CHP'den Ayasofya açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yardımcı, Ayasofya'daki yeni düzenlemeye ilişkin, "Tarihi ve kültürel miraslarımızın Ayasofya'nın özgün kimliğine uygun bir şekilde korunmasını talep ediyoruz." dedi.

GİRİŞ 15.01.2024 16:49 GÜNCELLEME 15.01.2024 16:56
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, yazılı açıklamasında, İstanbul'un tarih kokan eşsiz kültür hazinelerinden biri Ayasofya'nın, bugün tarihsel zenginliğine yapılan "haksız" müdahalelerle gündeme geldiğini belirtti.

UNESCO'nun yönergelerine ters düşecek ve evrensel değerleri yok sayacak şekilde Ayasofya'nın kapısına kepenk takıldığını, bunun sadece bir yapıya değil Türkiye'nin geçmişine, kültürüne ve itibarına da ihanet olduğunu savunan Yardımcı, şunları kaydetti:

Ayasofya'da turistlere ücretli giriş uygulaması bugün başlıyorAyasofya'da turistlere ücretli giriş uygulaması bugün başlıyor

"UNESCO'nun önerdiği 'ziyaretçi yönetim planı' adı altında uygulanan turistlere ücretli girişin, endüstriyel kepenklerle kapatılması, Ayasofya'nın evrensel değerlerine yapılan bir saldırıdır. Bu anlayış, Ayasofya'yı sadece yerli halkın değil, tüm dünya insanlarının ortak mirası olmaktan çıkarmaktadır. Evrensel kültür simgelerinden biri olan Ayasofya'nın, finansal çıkarlar uğruna tahrip edilmesi, Türkiye'nin kültürel zenginliğine vurulan bir darbedir.

CHP olarak, Ayasofya'nın tarihine ve kültürüne yapılan bu haksız müdahaleyi kınıyor, Türkiye'nin tarihini ve kültürünü koruma sorumluluğunu hatırlatıyoruz. Tarihi ve kültürel miraslarımızın gelecek nesillere aktarılmasında duyarlı bir politika izlenmesini ve Ayasofya'nın özgün kimliğine uygun bir şekilde korunmasını talep ediyoruz."

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 103
  • MERDOGAN 3 ay önce Şikayet Et
    Özgün kimliği CAMİ. Metezori Müze yaptınız ağalarınıza hoş görünmek için. Özgün haline kavuştu çok şükür. Çatlayın yerli gavurlar !
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    sizin konuşmaya ne hakkınız var
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    dilinizin altındaki baklayi bı çıkarsanız da herkes sizin gerçek te neyi amaçladığınızi bı tüm çıplaklığıyla görsun.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    chp ayasofya cami olduğu için alerji oluyorlar kilise olsa sorun yok kiliseye tabi oldukları için
    Cevapla
  • İnadına REİS 3 ay önce Şikayet Et
    Ayasofya dan chpkk ye ne ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!