Başkan gençlerden tam not aldı "Yücel Hoca'ya söyleriz halleder"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir'de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 24.01.2024 15:45 GÜNCELLEME 25.01.2024 01:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti tarafından yapılan aday tanıtım toplantısında, 31 Mart yerel seçimlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı, kamuoyuna duyuruldu. 2019'dan beri Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Yücel Yılmaz, yeniden aday gösterildi. Adaylığının açıklanmasının ardından ilk özel açıklamaları Haber7'ye yapan Başkan Yılmaz, Balıkesir'de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yücel Yılmaz adaylığı açıklanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine, motivasyon yükseltecek ve güven veren cümleler kurduğunu, 'Desteğim her zaman sizinle' dediğini belirtti. 

BALBUCKS'A GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ!

Gençler tarafından oldukça yoğun ilgi gören 'Balbucks' projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Balbucks” aslında deprem bölgesinde insanların rutin 3 öğün yemeğin haricinde biraz hayatlarına neşe katmak için seyyar mobil kahve ve pasta, kek servisiydi. İsmini Balbucks koymamızın sebebi “Bal” Balıkesir’den “B” belediye Ulusal Çay- Kahve Servisi aslında bu manada kuruldu. Ama depremlerde etkin bir gücü olsun lojistik bir gücü olsun diye de bunu üniversite öğrencilerine sosyal belediyecilik anlayışı ile sunduk. Ama herhangi bir yerde afet olursa bunları alıp oraya götürelim ve orada ihtiyaç duyulduğu sürece çocuklara, gençlere, insanlara normalleşme süresince destek olmak manasıyla düşündüğümüz misyondu. Ama o kadar çok tuttu ki 20 ilçemizde açıyoruz şu an. Sosyal belediyecilik ürünü ve üniversitelerimize tekerlekli olarak mobil gidebilecek bir çay-kahve servisi." şeklinde konuştu. 

"YÜCEL BAŞKAN'A SÖYLERİZ HALLEDER"

Gençlerle iletişiminin kuvvetli olduğunu ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, "Gençlik merkezi, spor tesisleri kurduk. Çünkü ben gençlerle konuştuğumda ne istiyorsunuz dedim “skate park” istiyoruz dediler. Öbürlerine sordum ders çalışabilecek alan istediler öbürleri dedi biz hoplayacak, zıplayacak, eğlenecek yer istiyoruz dediler. Hepsini yaptık ve birbirleriyle çok organikler “Yücel Başkana söyleriz halleder.” Artık bana başkan da demiyorlar Yücel hocaya söyleriz halleder diyorlar. Bende eğitim kökenli bir insanım aramızda güzel bağlantı var artık büyükşehir belediye başkanları içerisinde en genç büyükşehir belediye başkanı ünvanımız da vardı bu seçimlerde değişecek. Gençlerle aramız iyi." dedi. 

"BEN BALIKESİR AŞIĞIYIM"

Çevre belediyeciliği anlayışı ile Balıkesir'i yönettiğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Ben Balıkesir aşığıyım ve çevre konusunda gerçekten duyarlıyız. Çevre konusunda çok iş yaptık. 36 olan arıtma sayısını 58’e çıkardık. Avrupa Birliği'nden hibeler alarak alt yapısal çalışmaları tamamlamak üzere olduğumuz projeler var. Ama en önemlisi Akçay kordonundan Madra Dağı'na kadar hep vahşi depolama vardı bunlar hem suyumuzu kirletiyordu hem de denizimizi kirletiyordu. Bunların hepsini metan gazına dönüştürecek merkezi bir elektrik sistemi kurduk. Vahşi depolamaların hepsini ya ormana ağaç diktik ya halı saha yaptık ya piknik alanı yaptık ama 25’in üstünde milyarlarca ton malzemeyi, emeği enerjiye dönüştürecek altyapı kurduk. Burada çok başarılıyız. Elektrik üretiyoruz bu ürettiğimiz elektrik de şehirde su üretirken su temizlerken sokakları aydınlatırken onun 2 katı enerji üretiyoruz. Yani şehirde çevre konusunda çok duyarlı bir duruş yapıyoruz. Ayvalık gibi Burhaniye gibi Altınoluk gibi Kaz Dağları'nın içinde zeytinliğin içinde farklı yerlerde yaptırmayarak belediye başkanlığı yapıyoruz. Çünkü hem eleştirip hem de dağın içine ev yapmaya çalışan bir yapı var. Burası bize emanet biz Kaz Dağlarımıza dokundurmak istemiyoruz. Denizimizi kirletsinler istemiyoruz. Herkes gelsin misafirliğini yapsın, konaklayacaksa da konaklasın, mülk sahibi olmak istiyorsa olsun ama bizim şehrimizi çocuklarımıza bulduğumuz gibi emanet etmemize engel olmasınlar. Bu konuda ilçe belediye başkanlarımızla siyaset üstü hemfikiriz. Balıkesirliler olarak bu konuda taviz vermiyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Batuhan Mert 3 ay önce Şikayet Et
    Balıkesir de fanatik olmayan Vatansever CHP tabanı gençler Ak Parti'li Yücel başkanı çok seviyor ve yerel seçimde destekliyor, haklı olarak.
    Cevapla
  • Bora 3 ay önce Şikayet Et
    Yazmış bazı arkadaşlar köylere kadar hizmet gidiyor diye ,büyükşehir yokken de gidiyordu,şimdi suyun başında olan bütün yatırımı kendine yapıyor ,Balıkesir büyük değil ki büyükşehir olsun bütün şehir olabilir belki bu yasa yanlış özellikle sahil kesimlerinde yetki alan paylaşımlarında bile sıkıntı var bu yüzden hizmetler aksıyor Balıkesir ölçeğinde bir sürü ilçesi var hizmet yok ....
    Cevapla
  • İsimsiz 3 ay önce Şikayet Et
    Kendi menfaati önceliği olan birine ilk defa ak Parti'ye oy vermeyeceğim Tayyip Erdoğan da bu sefer Yücel Yılmaz ile yola çıktığına pişman olacak bu şahıs yüzünden ak Parti' beyiyeyi başka partiye yaptıracak bunu da seçim sonrası göreceğiz çevremde kimse yücel yılmaz yüzünden ak Parti'ye oy vermeyecek
    Cevapla
  • Haluk 3 ay önce Şikayet Et
    Büyükşehir olmayan bir yerin büyükşehir yapılması ve bütün yatırımların balikesire yapılması sorunsalı, şu yasayı bir değiştirseniz artık ....
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    yatırım yapılmasının neresi sorunsal oluyor? bu sayede bütün köylere bile belediye hizmeti gitmeye başladı.. Neresi battı size?
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 3 ay önce Şikayet Et
    Hadi ya. Biz de Balıkesirde yaşıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu