Ertuğrul Günay, CHP'nin adaylık teklifini reddetti

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı teklifini kabul etmediğini söyledi.

Ertuğrul Günay, CHP'nin adaylık teklifini reddetti
Ertuğrul Günay, CHP'nin adaylık teklifini reddetti
GİRİŞ 29.01.2024 18:44 GÜNCELLEME 29.01.2024 18:44
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için teklif aldığını ancak bu teklifi reddettiğini açıkladı. 

Sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yapan Günay, "Bu öneri, geçen bahar ülkemizin ‘tarafsız - bağımsız bir ortak isme’ ihtiyacı varken gelseydi, sanırım daha anlamlı olurdu" diye konuştu.

"HİÇBİR PARTİYLE İLGİM YOK"

Günay'ın sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Geçen hafta CHP Ordu İl Başkanı, milletvekilleri ve sayın Genel Başkan, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için öneride bulunmak nezaketi gösterdiler. Ardından birçok hemşehrim de bu öneriyi paylaştı. Bir ay kadar önce Ordu’da Saadet Partisi İl Başkanı meslektaşım da bir heyetle ziyaretime gelmiş, ‘ortak adaylık’ konusunda düşüncemi sorma nezaketi göstermişti.  Tümüne teşekkür ederim. Ben, 10 yıldır, -yanlışlara itiraz etmenin bedeli olarak- yine bağımsızım. Hiçbir partiyle ilgim yok; buna karşılık hemen her çevreden, partiden dostlarım, arkadaşlarım var. Bu öneri, geçen bahar ülkemizin ‘tarafsız - bağımsız bir ortak isme’ ihtiyacı varken gelseydi, sanırım daha anlamlı olurdu. Şimdi bu saatte, bir parti kalıbına girebileceğimi, ‘hak, adalet ve demokrasi’ anlayışımın mevcut partilerin sınırlarına sığabileceğini sanmıyorum. Yine de, iyi niyetle bu öneriyi dile getiren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Millete gerçekten hizmet aşkıyla yola çıkan tüm adaylara başarılar dilerim. Ülkemizde adaletin ve huzurun egemen olduğunu -daha çok gecikmeden- görmek umuduyla sevgilerimi, saygılarımı sunarım."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • ALLAHKULU 2 ay önce Şikayet Et
    demek ki gönlü cımhurbaşkanlığındaymış
    Cevapla
  • Orhan 2 ay önce Şikayet Et
    bu fasulye kendini nimetten sanıyor.
    Cevapla
  • ümit 2 ay önce Şikayet Et
    Aynen koltuk gıttı yaygara
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bakan yaparken Ak Partiliydi. Bakanlıktan alınınca bağımsız oldu arkadaş
    Cevapla
  • Adıyamanlı 2 ay önce Şikayet Et
    tabii canım zaten sizin o demokrasi lafınız yokmu allah sizi perişan eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim