DEM Parti'den Başak Demirtaş hamlesi! Pazarlık kızıştı... CHP'den o ilçeyi de istiyorlar!

CHP ile DEM Parti arasında ittifak pazarlıkları devam ederken, el yükseltmek isteyen DEM Parti Başak Demirtaş'a öne sürdü. Demirtaş'ın İstanbul'dan aday olabileceği belirtiliyor.

DEM Parti'den Başak Demirtaş hamlesi! Pazarlık kızıştı... CHP'den o ilçeyi de istiyorlar!
DEM Parti'den Başak Demirtaş hamlesi! Pazarlık kızıştı... CHP'den o ilçeyi de istiyorlar!
GİRİŞ 23.01.2024 13:56 GÜNCELLEME 23.01.2024 13:56
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

    HABER7

31 Mart yerel seçimine doğru Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nde (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için sürpriz bir hamle geldi. CHP ile ittifak pazarlığı içinde olan DEM Parti, el yükseltmek için Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş'ı öne sürdü. 

Türkiye'de mart ayında 5 yıllık yerel yöneticilerini belirlemek üzere seçime gidecek. Seçime artık kısa bir süre kalmışken özellikle İstanbul'u AK Parti'ye kaptırmamak isteyen CHP ise İYİ Parti'nin seçime 'Hür ve müstakil' girme kararının ardından gözünü DEM Parti'ye dikti. CHP ile pazarlık masasında olan DEM Parti de İstanbul için peş peşe açıklamalar yapıyor. Son olarak cezaevindeki eski HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ön plana çıkarıldı. 

BAŞAK DEMİRTAŞ'TAN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Eşiyle cezaevinde görüşen Başak Demirtaş İBB adaylığına ilişkin açıklama yaptı. Partiden öneri gelmediğini söyleyen Demirtaş, uygun görülmesi durumunda aday olabileceğinin sinyalini verdi. Başak Demirtaş, “Henüz DEM Parti’den bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak düşünebiliriz. Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul’da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz” dedi.

DEM PARTİ'DEN EL YÜKSELTME HAMLESİ

Başak Demirtaş'ın açıklamalarının ardından pazarlıklarda yeni kartlar açılırken, seçime sayılı günler kala gelen bu açıklamanın DEM Parti'nin Başak Demirtaş üzerinden CHP'ye İstanbul baskısı yapmaya çalıştığı, pazarlıkta el üstünlüğü kurmaya çalıştığı şeklinde yorumlanıyor. Başak Demirtaş'ın cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi olması nedeniyle oy potansiyelinin fazla olduğu bu yüzden CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul'da zora sokabileceği belirtiliyor. 

CHP ESENYURT'U VERDİ, DEM MALTEPE'Yİ DE İSTİYOR

Öte yandan edinilen kulis bilgilerine göre, CHP'nin pazarlıklarda Esenyurt Belediyesi'ni DEM Parti'ye verdiği, ancak DEM Parti'nin sadece Esenyurt'la yetinmeyerek CHP'nin yüksek oy aldığı ilçelerden biri olan Maltepe'yi de istediği iddia ediliyor. 

BAŞAK DEMİRTAŞ'IN ADAYLIĞINA YORUMLAR

Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığına ilişkin partilerden de ilk yorumlar geldi. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Benim için sürpriz oldu tabii. Daha önceden haberim yoktu çünkü. Önceden haberiniz yoksa, o sürprizdir. Batıda bir aday havuzu oluşuyor. Tabii ki Başak Hanım’ın başvurması bizi sevindirici bir şey. Biz bu havuza herkesin başvurmasın istiyoruz, ama değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK’mız yapacaktır” dedi.

Başak Demirtaş'ın olası adaylığı için CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise "Her Türk vatandaşının hakkı olan seçme ve seçilme hakkını kullanmaya ilişkin irade beyanı veya 'katkısı olacaksa düşünebilirim' demesi herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır. Bize karşı yapılan her türlü saygısız yaklaşımı boşa düşürmesi açısından son derece önemlidir" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 100
  • 0007 3 ay önce Şikayet Et
    Hiç vakit geçirmeden bu kadını da terörist eşinin yanına ayrı koğuşta kalmamak şartıyla göndermek bir aciliyettir.ikiside açık ve net bu ülke için değil İsrail ve terörist abd için çalışan hainlerdir
    Cevapla
  • Fehmi20 3 ay önce Şikayet Et
    CHPHDP elele eş başkanlık Atatürk ün partisine yakışır tabii caaanıımm
    Cevapla
  • Haso 3 ay önce Şikayet Et
    Besle gargayi oysun gözunu hikayesi super sakisiyor
    Cevapla
  • Osmanlı 1453 3 ay önce Şikayet Et
    Töreristin partisi olmaz yazık asker şehit oluyor törerist mecliste inşAllah bu hainleri töreristbaşıının yanına tıkmak lazım.
    Cevapla
  • 5050 3 ay önce Şikayet Et
    temizlik şart jitem şart.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı