Son dakika haberi: Türkiye'den İran ve Pakistan'a çağrı

Dışişleri Bakanlığı: Dost ve kardeş İran, Irak ve Pakistan'a itidal ve sağduyuyla suhuletin sağlanması çağrısında bulunuyoruz.

GİRİŞ 18.01.2024 12:42 GÜNCELLEME 18.01.2024 14:20
Bu Habere 294 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı İran-Pakistan arasındaki gerilimle ilgili bir yazılı açıklama yayınladı. Bakanlığının değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı; "Irak’taki belirli hedeflere yönelik İran saldırılarıyla başlayan, akabinde İran’ın Pakistan içindeki bazı hedeflere dün sabaha karşı gerçekleştirdiği saldırılarla genişleyen ve bu sabah (18 Ocak) Pakistan’ın İran içindeki hedeflere düzenlediği saldırılarla tırmanan gelişmelerden endişe duyuyoruz.

DİYALOG VE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
Sorunların, BM Şartı başta olmak üzere, uluslararası hukukun temel ilkeleri çerçevesinde ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşılıklı saygı temelinde dostluk ve kardeşlik anlayışıyla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Tüm meselelerin bölgesel güvenliği ve istikrarı daha fazla tehdit etmeden diyalog ve işbirliği yoluyla çözümlenmesini temenni ediyoruz.

Dost ve kardeş İran, Irak ve Pakistan’a itidal ve sağduyuyla suhuletin sağlanması çağrısında bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözümü konusunda bölge ülkeleriyle deneyimlerini paylaşmaya ve katkı sunmaya hazırdır"

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 294
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    cagri yapilacagina irana karsi, pakistanin yaninda yer aldigimizi söyleyin.
    Cevapla
  • Farsken 3 ay önce Şikayet Et
    La bırakın irani yesinler
    Cevapla
  • vatansever aliş 3 ay önce Şikayet Et
    burada iran da pakistanda kardeş devletlerdir..şia pakistanda da çok var..ne yapıcaz şimdi..ayrıca bu devletler savaşmıyor..biz nasil ırakta pkk yi bombalıyoruk onlarda aynını ediyor..ne kadar abd israil destekçisi varmış..iran ın pakistanın zayıflaması demek Türkiyenn emperyalizmin kuşatmasına düşmesi demektişr..oyunu gören şu mezhep kışkırtmasını bırakın..haçlı siyon binlerce masıumu ö
    Cevapla
  • vatansever aliş 3 ay önce Şikayet Et
    iranın gazze ye yaptığı silah desteğini hiçbi islam ülkesi belkide yapmadı..nedir bu kin düşmanlık..iran bizim ırakta yaptımızı yapıyor..hatta onlarda erbilde pkk kamplarını vurdu...burada geçmişi kazıyanlar sizler israili abd yi ingilteyeyi fransayaı bile bu kadar eleştirmediniz..bugün yemen lübnan israile abd ye meydan okuyorsa iran sayesindedir..sizler milli insanlar değilsiznz.siyon
    Cevapla
  • TROYTÜRK 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail istediği sürece İran var. İran'da ömrünü uzatmak için İsrail ne derse onu yapıyor. Fakat ayı ile yatağa girilmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!