Türkiye harekete geçti! Erdoğan'ın teklifi dünya gündemine taşınacak...

Türkiye Gazze'de barış için devreye girmeye hazırlanıyor. Erdoğan'ın "Bölgede etkili tüm aktörlerin yer alacağı Uluslararası Filistin-İsrail Barış Konferansı düzenlenmesini öneriyoruz" sözleriyle açıkladığı öneri dünya gündemine taşınacak.

GİRİŞ 04.02.2024 08:15 GÜNCELLEME 04.02.2024 08:43
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Ankara'nın yol haritasında iki köşetaşı bulunuyor. İsrail'i suçlarından dolayı cezalandırabilecek uluslararası mekanizma kurulması. Barış konferansının dünya gündemine taşınması.

İsrail'in insanlık suçuna varan eylemlerini sürdürdüğü 7 Ekim'den bu yana Türkiye, acil ve kalıcı ateşkes vurgusu yaparken Batı, Tel Aviv'in uyguladığı zulme destek verdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın aylar önce dile getirdiği savaşın bölgeye yayılması yönündeki uyarıları gerçeğe dönüşmeye başladı.

7 Ekim'den bu yana 5. kez Ortadoğu turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barış tesis edilebilmesi için diplomatik görüşmeler de yapacağı bildirildi. İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron da İstanbul'daki temaslarının ardından iki devletli çözümü vurgulamaya başladı.

YAPTIRIM MEKANİZMASI

İsrail'in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği katliam vicdanları kanatırken, Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı nezdinde İsrail aleyhine Soykırım Sözleşmesi'nin ihlali gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme, İsrail'in Gazze sakinlerine yönelik öldürme, saldırı ve yıkımla ilgili her türlü eylemden kaçınması ve soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almasına hükmetti.

Uluslararası sistemin çaresizliği Gazze zulmü ile ayyuka çıktı. Ankara, İsrail hükümeti ve insanlığa karşı suç işleyen tüm yapıların ciddi yaptırıma tabi tutulmasını sağlayacak bir sistemin kurulması gerektiğine dikkati çekiyor.

KÜRESEL KONFERANS ÖNERİSİ

Sabah'ın haberine göre; Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bölgede etkili tüm aktörlerin yer alacağı bir 'Uluslararası Filistin-İsrail Barış Konferansı' düzenlenmesini öneriyoruz" sözleriyle açıkladığı öneri dünya gündemine taşınacak.

Barış Konferansı'nın düzenlenmesine karşı yüksek sesle itiraz edilmese de Batı çatışmanın taraflarından biri olan Hamas'ın konferansta yer almasına karşı çıkılıyor. Türkiye barış için ayrıca insani, siyasi ve askeri varlığıyla Filistin tarafının garantörlerinden biri olmaya hazır olduğunu da kayda geçiriyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 94
  • Adil 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM çok korkuyorum, cehennemde yakma bizi. ALLAHIM YALVARIYORUM çok korkuyorum cehennemde yakma bizi. ALLAHIM YALVARIYORUM MERHAMET ET bize, ALLAHIM YALVARIYORUM CENNETLERİNİN VARİSLERİNDEN YAP bizi. ALLAHIM YALVARIYORUM KURTAR bizi. ALLAHIM YALVARIYORUM ..
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Katil İtraili kana doymuyor.Kafirleri yok et Allahim
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye bir şekilde gazzeye adımını atsa yeter.
    Cevapla
  • HakkıdırHakkaTapan 2 ay önce Şikayet Et
    Gazze'yi düşman işgalinden kurtaran Gazze Fatihimizin hakkıdır...
    Cevapla
  • Misafir allah kulu 2 ay önce Şikayet Et
    Bu savaş amerikayıda avrupayıda kasıp kavuracak ve insanlar aynı filistin gibi bir ekmege muhtaç olacalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!