Erdoğan başkanlığında yılın ilk MGK'sı bugün toplanıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek. Toplantının ana gündemi terörle mücadele olacak.

GİRİŞ 25.01.2024 06:34 GÜNCELLEME 25.01.2024 10:45
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

Yılın ilk MGK toplantısında öncelikli gündem terörle mücadele olacak. Yurtiçi ve yurtdışında terör örgütlerine yönelik mücadelede atılan adımlar değerlendirilecek.

13 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirilen güvenlik toplantısında alınan kararlar masada olacak. O açıklamada, "Güney sınırları boyunca bir 'teröristan' kurulmasına kesinlikle izin verilmeyecek" ifadesi dikkat çekmişti.

MİT BAŞKANI KALIN'IN IRAK ZİYARETİ

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Irak'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kalın, ziyaret kapsamında Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani, Şii ve Sünni gruplar ve Türkmenlerin temsilcileri ile görüştü. Görüşmelerde terörle mücadele ve atılabilecek ortak adımlar ele alındı. Kalın'ın gerçekleştirdiği ziyaret ve yansımalarının da toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü insanlık dışı saldırılar ile bölgeye etkileri ve çatışmanın yayılma riski de toplantının önemli başlıklarından.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da katıldığı Filistin konulu toplantının çıktıları gözden geçirilecek.

MGK'da, Kızıldeniz'de yaşanan son gelişmeler ile Rusya-Ukrayna savaşının da gündeme gelmesi bekleniyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Hiç 3 ay önce Şikayet Et
    Bizde olmayan tek şey şükür ve kanaat Çanakkalede dedelerimiz düşmanla savaşırken aç tılar aç , bizim herşeyimiz var şükreden yok
    Cevapla
  • Millet 3 ay önce Şikayet Et
    MGK da görüşülmesi gereken tek konu, Afgan ve Suriyeli istilası... Bu iş artık milli güvenlik sorunu olmaya başladı...
    Cevapla
  • Tahir 3 ay önce Şikayet Et
    Verdiğiniz söz nerde 1.dereceye gelen memurlara 3600 vermek
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Emekli maaşlarına seyyanen zam verilmeli , maaş artık manava markete doğalgaz elektrik su ev kirası hangisine yetsin
    Cevapla
  • Kafkasyalı 3 ay önce Şikayet Et
    Emekli maaşları asgari ücretin altında olmamalı mutlaka insanca yaşanabilir bir maaş verilmeli, memlekette kast sistemi kaldırılmalı memur emeklisi, işçi emeklisi, bağkur emeklisi gibi kavramlar kaldırılmalı sadece emekli olmalı ve aradaki uçurum kaldırılmalı gelir adaletli dağıtılmalı,
    Cevapla
  • Memur emeklisi 3 ay önce Şikayet Et
    Çalışma gün sayısı ve prim farkını ne yapacağız..?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
Uzaylılar neden bizimle iletişime geçmiyor? Bilim adamları açıkladı...