Çankaya'da adaylık krizi! CHP'li 25 isimden ortak bildiri

CHP'nin Ankara'da açıklanan ilçe belediye başkan adayları arasında Çankaya'nın yer almaması, 25 aday adayının tepkisini çekti.

Çankaya'da adaylık krizi! CHP'li 25 isimden ortak bildiri
Çankaya'da adaylık krizi! CHP'li 25 isimden ortak bildiri
GİRİŞ 30.01.2024 10:54 GÜNCELLEME 30.01.2024 10:54

Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP'de Çankaya Belediyesi için aday belirleme krizi sürüyor. Krizin odağındaki Çankaya için aday adaylığı başvurusu yapan 25 CHP'li ortak bildiri yayınladı. 

Aday adaylarının bildirisinde, "Aday olma iradesi göstermemiş, belirlenen adaylık ödentisini dahi ödememiş, saha çalışması ve tanıtım faaliyetinde bulunmamış, bedeni, ekonomik ve psikolojik olarak yük taşımamış bir adayın belirlenmesi adil ve hukuk ilkelerine uygun bulunmayacağı gibi demokratik de görülemez." denildi.

Sabah'taki habere göre bildirinin devamında şu ifadelere yer verildi: 

"Çankaya'mızın oylarını artırarak ABB seçimlerini kazanmanın yanı sıra ABB meclis üye çoğunluğunu sağlamak için seçmenimizin yaşadığı duygusal kopuşu gidererek sandığa gelmesini sağlamanın bir yolu da Çankaya Belediye Başkan adayının parti hukukuna uygun biçimde örgütün ve seçmenin beklentileri çerçevesinde mevcut aday adayları arasından seçilmesidir. Bu metinde imzası bulunan biz her bir aday adayı, aday belirlemede münhasır yetkiye sahip olan PM'nin önceleyeceği ölçütlere göre belirleyeceği adayın arkasında durmaya ve onunla birlikte partimizin oylarını artırmak için var gücü ile çalışmaya söz vermiştir. Bu gerçekliğe rağmen genelgede belirtilen yasal sürede adaylık başvurusu yapmamış olan -genel merkez yöneticisi olsa dahi- bu 25 adayın dışında bir adayın saptanması kabul edilemez. Aday olma iradesi göstermemiş, belirlenen adaylık ödentisini dahi ödememiş, saha çalışması ve tanıtım faaliyetinde bulunmamış, bedeni, ekonomik ve psikolojik olarak yük taşımamış bir adayın belirlenmesi adil ve hukuk ilkelerine uygun bulunmayacağı gibi demokratik de görülemez. Yayınlanan genelgede belirlenen sürede adaylık başvurusunda bulunmamış bir kişinin adaylaştırılması; aday adayı başvurusunda bulunmuş 25 kişinin kamuoyunda haksız şekilde itibarsızlaştırılmasının, rencide edilmiş olmasının yanı sıra, bu yönde alınacak bir karar hukuken ve siyaseten olumsuz sonuçların doğmasına da neden olacaktır. Ayrıca, 25 aday adayını adaylığa teşvik eden ve destekleyen seçmenler arasında da partimize yönelik güven sorunu yaratacaktır. Genel Merkez yönetimi ise Kurultayımızda ortaya konulan değişim iddiasının ve kendi hukukumuza uymayarak Anayasa ve hukuka sahip çıkma duyarlılığının tahrip olması sorumluluğunu da üstlenmiş olacaktır."

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması