İzmir'de AK Partili Dağ ile İYİ Partili Özlale'den ortak program

İzmir'de AK Parti'nin adayı Dağ ile İYİ Parti'nin adayı Özlale kentsel dönüşüm yaklaşımlarını anlattı. Dağ, "İzmir'de makyajla vakit geçirme lüksümüz yok" derken, Özlale, "İzmir'i afetlere dirençli hale getirmeliyiz" diye konuştu.

GİRİŞ 06.02.2024 13:39 GÜNCELLEME 06.02.2024 15:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ve İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneğinin düzenlediği toplantıda kentsel dönüşümle ilgili yaklaşımlarını anlattı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Hamza Dağ, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yaklaşık 50 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, ilk günden itibaren devlet millet kucaklaşmasıyla asrın felaketinin asrın birlikteliğine dönüştürüldüğünü söyledi.

Yapılan çalışmalarla önemli mesafe katedildiğini ifade eden Dağ, orayla ilgili yapacakları çok iş olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da çalışmaları takip ettiğini kaydetti.

Dağ, 2020 yılında İzmir'de de yıkıcı bir deprem yaşandığını hatırlatarak, depremin yaralarının büyük oranda sarıldığını anlattı.

İzmir depreminin, kentte "hazır olun" mesajı verdiğini belirten Dağ, şunları kaydetti:

"Bizim İzmir'in sorunlarını 5 yıl daha öteleme şansımız yok. İzmir'de 5 yıl daha makyajla, birtakım algı operasyonlarıyla vakit geçirme lüksümüz yok. Bugün bize bunu çok iyi hatırlatıyor. 30 Ekim depremi bize diyor ki, İzmir'imizin yüzde 60'a yakını depreme dayanıksız. Sadece çarpık kentleşme olduğu yerleri söylüyorum. İmara uygun olan yerlerde de karot testi yapılsa belki farklı bir pozisyon daha çıkar. Onun için yerinde yeni yaşam ya da güvenli konutlar işini başlatmak zorundayız. Çok iş var. Ama bir yerinden başlamak zorundayız. 25 yılda, her yıl 5 bin konut olsa 125 bin konutu bir noktaya getirmiş olurduk."

"KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSU BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale ise deprem bölgelerinde belediye başkan adaylarının önceliğinin kentsel dönüşüm olması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümü önemsediklerini ifade eden Özlale, "Ben buradan sözünü veriyorum. Biz İzmir'i çok daha güzel ve afetlere dirençli kent haline getirmeliyiz. İstihdam konusunda ben sabah otobüsle İzmir'e gelip öğleden sonra belediyede çalışanlara karşıyım. Belediyeler kişiye göre iş bulma değil, işe göre liyakatli insanları bulma kurumları olmalıdır" diye konuştu.

Özlale, İzmir'in bir partinin kalesi olmadığını vurgulayarak, "Burası Cumhuriyet'in, özgürlüğün, zenginliğin kalesi olmuş. Cumhuriyet'in kurucu değerlerinin kalesi olmuş ve hiçbir partinin kalesi olamayacak kadar da kadim bir kültüre sahip" dedi.

Programa katılan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş da Dağ ve Özlale'ye başarılar diledi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Muharrem 2 ay önce Şikayet Et
    Kazanamayacak 2 aday konusuyor.
    Cevapla
  • anladım 2 ay önce Şikayet Et
    mhp bitmiş
    Cevapla
  • İzmirli 2 ay önce Şikayet Et
    Lütfen artık İzmirimizi chp li çapsızlardan kurtarın. Kayseriye gittim şehri görünce anladım ki İzmirli düzensiz bir köyde yaşıyor.
    Cevapla
  • Fethi 2 ay önce Şikayet Et
    Konya da güzeldir belediyecilik açısından
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    kayseriye git orada yaşa
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    artık CHP gelmesinde...
    Cevapla
  • Afk 2 ay önce Şikayet Et
    CHP den kurtulmak için İyi parti lehine çekilmek bence daha doğru olur.
    Cevapla
  • Memoli 2 ay önce Şikayet Et
    Bir kere değiştir hayatta yeniyi denemezsek daha iyi nasıl bulacağız prof ümit hocamız ümit özlale
    Cevapla
  • Adem Yılmaz 2 ay önce Şikayet Et
    Ak parti çok önde onun lehine çekicisin. Kim ondeyse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı