AK Partili Mehmet Şahin Başkent Kulisi'nde

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin, "Süleymaniye'deki Amerikan Üniversitesi'ni hafife almamak gerekir. Süleymaniye, Suriye'de sıkışmış olan PKK/YPG'ye refah sağlama alanı gibi" dedi.

GİRİŞ 14.01.2024 11:51 GÜNCELLEME 14.01.2024 14:07
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, Başkent Kulisi programında AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin'i ağırladı. 

Şahin'in açıklamalarından satır başları:

("Bırakalım ABD istediğini yapsın" söylemlerini kullananlar) ABD'liler İsrailliler ne yaparsa yapsınlar, bunlara karışma tarzında yaklaşımları var. En hafif haliyle söylüyorum şaşırıyorum bazen. Bence bunları NATO göndermiş Türkiye'ye. Türkiye'nin çıkarlarını takip eden herkes şunun farkında. Türkiye'yi bölgenin temel hastalığının içine çekmek istiyorlar. Bunun için terör örgütü kullanılıyor. 

"Libya'da ne işin var? Suriye'de ne işin var?" diyorlardı. Benim gördüğüm kadarıyla Ortadoğu'da kaynak anlamında sömürülen ülkeler varken, Türkiye zihin anlamında sömürülmeye çalışılıyor. 

Sağlam irade lazım, mangal gibi yürek lazım. Bunu destekleyecek araçların elinizde olması lazım. Sağlam iradenin zayıf olmadığını ve savunma sanayiindeki durumumuz bunların ikisi elimizde olmasaydı biz hendek zamanlarını yaşardık. Bölge konularından uzak olma durumunu yaşardık. "Teröristan" dediğiniz PKK'lı bir yapı oluşturmaya çalışıyorlar. Bizdeki yazar-çizerlerin bir kısmı anlamadı. Kobani'de bir mağduriyet oluşturarak PKK'ya bir alan açma politikasını takip ettiler ve buna devam ettiler. 

Siyasi uzantıları demokrasiden bahsederken terör örgütüne destek vermeye devam ediyorlar. 

Türkiye zaman zaman diyor ya? Suriyelileri topraklarına geri gönderme konusunu. Kim istemiyor bunu? Teröristler. Türkiye bölgenin en güçlü ülkesidir bu nedenle zayıflatma politikası izliyorlar. Türkiye'yi soğuk savaş dönümünde olduğu gibi kendi güdümlerinde bir ülke olmaya zorluyorlar. Burada da terör örgütünü vekalet savaşlarında kullanıyorlar. 

GÜVENLİK TOPLANTISINDAN ÇIKAN KARARLAR

Başta ABD olmak üzere PKK'ya eğitim veriyorlar. Diplomatik olarak şu söylendi, "Sizin ne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz".

Renkli kategorideki teröristler bir bir yok ediliyor. Türkiye'deki seçimleri manipüle etmek için terör örgütlerini araç olarak kullanıyorlar. 

Türkiye içinde tam bir hakimiyet, tam bir otorite sağlanmış durumda. Herkes istediği saatte istediği yerden geçebiliyor. Türkiye artık sınırlarınızı korumakla güvenliğinizi koruyamıyorsunuz. Sınırı iki ülkenin koruması gerekiyor. Diğer taraftaki devlet çökertilmişse siz "Sınırı koruyalım" dediğinizde sınırı koruyamazsınız. 

Türkiye şuanda hem Suriye'de hem Irak'ta kendi güvenli bölgesini kendi oluşturdu. Buna karşı çıktıkları için Türkiye'nin oradaki üslerine yönelik saldırı yapıyorlar. 

İHA'ların ve SİHA'ların çok kullanılamadığı bölgenin iklimiyle ilgilide terör örgütüne bilgi aktarımı yapılıyor. 

Türkiye sivil kayıpları önleme konusunda çok titiz davranıyor. İkinci olarak yasal zemin önemli. Türkiye kendini koruma konusunda BM yasalarının vermiş olduğu haklar var. Sınırda özellikle zorlanıldığı için geçmiş dönemde, Irak'ın Kuzeyi'nde kalıcı ve geçici üs bölgeler oluşturulmak istenmesinin sebebi bu. Bu son 2-3 operasyon yeni bir deneyim getiriyor. Kalıcı ve geçici üs bölgeleri önceki deneyimlere dayanarak ortaya çıkmıştı. 

"AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ'Nİ HAFİFE ALMAMAK GEREKİR"

Bazı yerlerde yerleşim yerleri var, ona bakmak lazım. Terör örgütünü onlardan ne kadar destek alıyor diye. Suriye'de PKK'nın uzantısı YPG, önce Barzani'nin etrafını hedef almıştı. Süleymaniye'ye doğru gittiğinizde Barzani'yi göremezsiniz. Barzani'nin olduğu bölgede hareket kısıtlaması var. Süleymaniye'de Türkiye çok operasyon yapıyor. 

Süleymaniye'deki Amerikan Üniversitesi'ni hafife almamak gerekir. Süleymaniye Suriye'de sıkışmış olan PKK-YPG'ye refah sağlama alanı gibi. Lojistik merkez gibi eğitim anlamında söyleyebiliriz. 

 

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 59
  • Hak sever 3 ay önce Şikayet Et
    Hep zırlayıp duruyoruz. Sorumluluk sahibi hiç kimse çıkmıyor.yanlis giden bir şeyler olduğunda...
    Cevapla
  • Domainci 3 ay önce Şikayet Et
    Kosova'ya .ks alan adı verilmiyor ancak sözde Irak'ın kuzeyindeki oluşuma devlet muamelesi yapılıp .krd alan adı veriliyor
    Cevapla
  • Murat oksuz 3 ay önce Şikayet Et
    Sonun geliyor abd
    Cevapla
  • Kurdi 3 ay önce Şikayet Et
    Abdye karışmayalım diyen pkknın abd silahı olduğunu bilmiyormu.bu kancıklara sakın teveccüh etmeyelim
    Cevapla
  • Aydın Çetin 3 ay önce Şikayet Et
    Amerika üs bölgeleri yerle yeksan edilmelidir, uyarı dönemi bitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!
İşte Türkiye'nin Gabar petrolü ve Karadeniz gazından kazancı