Seçimden seçime cumaya giden İmamoğlu'na vatandaştan soru: Sen şimdiye kadar neredeydin?

İBB Başkanı İmamoğlu'na Cuma namazı tepki gösteren bir vatandaş, "Seçimden seçime geliyorsun" dedi. İmamoğlu ise, "O benimle Allah aramda, sen o işi unut hacı" cevabını verdi.

GİRİŞ 26.01.2024 20:38 GÜNCELLEME 26.01.2024 20:38
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Önceki seçim döneminde Kur’an okuyan ve camilere giden CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni bir seçim sürecinin başlamasıyla yine camilerde görünmeye ve Kur’an okumaya başladı.

VATANDAŞLARDAN “BUGÜNE KADAR NEREDEYDİN” ÇIKIŞI

Bugün de cuma namazında boy gösteren İmamoğlu, vatandaşların ‘Bugüne kadar niye gelmedin?’ çıkışıyla karşılaştı.

Cemaatten bir vatandaş, “Şimdiye kadar neredeydin, niye gelmedin camilere cumalara?” şeklindeki sorusuna “Ben camide göstermem gittiğimi. Birileri gibi camide hava atmam.” diye cevap verdi. “Olmaz gelmen lazım başkan” ifadesine karşılık, vatandaşı dürterek konuşan İmamoğlu “O Yaradan ile benim aramda.” ifadesini kullandı. Vatandaşa arkasını dönerek uzaklaşan İmamoğlu, “Sen o işi unut.” dedi ve ardından “Sanki ona gelerek hava atacağım camide. Ben Yaradan’a dua etmeye geliyorum, anlayamıyor.” diye konuştu. Vatandaş ardından “Olmaz, seninkisi şimdi riyakarlık oldu” ifadesini kullandı.

TAZİYEDE DE KUR’AN OKUDU

4 Ocak’ta taziye Arnavutköy'de bir taziye ziyaretin bulunan İmamoğlu, İhlas suresi ile Bakara Suresi’nin ilk 5 ayetini okudu. Bakara Suresi'ndeki ayetleri önündeki defterden okuyan İmamoğlu, söz konusu ayetleri yanlış okuması da dikkat çekti.

Öte yandan 5 yıllık görev süresince İmamoğlu’nu camide pek gören olmaması ancak seçim döneminde Kur'an okuması ve cumalara katılması vatandaşların dikkatinden kaçmıyor.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Âaa 3 ay önce Şikayet Et
    Allah camilerde siyaset yapanları ıslah etsin
    Cevapla
  • Salih 2 ay önce Şikayet Et
    Amin. Özellikle din düşmanlığı yapıp seçim öncesi camilerde kameralar önünde yasin okuyup namaz kılanları.
    Cevapla
  • Misafir7 3 ay önce Şikayet Et
    Sürekli gelırsen riyakarlık seçimden seçime gelırsen samimiyet. Bravo bu ekreme gerçekten. Adam berbat yönetimine rağmen hala iddialı. Yalanı yanlışı gayet güzel savunuyor ve takdirde görüyor.
    Cevapla
  • Orhan Öztürk 3 ay önce Şikayet Et
    sabır
    Cevapla
  • Muhammed Numan 3 ay önce Şikayet Et
    Olur mu tatil yapmaktan, yatmaktan gelememistir
    Cevapla
  • ??? 3 ay önce Şikayet Et
    Hacı emmi ekonun camiye gwlmesini bırak o istanbula gelmedi, seçimden seçime camiye istanbula gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı