Murat Kurum 'farkındayız' deyip müjdeyi verdi: Bu sorunu çözeceğiz!

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, son dönemde sıkça gündeme gelen sokak hayvanları sorunu için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Mevcut büyükşehir yönetimi tarafından çözümsüz bırakılan bu sorunu çözeceğiz." dedi.

GİRİŞ 19.01.2024 15:31 GÜNCELLEME 19.01.2024 15:56
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa'da "Türkiye Yüzyılı'nda Kadın Buluşması" programına katıldı.

Sokak hayvanları konusundaki projelerine değinen Kurum, "İstanbul'umuzda maalesef başıboş gezen yüz binlerce sokak köpeği var. Annelerimiz endişe içinde, çocuklarımız tehdit altında. Biz bu sorunun farkındayız. Sorunun çözümü için de emin olun çok çalışıyoruz. Hocalarımızla, bilim insanlarımızla göreve gelir gelmez bu alandaki uzmanlarla bir araya gelerek mevcut büyükşehir yönetimi tarafından çözümsüz bırakılan bu sorunu çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

'ÇÖZÜMSÜZ BIRAKILAN BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ'

Kurum, "İstanbul'umuzda maalesef başıboş gezen yüz binlerce sokak köpeği var. Annelerimiz endişe içinde, çocuklarımız tehdit altında. Vatandaşımız bizi bu konuda daima çözümlerle görecek. Annelerimizin, çocuklarımızın korkularını giderirken görecek. Sokaklardan korkuyu giderirken görecek.

Biz bu sorunun farkındayız. Sorunun çözümü için de emin olun çok çalışıyoruz. Hocalarımızla, bilim insanlarımızla göreve gelir gelmez bu alandaki uzmanlarla bir araya gelerek mevcut büyükşehir yönetimi tarafından çözümsüz bırakılan bu sorunu çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

'HAYVAN YAŞAM ALANI YAPACAĞIZ'

Sokak hayvanları için tesisler kurulacağını belirten Kurum, "39 ilçemize hizmet verecek tesislerimizi kuracağız. Bakıma, tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlarımızın ön bakımlarını buralarda, bu alanlarda yapacağız. Anadolu ve Avrupa Yakasına kuracağımız iki büyük hayvan yaşam alanında gerekli tüm yaşam konforuna sahip alanlarda hayvanlarımıza bakacağız. Buralarda kimlikten, kısırlaştırma, aşılama gibi uygulamaları yapacağız ve bu hayvan yaşam alanlarının giderlerini de belediye olarak tamamen biz karşılayacağız" dedi.

 
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Aydın Çetin 3 ay önce Şikayet Et
    Adalet ve Kalkınma Partisinin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'u , dolayısıyla Türkiye yi düşündüğünün ispatıdır Murat Kurum; CHP li bir çok İstanbul'u arkadaşım Murat Kurum 'a hiç düşünmeden oy veririm diyor. Fanatik olmayan Vatansever CHP tabanı kentsel dönüşüm için kesinlikle Murat Kurum'a oy verir.
    Cevapla
  • Tarihçi 3 ay önce Şikayet Et
    İnşallah yeni belediye başkanımız
    Cevapla
  • hasan 3 ay önce Şikayet Et
    İLK ÖNCE KANUNLAR İLE sorun yarat sonra çözmeye git azda olsa ilerleme var.
    Cevapla
  • Güzel insan 3 ay önce Şikayet Et
    Sn başkanım ilk önce hayvan dernekleri yöneticileri için barınak yapın bütün ortalığı karıştıran onlar insanlara saldırıp yaraladıkları zaman çıt yok
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bu sorunu çözmek için önce sahte hayvanseverleri susturmak lazım. Onlar eğitilmesi gerekiyor. Gerçek hayvanseverligin nasıl olması gerektiğini ogrenmeliler. Sokaktaki zararlı köpekleri korumak onların bildiği gibi değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!