Ayşe Keşir: Türkiye'nin ve dünyanın en büyük kadın hareketiyiz

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, partisinin, 5,5 milyonu aşan kadın üyesi ve 500 bini aşan aktif kadın gönüllüsüyle Türkiye'nin ve dünyanın en büyük kadın hareketi olduğunu söyledi.

Ayşe Keşir: Türkiye'nin ve dünyanın en büyük kadın hareketiyiz
Ayşe Keşir: Türkiye'nin ve dünyanın en büyük kadın hareketiyiz
GİRİŞ 03.02.2024 18:20 GÜNCELLEME 03.02.2024 18:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AK Parti Düzce İl Kadın Kolları Başkanlığınca Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi'nde "Mahalle Başkanları Buluşması" programı düzenlendi.

Programda konuşan Keşir, AK Parti'nin aynı zamanda bir kadın hareketi olduğunu belirterek, "5,5 milyonu aşan kadın üyesi ve 500 bini aşan aktif kadın gönüllüsüyle Türkiye'nin ve dünyanın en büyük kadın hareketiyiz." dedi.

Keşir, 17 seçim geçirdiklerini hatırlatarak, "Bu seçimlerde kadın ve erkek seçmenin oylarına bakıldığında, AK Parti'ye yüzde 4 ila 6 arasında kadınlar daha çok oy veriyor. Niye? Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı'mız kadınlar ve gençlerle yola çıktı. Böyle bir ekip çalışması, dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir siyasi harekette yok." ifadelerini kullandı.

Ayşe Keşir, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana, en büyük icraatlarından birinin kadınlara eğitim başta olmak üzere hayatın her alanında fırsat eşitliği tanıması olduğunu kaydetti.

Türkiye'de 2002 yılında, kız çocuklarının sadece yüzde 13'ünün üniversiteye gidebildiğini hatırlatan Keşir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Niye? Çünkü yasaklar vardı. Her yerde üniversite yoktu. Bugün üniversite öğrencilerinin yarısı kız ve yarısı erkek. Tıpkı hayatın içinde olduğu gibi. Kız çocukları vaktinde ikna odalarında korkutulurken, okullara alınmazken, bugün üniversitelerde yarı yarıya kız ve erkek öğrenciler var. AK Parti'nin bütün yaptıklarını bir kenara koyun. Sadece kadınlar için sağladığı bu eşit fırsat, hayatın eşit bireyi, toplumun eşit bireyi, vatandaşı olmak, bir 20 yıl daha Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasından gitmek için çok önemli bir neden olduğunu düşünüyorum."

Daha sonra AK Parti'nin kentteki yeni mahalle başkanlarına rozetleri takıldı.

Programa, AK Parti Düzce Belediye Başkanı ve adayı Faruk Özlü, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, partinin il ve ilçe kadın kolları ile mahalle başkanları katıldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Aile bitti
    Cevapla
  • Melik 2 ay önce Şikayet Et
    Toplumda aile kavramını bitiren hareketsiniz. Kafirlerden daha fazla zararınız oldu , bu toplumun değerlerine , muhafazakarlık ve fedakarlık diyen müslüman kadınların yerine , iş ve paranın peşinde koşan , materyalist bir kitle oldunuz.
    Cevapla
  • ali şahin 2 ay önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • zafergülten 2 ay önce Şikayet Et
    bir zmanlar da Tansu Çiller in papatyaları vardıikadın birliği,unutuldu gitti, büyük ve baki,kalıcı olan yalnız Allah tır,
    Cevapla
  • Düzceli 2 ay önce Şikayet Et
    Aferin çok iyi. 22 yıldır kadın hareketi ile nereye vardiginizi gördük. CHP'nin yapmadığını yaptınız kadın istihdamı ile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi