'Otogar' vaadi kuşa döndü, İBB'deki haber buhar oldu... İmamoğlu fena yakalandı

İmamoğlu'nun Esenler Otogarı’nı Teknoloji Üssü’ne dönüştürülmesi yönündeki uyduruk vaadiyle ilgili karartma yoluna gittiği ve İBB sitesinden bu vaadinin yer aldığı bağlantıyı silerek yok ettiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 22.01.2024 11:52 GÜNCELLEME 22.01.2024 16:26
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun 2019 yerel seçim vaadi olarak duyurduğu Esenler Otogarı’nın Teknoloji Üssü’ne dönüştürülme projesi lafta kaldı. İmamoğlu’nun bu sözlerinin yer aldığı İBB’nin resmi internet sitesindeki sayfanın ise yerinde yeller esiyor.

BİLİME DEĞİL FİLME PEŞKEŞ OLDU

5 yıl önce vaat ettiği hemen hiçbir projeyi gerçekleştiremeyen Ekrem İmamoğlu, 29 Haziran 2019’da MEF Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılarak yaptığı konuşmada, hızlı şekilde Esenler Otogarı’nın taşınacağını, ardından bu alanda yüksek teknoloji merkezi inşa edileceğini söylemişti. İmamoğlu, bu alanı “bilime peşkeş çekeceklerini” ifade etmişti.

İmamoğlu, yaptığı açıklamada, “Hem Harem’i hem de Esenler’i şehir dışına taşıyacağımız için hızlıca Esenler Otogarı’nı, şehrin kalbinde, metro ulaşımı olan aynı zamanda İstanbul’un en yeşil vadilerinden biri olan alanın hızlıca taşınma ve dönüşmesini yapıp, yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceğiz. Sizlerle yapacağız bunu. Bazılarının belki işine gelmemiş olabilir. ‘Birilerine peşkeş mi çekiyor?’ diyebilirler. Evet, ben bu alanı ve o alanları, akla ve bilime peşkeş çekiyorum.” demişti.

İBB binası hala faaliyette olduğu gibi, İstanbul’un en büyük kütüphanesi olarak Rami Kütüphanesi’ni inşa eden Başkan Erdoğan liderliğindeki AK Parti iktidarı bu dönemde hayata geçirdi.


O SÖZLERİ YOK ETTİ

İmamoğlu’nun bu sözleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşıldı.

Fakat aradan geçen 5 yılda ne Esenler Otogarı başka bir yere taşındı, ne de İBB tarafından teknoloji üssüne dair herhangi girişimde bulunuldu.

31 Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçim öncesi yeniden aday olan İmamoğlu, “geçmiş” temizliğine başladı. İmamoğlu’nun, bu vaadini beyan ettiği içerik, İBB’nin resmi internet sitesinden kaldırıldı.

İBB sitesine 30 Haziran 2023’te yüklenen ve sosyal medya hesabından da paylaşılan linke tıklanıldığında, bağlantının web adresinden silinerek yok edildiği görülüyor.

Esenler Otogarı’nın teknoloji üssü yapılacağı vaadinin yer aldığı İBB sayfasında, “Aradığınız sayfayı bulamadık.” uyarısıyla karşılaşılıyor.

29 Haziran 2019’da Esenler Otogarı’nın teknoloji üssü yapılacağını vaat eden İmamoğlu, aynı konuşmada, Fatih Saraçhane’deki İBB binasını Türkiye’nin en büyük kütüphanesi yapacakları vaadini yinelemişti. İmamoğlu, bu vaadini de yerine getirmedi. İstanbul’un en büyük kütüphanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla inşa edilerek 19 Ocak 2023’te açılışı yapılan Rami Kütüphanesi oldu.
KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 106
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAHIM ALLAHIM ALLAHIM
    Cevapla
  • ALLAH dostu 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR
    Cevapla
  • yazık 3 ay önce Şikayet Et
    ekrem beyin icraatlarından bir kaç tane örnek verin...eleştirenlere cevap verelim.lütfen....
    Cevapla
  • Sabri 3 ay önce Şikayet Et
    bilim teknoloji ve chp mi yok canım heykeldir o heykel :)))))
    Cevapla
  • Burak 3 ay önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok 1Nisan da imamoğlunu Saraçhane de arayınca da bulamayacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…