Kılıçdaroğlu, Akşener'in ‘para’ iddiasını doğruladı: ‘Meral hanım gerçeği söylemiş’

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından birbirlerinden kopan CHP ile İYİ Parti arasında şimdi de "yardım parası" krizi yaşanıyor.

Kılıçdaroğlu, Akşener'in ‘para’ iddiasını doğruladı: ‘Meral hanım gerçeği söylemiş’
Kılıçdaroğlu, Akşener'in ‘para’ iddiasını doğruladı: ‘Meral hanım gerçeği söylemiş’
GİRİŞ 02.02.2024 11:25 GÜNCELLEME 02.02.2024 12:57
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Yerel seçimler öncesi CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan gerginlik tavan yaparken CHP bir yandan da iç hesaplaşmaların peşine düştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise yaptığı her konuşmada CHP'yi hedef almaya devam ediyor.

Meral Akşener, TBMM'deki Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunurken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Eskişehir'de partisine yönelik kullandığı ifadelere sert tepki gösterdi.

AKŞENER'DEN ÖZEL'E: HERKES HADDİNİ HUDUDUNU BİLECEK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Herkes haddini hududunu bilecek" diyerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in iddialarına sert tepki göstermiş, "Sayın Özgür Özel. Siz bilmeyebilirsiniz. 2017'de biz 'hayır' oyu kullanmak üzere kampanya yaptık. Eski genel başkanınız Sayın Kılıçdaroğlu'na gidin sorun. Meral Akşener ve arkadaşlarına CHP 1 liralık yardım yapmış mı? buna cevap vermek zorundasınız. Bu işin peşini bırakmayacağım" demişti.

ÖZGÜR ÖZEL'İN YALAN SÖYLEDİĞİNİ İMA ETTİ

Özgür Özel'in İYİ Parti'ye yönelik iddialarına yanıt veren Akşener "Sayın Özel'e sesleniyorum; Bunun cevabın vermek zorundasınız muhterem. Siz bilmeyebilirsiniz, 2017'de biz 'hayır' oyu için kampanya hazırladık, partimiz yok. Eski Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu'na sorun, Meral Akşener ve arkadaşlarına CHP bir liralık yardım yapmış mı? Biliyorum ki cevabı 'hayır.' Sonra partimizi kurduk, nelerle karşılaştık herkes biliyor. O dönemde Sayın Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu CHP ve emrindeki belediyeler eliyle bize bir kuruş para yardımı yapmış mı? Sayın Kılıçdaroğlu, buna cevap vermek zorundasınız. Bu işin peşini bırakmayacağım." ifadelerini kullandı.

"AKŞENER BİZİMLE KAVGA ETMEK İSTİYOR"

Akşener'in bu açıklamaları sonrasında konuşan Özgür Özel hem geri vites yaptı hem de Akşener'e gözdağı verdi. Özel "İki ihtimal var. Birisi Sayın Genel Başkanımız ciddi şekilde yanıltılmış. İkincisi de Genel Başkan bizimle kavga etmek istiyor." dedi.

KILIÇDAROĞLU ÖZEL'İ YALANLADI

Bu atışma sonrası gözler CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Kimi haklı bulacağı merak edilen Kemal Kılıçdaroğlu, CHP yandaşı Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşarak durumu itiraf etti.

"MERAL HANIM DOĞRUYU SÖYLEMİŞ"

Kılıçdaroğlu, Akşener'in "CHP'den bir kuruş para almadıklarına" ilişkin sözlerini doğrularken "İYİ Parti ve CHP arasında herhangi bir para alışverişi asla söz konusu olmadı. Meral Hanım gerçeği söylemiş" ifadeleriyle Özgür Özel'i yalancı durumuna düşürdü.

SAHAYA İNİP DESTEK VERMEYECEK

Kılıçdaroğlu diğer yandan CHP'nin seçim gezilerine katılmayacağını söyledi. "Partimizin genel başkanı varken, önceki genel başkan olarak benim sahaya çıkmam yanlış anlaşılabilir" diyen Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel'in koltuğuna vesayet kuran Ekrem İmamoğlu'na gönderme yapması dikkatlerden kaçmadı.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 36
  • verme 2 ay önce Şikayet Et
    bu aga secim sonrasi kesin yolcu bu kadar ise yaramaz lide nadir denk gelir bir basari beceri yok zaten zor konusuyor tek yaptigi sey pkk umut bekledi kac aydir ondan bir sey cikmadi pkk bile buna darbe pesinde yenisi ekrem gibi gandiye de yedirmezler ekrem ise bundan cok fark olmaz ancak emir alir uygulacak chp lider olacak aday yok su an
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    chp nin basina simdiye kadar gelmis en ise yaramaz ve basarisiz baskan ,baykal ve kilicdaroglu.
    Cevapla
  • ömer 2 ay önce Şikayet Et
    evet o dönemde 1 lira bile para yardımı almamışlar olabilir, sonrasında ne oldu ona bakmak lazım, chp den milletvekilleri ip ye geçerek mecliste grup kurdular acaba NEDEN ?
    Cevapla
  • Osmanlı 2 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu, daha iki kelimeyi bir araya getirmeyi başaramıyorsun, CHP'nin başında kimlerin desteğiyle on yıllar boyunca nasıl durduğun belli. Git evinde otur ya, çocuklaşma.
    Cevapla
  • muro 2 ay önce Şikayet Et
    islerine gelmiyor islerine gelmeyen konu olur ise usa gibi anlamadim duymadik haberimiz yok hatirlamiyorum saf nr yapar chp de
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Kemalistlerin chp,cilerin sesini duyan varmı acaba nerdeler acaba partileri dem likcilere peşkeş çekiyolar içini dışını terörist doldurdular tabiki Gazi meclisimizide yanlış mı düşünüyorum acaba arkadaşlar burası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı