DEM Parti, Başak Demirtaş'ın alternatifini buldu

DEM Parti'de, Başak Demirtaş'ın adaylık açıklaması kafaları karıştırdı. DEM Parti, Başak Demirtaş'ın bu talebine olumlu yanıt verememe ihtimaline karşı, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ı alternatif isim olarak belirledi.

GİRİŞ 28.01.2024 11:52 GÜNCELLEME 28.01.2024 13:17
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Mart ayında yapılacak yerel seçimlere yaklaşık 2 ay kala siyasi partiler, başta büyükşehirler olmak üzere aday belirleme süreçlerini hızlandırdı.

Yarışın İstanbul ayağında Cumhur İttifakı Murat Kurum'la, CHP Ekrem İmamoğlu'ya, İYİ Parti Buğra Kavuncu'yla seçime girecek.

Yüzde 8 gibi kritik bir oy oranına sahip DEM Parti'nin ise, hala aday çıkarıp çıkarmayacağı belli değil.

CHP'yle ittifak arayışı içinde olan DEM Parti'de, Başak Demirtaş'ın adaylık açıklaması kafaları karıştırdı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, DEM Parti'nin de uygun görmesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday olmak istediğini açıklamıştı.

DEM Parti, bu adaylık talebinin görüşüleceğini söylerken, Başak Demirtaş'ın alternatifini de hazırladı.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, Demirtaş'ın aday yapılmaması halinde alternatif olarak DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın belirlendiğini iddia etti.

TİP'in aday çıkarmayacağını hatırlatan Bozkurt, yüzde 4'lük bu oyun CHP'den ziyade DEM Parti'ye kaymasının büyük olasılık olduğunu belirtti.

Hiç şüphesiz DEM Parti, elinde tuttuğu bu kozu CHP ve İmamoğlu'na karşı pazarlıkta kullanacaktır.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 73
  • Dadas 3 ay önce Şikayet Et
    Terör örgütü üyeleri ve yardim yataklık edenler milletvekilleri dahil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkartılsın boylece ülkenin hic bir imkanından yararlanamasinlar parti kapatmayla uğraşmaya gerek yok.
    Cevapla
  • 007 3 ay önce Şikayet Et
    Yazık bunlara oy veren bu ülkenin ekmeğini yiyen havasını soluyan bir çok insan var, ülkemizde ve Dünyada bir ekonomik sıkıntı var evet bu doğru fakat bunları aşmak insanın kendi elinde olan bir şey buda geçer, şimdi bu adiler ismi ne olursa olsun şimdi dem parti olmuş hizmet ettikleri yer açık ve net ABD ve AB . Türkiye düşmanları Dünyada örneği yok ve böle bir demokrasi de Dünyada bir
    Cevapla
  • Temel 3 ay önce Şikayet Et
    Sonuç da isim önemli değil ha o pkk ha diğeri aynı hain chp dersen aynı hain kardeş parti pkk chp destek verdimi pkk onu nerde kavgası çıkar chp benim oyum cıktı der o riski pkk almaz alır ise oyu düşer amma chp ne isterse alır chp de verir vermek uzmanlık alanları artık
    Cevapla
  • Yasin 3 ay önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesi Yargıtay PKK partisine dokunamadilar korkaklar
    Cevapla
  • Fahri Özcan 3 ay önce Şikayet Et
    Hankiniz gelirse gelsin hizmet diye bir derdiniz yok siz birer kuklasınız son noktayı iplerinizi elinde tutanlar koyar en iyi yaptığınız şey devamlı Parti'nin ismini değiştirmek Kürtlere hizmet etmeyen sözde Kürt partisi dünyada başka bir örneği yoktur, ki parlementoda terörü temsil eden sözde bir parti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan, TFF ve Galatasaray'a çok ağır sözler!
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli