Özgür Özel'den 'adaylıktan çekil' baskısı... Kılıçdaroğlu'nun adayı Orhan Sümer'e tehdit!

TBMM İdare Amirliği seçiminde Kılıçdaroğlu'nun adayı Orhan Sümer'e karşı harekete geçen CHP Lideri Özgür Özel'in Sümer'i Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar aracılığıyla geri çekilmeye zorladığı ortaya çıktı.

Özgür Özel'den 'adaylıktan çekil' baskısı... Kılıçdaroğlu'nun adayı Orhan Sümer'e tehdit!
Özgür Özel'den 'adaylıktan çekil' baskısı... Kılıçdaroğlu'nun adayı Orhan Sümer'e tehdit!
GİRİŞ 20.01.2024 15:11 GÜNCELLEME 20.01.2024 16:11
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

3 aydır yapılamayan TBMM İdare Amirliği seçimi için aday olan Orhan Sümer’e karşı CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in "geri çekil" baskısı yapmış. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Özel, iki gün önce gece yarısı CHP Genel Merkezi’ne çağırdığı Sümer’den, adaylıktan çekilmesini istedi. Eski lider Kılıçdaroğlu’na yakınlığı yüzünden yönetim tarafından istenmeyen Sümer’in adaylığını tüm baskılara rağmen engelleyemeyen Özel, bu sefer tehdit formülünü devreye soktu.

Zeydan Karalar

"ÇEKİLİRSENIZ, MERSİN VE ADANA’DA İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIKLARINDA SÖZ SAHİBİ HALE GELİRİZ"

Sümer, evine gittiğinde ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından arandı. Karalar’ın, Sümer’i “Adaylıktan çekilmezseniz, benim ve Vahap Seçer’in (Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı) belediye başkan adaylıkları geri çekilecek” diyerek uyardığı iddia edildi. Eğer adaylıktan çekilirseniz, Mersin ve Adana’da ilçe belediye başkan adaylıklarında söz sahibi hale geliriz” dedi.

"ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM"

Bu gelişmeler üzerine Mersin dahil bölge illerinde etkili bir isim olan Sümer ise, ‘Karalar ve Seçer’in adaylığının engellenmemesi’ ve ‘Seçimlerin riske atılmaması’ için CHP Meclis Grubu’nda yapılacak olan seçimin hemen öncesinde adaylıktan çekilme kararı aldı.

"ABİ"Sİ GEREĞİNİ YAPTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kongrede Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanını uyarıp "Zeydan abi geceden getirdiğin şu adamlarını sustur, sen söylersen susarlar." şeklinde uyarmıştı.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 50
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlara ülke degil sokkak mahalle teslim edilmez Allah muhafaza bunlar birbirlerini yerken ülke işgal edilir işte bu yüzden eperiyalist ülkeler büyükelçiler nezdinde bunlarla buluşuyorlar başta bidon dahil bunları iktidara getirirsek istediğimizi yaptırırız ülkeyi biz yönetiriz diyorlar
    Cevapla
  • recep 3 ay önce Şikayet Et
    CHP kongeresini yapalı aylar oldu hala parti içi yönetimini bir türlü oturtamadı bir de iktidar olsalar bir ömür yetmeyecek kabinesi açıklamak için
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Çamur çukur çöp siyaseti = chp
    Cevapla
  • Pütürgeli 3 ay önce Şikayet Et
    Partisinde söz sahibi olamayan biri yaptıramadığını yaptırtmak için arayabsokan biri bizleri basıl Putin gibi birinden koruyabilir ? Dünyanın düşmüş oldugu karmaşık kaos ortamından hangi siyasi zeka ile sıyrılabilir ? Hangi dengeleri sağlayabilir ? Neden çok güçlü adaylar yok şaşıyorum Erdoğan 20 yıldır rakipsiz ilerliyor ! Rakiplerini topla bir adam etmiyorlar
    Cevapla
  • Alpagu 1453 3 ay önce Şikayet Et
    Hak, hukuk, adalet,eşitlik, özgürlük, parti içi demokrasi bu, ce ha pes
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru
Hamas uyardı: İsrail'in saldırıları müzakereleri boşa çıkaracak