CHP'de İzmir krizi! Adaylığı geri çekilen isimden şok suçlama: 'Bankamatik memurları'

CHP Genel Merkezi tarafından Çiğli Belediye Başkanı adayı olarak açıklandıktan sonra adaylığı geri çekilen Uygar Yıldırım, “İzmir belediyelerinde bankamatik memurluğundan aday belirlemeye terfi edenler mi?” dedi.

GİRİŞ 05.02.2024 15:13 GÜNCELLEME 05.02.2024 15:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'nde İzmir krizi bir türlü çözülemedi. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun Ankara'da ise Mansur Yavaş'ın baskısı ile aday belirleme yetkisini kullanamayan Özgür Özel, İzmir'de çıkmaza girdi. Yerel seçime sayılı günler kala CHP'nin kalesi olarak gösterilen İzmir'in Büyükşehir Belediye Başkan adayının netleşememesi krizin boyutunu gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz hafta yapılan MYK ve PM toplantılarının ardından İzmir'de Tunç Soyer'in üzeri çizildi, yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay aday gösterildi. Ancak tartışmalar bitmedi. CHP Genel Merkezi, Çiğli'de Uygar Yıldırım'ın adaylığını gelen tepkiler üzerine geri çekti. Yerine de Onur Emrah Yıldız'ı aday gösterdi.

"BANKAMATİK MEMURLUĞUNDAN TERFİ EDENLER"

Geçen hafta aday olarak açıklanan ancak MYK sonrası adaylığı iptal edilen Yıldırım, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile partisini eleştirdi.

Yerel seçim adaylarının CHP'nin bankamatik memurları tarafından belirlendiğini söyleyen Yıldırım, "Adaylığım, MYK, PM ve sayın Genel Başkanımız tarafından ilan edilmişken bu kararı tanımadığını sözlü ve yazılı olarak açıklayan CHP Çiğli İlçe Başkanı hangi cüretle alınan kararı tanımamaktadır. Bu bir parti suçu değil midir? Adaylığıma müdahale etmek ve kendi adaylarını kabul ettirmek için Genel Merkezi'mize gelenler Alevi kurum temsilcileri midir, İzmir belediyelerinde bankamatik memurluğundan aday belirlemeye terfi edenler mi? Adaylığım hukuksuz ve parti etiğine aykırı bir şekilde iptal edilerek Onur Emrah Yıldız denen şahsa verilmiştir. Ben de Aleviyim. Alevi inancında adaylık gasp etmek yoktur" dedi.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 7
  • 1071 vatan sevdası 2 ay önce Şikayet Et
    CHP de Sıkışanlar Hemen Aleviyim deyip ortaya çıkıyor İşte bunlara Faşist denir. Kılıçtaroğlu da sıkışınca Aleviyim dedi. İnsanlar arasında Mesep ayrımı niye yapıyorsunuz. Kazanmak için her pisliği yapıyorsunuz Gerekirse VATANI BİLE SATARSINIZ
    Cevapla
  • Www 2 ay önce Şikayet Et
    Çiğlide 2 sene yaşamış biri olarak yazıyorum. Her yağmurda caddelerin sel olduğu bir yer. Maalesef İzmir geneli öyle (Koca Köy)olarak kalmaktan memnun vatandaş Yapacak bişey yok. Tercihinizi değiştirin hizmet görün.
    Cevapla
  • Ddd 2 ay önce Şikayet Et
    Çiğli de chp nin eski de yeni de adayı aleviymiş adamın dediğine göre. Çiğlide kaç alevi varmış ki eski aday da yeni aday da alevi denk gelmiş...
    Cevapla
  • #avşarın delisi 2 ay önce Şikayet Et
    ne demiş eskiler kork Allahdan korkmayandan
    Cevapla
  • ümmet 2 ay önce Şikayet Et
    Bu CHPPK herşey olur üzülme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi yarı finali yıldızlar geçidi: 1.2 milyar euroluk kadro
Yerli otomobili Togg zırhlandı