor.

Zafer Partisi İzmir Kadın İş İnsanları Çalışma Komisyonu Başkanı Ayhan Seyfeli'nin de bu kulübe üye olduğu öğrenildi. Aynı zamanda Yeniden Refah Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal'ın da Rotary Kulübü'nde danışmanlık yaptığı öğrenildi. 

Zafer Partisi yöneticisi Ayfan Seyfeli'nin masonik Lions Kulüpleri Birliği'nde 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmen 2. Yardımcılığı'na aday olduğu belirlendi.

 

ROTARY KULÜBÜ'NDE KONFERANS VEREN YRP'Lİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan ve son zamanlarda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konuşulan Doğan Aydal'ın masonik Rotary Kulübü ile bağlantılı olduğu kaydedildi.

Masonik kulübün gençlik hareketi Rotaract Derneği'nde boy gösteren Aydal'ın, burada "Petrolsüz Dünya" konulu konferans verdiği öğrenildi.

Doğan Aydal'ın aynı zamanda masonik Rotary Kulübü'nde danışmanlık yaptığı iddia edildi.

LİONS VE ROTARY KULÜPLERİ KİMDİR?

Belli şartları ve çalışma kuralları olan Lions Kulüpleri, milliyet ve din farkı  gözetmedikleri için daha çok okumuş ve sosyal çevresi geniş kimselere üye kaydı yapmaktadırlar. Üye olabilmek için aranan şartlar ise adayın iki üye tarafından tavsiye edilmesi ve kulüp tarafından davet edilmesidir. Tavsiye edilen aday hakkında geniş bir soruşturma yapıldıktan sonra üyeliğe kabul edilmek üzere davet edilir. 

____________

KİRVESİ İNÖNÜ'YDÜ 

Bir televizyon programında Murat Kurum’u eleştiren ve Ekrem İmamoğlu’na sahip çıkan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Doğan Aydal’ın sünnet kirvesinin İsmet İnönü olduğu öğrenildi. 

O MASON KULÜBÜNE İSMET İNÖNÜ İZİN VERDİ

Türkiye’de bu mason kulübünün açılmasına ve faaliyet göstermesi dönemin Hükümet Başkanı İsmet İnönü izin vermişti.

”İçişleri Bakanlığının 30-3457/38530 sayılı yazısı üzerine 3512 sayılı, kanunun 10. maddesine göre Bakanlar Kurulunca 01.04.1963 tarihinde Lions  International Kulübünün Türkiye’de kurulmasına karar verilmiştir.

 

 

Masonlar arası diyalogu ve dayanışmayı arttırıp, ticari, siyasal ve sosyal alanlarda etkinliğin arttırılması için, 33. derecedeki saygın bir masonunun isteği üzerine 23 Şubat 1905 günü ABD de avukat Paul Harris, kömür tüccarı Silvestre Schiele, maden mühendisi Gustav Loehr ve tüccar terzi Hiram Shorey tarafından kurulmuştur.

Rotary Kulüp kurucu üyeleri ilk toplantılarını, sırayla birbirlerinin evlerinde ve bürolarında bir araya gelerek yapmışlardır. Bu nedenle kulübe dönüşlü manasına gelen Rotary adının verildiği bilinmektedir. Çok hızlı yayılma gösteren Rotary Kulübünün şube sayısı 1910′da 16 olmuş. Bu şubeler Amerikan Ulusal Rotary Birliğini meydana getirmiştir. 1912′de Kanada, İngiltere ve İrlanda’da açılan şubeleriyle kulüp milletlerarası bir hal almış, ardından Belçika Hollanda Fransa’da şubeler açılmış ve bütün dünyaya yayılmıştır. 1922′de ROTARY INTERNATIONAL adını almıştır. Günümüzde tüm dünyada binlerce Rotaryen olduğu bilinmektedir.

Türkiye’deki Mason Locaları, Rotary ve Lions kulüplerinin etkinlikleri, projeleri, yaptığı/yaptırdığı hizmetler ise Soros ve Avrupa birliği hibe ve fonları tarafından finanse edilmektedir.

Amblemlerindeki sola dönük aslan kıvanç duyulan hizmetleri, saga dönük aslan ise  geleceğin aşamalarını simgeler. Aslında her ikisi de Yahudi kültüründen gelen sembollerdir.

Lions kulüpleri de diğer mason locaları ve kulüpleri gibi insanları aldatmak ve insanlığa hizmet  yaptığına inandırmak için masonluk faaliyetlerinin dışında, hastalar için yardım programları, genel sosyal refah projeleri,  bilginin özendirilmesi ve Birleşmiş Milletlerin desteklenmesi gibi  çalışmalar ve programlar düzenlemektedirler.

AŞAĞIDA  İSMİ GECEN KİŞİLER BIR ARAYA GELEREK ULUSLARARASI LIONS KLÜPLER  BIRLIGINI KURDULAR. DR. WILLIAM P. WOODS ILK GENEL BASKAN SEÇILDI.

  • SİGORTACILIK YAPAN MELVIN JONES
  • OPTIMIST KULÜBÜ BASKANI HARLINGTON WOOD
  • YUVARLAK MASA SOYLU SÖVALYELERI ÖRGÜTÜ BASKANI CLAUDE RITTER
  • ULUSAL KANUN KOYUCULARI MENSUPLARI BASKAN YARDIMCISI ALBAY JOHN THOMAS TAYLOR
  • AMERIKA KARSILIKLI ILKELER KLUBÜ BASKANI DR. CHARLES ROTH, CIVITAN KLÜBÜ BASKANI JAMES MAC LEAN,
  • SONRADAN ULUSLARARASI LIONS’UN BASKANI OLAN BEN RUFFIN,
  • AMERIKA IS KLUPLERI 2. BASKAN YARDIMCISI JAMES HAGE,
  • KOZMOPOLITAN KLUBÜ ESKI BASKANI JOHN PETRITE,
  • BORSA KLÜBÜ SAYMANI ROBERT NITSCHE
KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 186
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Netenyahu'ya ne kadarda benziyor! Yoksa içimizdeki Netenyahu mu...
    Cevapla
  • Erkan 3 ay önce Şikayet Et
    Ya konu izmir olduğunda aklınızdan herseyi geçirin çünkü şehir belli zihniyet belli kafa hep aynı hesapta biz ATATÜRK cuyuz ya güldürmeyin beni adamlar ayık gezse amenna bunların kime ne faydası olur İzmir'e köpek koy aday o bile kazanır.
    Cevapla
  • Haklı 3 ay önce Şikayet Et
    Elbette mason olacak. Cami hocası olacak değil tabiki. Bunda şaşılacak bir şey yok
    Cevapla
  • Taci 3 ay önce Şikayet Et
    Cami hocalarını da gördük.
    Cevapla
  • Veli 3 ay önce Şikayet Et
    DEF başkanı Klaus Shap bizim onay vermediğimiz hiç kimse bir ülkede başa geçemez demişti.
    Cevapla
  • Selam 3 ay önce Şikayet Et
    Bu nehal Fatih. şu masön çukuru sanada mı yaklaştı. Hocam gibi ferasetli ol.çukuru çukura göm. istemiyoruz çukurlar önümüzde olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk