Akşener'den Ümit Özlale iddialarına cevap: Bu tür ucuz operasyonlar bize tesir etmez

İYİ Parti Lideri Akşener, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ümit Özlale ile ilgili Gazeteci Fatih Altaylı'nın dile getirdiği 'istifa edeceği' iddialarını yalanlayarak 'Bu tür ucuz operasyonlar bize tesirde bulunmaz' dedi.

Akşener'den Ümit Özlale iddialarına cevap: Bu tür ucuz operasyonlar bize tesir etmez
Akşener'den Ümit Özlale iddialarına cevap: Bu tür ucuz operasyonlar bize tesir etmez
GİRİŞ 25.01.2024 21:29 GÜNCELLEME 25.01.2024 22:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti buluşmaları kapsamında geldiği Erzurum'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Partisinin Erzurum Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Canan Uçar'ı açıklayan Akşener, "Erzurum'da bir kadın adayı büyükşehir belediye başkanı adayı olarak göstereceğiz. İYİ Parti, Adana, Antalya, Samsun ve Erzurum'da kadınlarımızı büyükşehir belediye başkan adayı ve inşallah belediye başkanı seçilecek imkan dahilinde aday gösteriyor. Canan Hamının özelliği şu. Geçtiğimiz 2019 mahalli idareler seçimlerinde Palandöken Belediye başkan adayıydı. Yüzde 30'a yakın oy almıştı. Benim eskiden beri çalıştığım, atom karınca gibi arkadaşımızdır. Hayalleri gerçekleşmediği zaman 'küstüm ver misketlerimi' dememiş bir kızımız, bir arkadaşımızdır. Genellikle son dönemde siyasi partilerde bizim açımızdan söylemiyorum genelde şöyle bir durum oldu; 'hayaller şelale, şelaleden su içilemediği takdirde küstüm ver misketlerimi' deyip bir başka alanda yer bulabilmek için dönüp gittikleri yere en ağır, en çirkin tavırlarla saldıran bir yeni dil oluştu. Onun için Canan Hanım bu yönde bakıldığında gerçekten 'küstüm ver misketlerimi' demeden bir hayali gerçekleşmediyse tekrar kalkıp tekrar yola revan olan bir kardeşimiz. Kendi gençliğime çok benzetiyorum. Erzurum Büyükşehir Belediye başkan adaylığında tarih yazacak. İnşallah Erzurum Belediye başkanımız bir kadın olur ve Erzurum'a bir kadın eli değer" diye konuştu.

'ÜMİT ÖZLALE'NİN İSTİFA ETTİĞİ BİR YALAN'

Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ümit Özlale'nin istifa edeceğine dair sosyal medyada çıkan haberleri değerlendiren Akşener, şunları söyledi:

"Dijital medyada bir haber çıktı. Sayın Ümit Özlale ilgili. Ben şunu demişim, öbürü şöyle demiş, öyle olmuş, böyle olmuş, düzmece, yalan bir haber çıktı. Biz gerçekten yalan olduğunu düşündüğümüz bir konuyu sadece yalanladık ama oradan alıp bir başka bir medya kanalında Ümit Özlale'nin istifa edeceğine kadar iş götürülmüş. Bu konularla ilgili mahkemeye müracaat ettik. Biraz önce Ümit Özlale Bey ile görüştüm, o da yalanlıyor. Ümit Özlale, ilk defa 5 ay evvel 'Ben İzmir'i çok seviyorum. İzmir'den aday olmak istiyorum' diyen kişidir. İlk önce o istedi. İzmirli arkadaşlarımızla, genel merkezimizle konuştuğumuzda da ilk önce aday olan, yola revan olan çalışan bir kardeşimiz. Kendisinin söylediği şu; diyor ki 'Ben İzmir'de uzun zamandır çalıştığım için, her bir İzmirliye ulaşmaya gayret ettiğim için, kimseyle kavga etmeden projelerimi anlattığım için, yerel yönetim dışında herhangi bir cümle sarf etmediğim için, kimseye düşmanlık, kötülük eden bir dille konuşmadığım için ciddi bir mesafe aldım. Dolayısıyla bazılarını rahatsız etti bu iş. Bu bir operasyondur. Böyle bir durum yoktur. Ben kendi adıma partimiz bu tür operasyonel davranış biçimlerine alıştı. Hele ben genel başkan olarak bu konuda yani böyle bir tecrübe Türkiye'de yok. Sayın Cumhurbaşkanında bile yok bendeki tecrübe, bu operasyonel işlemlere dair. Bir 28 Şubat geçirdik, bir Susurluk geçirdik, geçirdik baba geçirdik. Ben alışkınım. Ama korkunun ecele faydası yoktur. İYİ Parti bu seçimlerde hür ve müstakil kararıyla Türkiye genelinde kimsenin beklemediği bir sonuç alacaktır ve kuruluş ayarları çerçevesinde 2028'de İYİ Parti hem iktidar olacak hem de işaret ettiği kişi cumhurbaşkanı seçilecektir. Dolayısıyla bu tür ucuz operasyonlar, ucuz davranışlar, ucuz, yalan iftiralar bize herhangi bir tesirde bulunmaz."

ALTAYLI NE DEMİŞTİ?

Fatih Altaylı İYİ Parti'den kulis bilgisi olarak paylaştığı konu hakkında "Ümit Dikbayır'a atılan Meral Akşener'in banka hesabını inceledi iddiası, Ümit Özlale için de atıldı. Bunu duyan Meral Akşener, "Yanlış Ümit'i attık partiden galiba" diye kahkaha attı. Ümit Özlale rahatsız oldu, adaylıktan çekilebilir." demişti.

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    bu kadın hiç iyi değil.
    Cevapla
  • Ahmet Dilek 3 ay önce Şikayet Et
    Tansu Çiller sana nasıl güvenmişti, Tansu Çiller'i yarı yolda bıraktığın günleri hatırlıyormusun, işte Akşener yaptıklarının aynısını yaşıyorsun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok