Ankara için ilk seçim anketi açıklandı: İşte Turgut Altınok'un aldığı oy oranı

Anadolu Stratejik Planlama ve Araştırma Merkezi (ASPAM) tarafından 31 Mart yerel seçimleri için Ankara'da yapılan ankette Cumhur İttifakı adayı Turgut Altınok, Mansur Yavaş'a fark attı.

GİRİŞ 05.02.2024 15:25 GÜNCELLEME 05.02.2024 17:12
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala adaylar seçim kampanyalarını sürdürüyor. Anadolu Stratejik Planlama ve Araştırma Merkezi (ASPAM) tarafından yapılan ankette Altınok Yavaş’ın 2 puan önünde görülüyor.  

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda yarışın başa baş geçeceği tahmin ediliyordu. 

Turgut Altınok ve Mansur Yavaş’ın seçim kampanyalarına başlaması ile sahadan net sonuçlar gelmeye başlandı. ASPAM tarafından yapılan anket çalışmasına göre Altınok’un Yavaş’a fark attığı görülüyor. 

Anadolu Stratejik Planlama ve Araştırma Merkezi’nin yaptığı saha araştırmasına göre Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’a fark atarak 2 puan önde görünüyor. Siyasi kulislerde konuşulanların aksine sahadan farklı sonuçlar geliyor. 

Yapılan saha araştırmasında 4 bin kişi ile yüz yüze ve telefonla görüşmeler neticesinde Altınok   %46,4 Yavaş ise %44,7 oranında görünüyor. Kararsızların oranı ise %8,9

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 170
  • ALİ 1 ay önce Şikayet Et
    Mansur sadece reklam yapar. Başka iş yaptığını göremedik.
    Cevapla
  • selahaddin 2 ay önce Şikayet Et
    Mansur ve Ekrem %45 uzeri aliyorsa bence basarili
    Cevapla
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    mansur yolcu hahahahahaha
    Cevapla
  • Berk 2 ay önce Şikayet Et
    Tüm ilçelere anket yapılacak çıkan sonuç o zaman netlik kazanır
    Cevapla
  • Nizam kocakurt 2 ay önce Şikayet Et
    Mansur başkan kimseye vermez herkesde öyle bilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü