CHP'li başkandan ayrımcılık: 65 çalışana yüzde 100, 490 çalışana yüzde 40 zam

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, kadrolu işçilere yüzde 100 zam yapıldığını duyurdu. Ancak belediyede sadece 65 kişinin kadrolu olduğu, 490 kişininse belediye şirketi üzerinden çalıştığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 21.01.2024 07:24 GÜNCELLEME 21.01.2024 09:27
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Mudanya'da 2014 yılından bu yana belediye başkanlığı yapan ve söz verdiği onlarca projeyi hayata geçiremeyen CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yerel seçimlere sayılı günler kala çareyi yine algı siyasetinde buldu.

Önceki gün sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapan Türkyılmaz, belediyenin kadrolu işçilerine yüzde 100 zam yapıldığını duyurdu.

"Artan enflasyon karşısında işçilerimizin haklarını koruyacağız" diyen Türkyılmaz, "En düşük işçi maaşımız 35 bin TL oldu" dedi.

555 ÇALIŞANDAN KADROLU İŞÇİ SAYISI SADECE 65

Sabah gazetesinin haberine göre, belediyedeki kadrolu işçi sayısının sadece 65 kişi olduğu ortaya çıktı. Bu 65 işçinin maaşına yüzde 100 oranında zam yapıldı.

Belediye şirketi MUDBEL üzerinden çalışan sayısının ise 490 kişi olduğu anlaşıldı. Bu işçilerin ise son 6 aylık enflasyon farkı ve +2 puan, zam alacağı öğrenildi.

Mudanya Belediyesi Memleket Partili Meclis üyesi Mehmet Er, "Lafa gelince emekten halktan bahseden Türkyılmaz yine algıya başvurdu. Belediye Personel A.Ş üzerinden çalışan 490 işçiye 6 aylık enflasyon farkı olan yüzde 37.6 ve ilave olarak +2 yani yüzde 39.6 oranında zam yapıldı. Bu da en düşük işçinin maaşının yaklaşık 22 Bin TL olması demek. Hani nerede 35 Bin TL? Sıra icraata gelince algı siyasetine soyunuyorlar" dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Azimkâr 3 ay önce Şikayet Et
    İBB'de ayni daire baskanligina bagli iki ayri mudurlukte ve ayni unvana sahip personeller arasinda 5.000 tl maas farki var, ayni istirak personelleri özlükleri her seyi ayni. Adaletten, insan haklarindan, emekten bahsederler, koca bir yalan! Universiteyi yeni bitirmis arkasi saglam 20 yasinda elemanlarin hangi unvanlarla ise alindiklarini insanlar bilse kahrolurlar..
    Cevapla
  • tiM 3 ay önce Şikayet Et
    Ankara ve İstanbul da farklı olduğunu sanmıyorum,önce adaletli olsun diye ilkokul ortaokul lise üniversite ast üst amir işçi sorumlu boş gezen hepsi aynı maaş, sonra kendi belirlediği bir kısmına artı zam.
    Cevapla
  • dadaş 3 ay önce Şikayet Et
    onlarda chpli militan guruptandır
    Cevapla
  • Adalet 3 ay önce Şikayet Et
    Belediyenin atmışbeş işçisi memur geriye kalan beşyüz işcisi asgari ücretli ile emekli muamelesine tabii tutulmuşlar
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Ankara ve İstanbul belediyeleride yuzde 70 zam haberinin aslı YALAN, sadece çok az kadroluya 70 zam, gerisi 37,5 zam verildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...