DEM Parti'den aday olacak mı? Tunç Soyer sessizliğini bozdu

31 Mart'taki yerel seçimlerde CHP'den aday gösterilmediği için duruma tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DEM Parti'den aday olacağı iddialarına ilişkin konuştu.

DEM Parti'den aday olacak mı? Tunç Soyer sessizliğini bozdu
DEM Parti'den aday olacak mı? Tunç Soyer sessizliğini bozdu
GİRİŞ 07.02.2024 10:28 GÜNCELLEME 07.02.2024 10:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İzmir'de CHP'den yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in DEM Parti'den aday gösterileceğini ilişkin iddialar siyaset kulislerini hareketlendirdi. Soyer ise söz konusu iddialara ilişkin sessizliğini ilk kez bozarak, "Benim gündemimde DEM'den aday olmak yok." açıklamasını yaptı.

CHP, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı seçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yeniden aday gösterilmemesine tepki gösterdi. Soyer'in, henüz İzmir'de adayını açıklamayan DEM Parti'den aday gösterileceği iddia edildi.

"GÜNDEMİMDE DEM'DEN ADAY OLMAK YOK"

Bu iddiaların ardından Tunç Soyer, ilk kez konuştu. "DEM'den aday olacak mısınız" sorusuna yanıt veren Soyer, "Benim gündemimde DEM'den aday olmak yok." ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER ADAY BELİRLEME SÜRECİNE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, yeni dönem için aday gösterilmeyeceği haberinin CHP'nin MYK toplantısından 5 dakika önce kendisine bildirildiğini belirterek, bunu "en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik" olarak değerlendirmişti. Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, önce Seferihisar'da ardından İzmir'de canla başla çalıştığını, Türkiye'ye örnek olacak birçok uygulamayı başlattığını ifade etmişti.

"SİYASİ NEZAKETSİZLİK OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM"

Görev yaptığı dönemle ilgili alnının ak, vicdanının rahat olduğunu aktaran Soyer, şunları kaydetmişti:

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk dönemin sonunda yeni dönem için aday gösterilmeyeceğimin MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, CHP'nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum."

"Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanması gerekirken ne yazık ki böyle olmamıştır." diyen Soyer, "Ayrıca örgütün sesinin dinlendiğine, tabanın ve sivil toplum kuruluşlarının tercihlerinin dikkate alındığına dair de hiçbir emare bulunmamaktadır. Talep edilmesine rağmen ön seçim de yapılmamış, süreç İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir." ifadelerini kullanmıştı.

Adayların açıklanmasında yaşanan gecikmenin İzmir halkına saygısızlık olduğunu savunan Soyer, adaylığı açıklanan tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını kutladığını belirtmişti.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 4
  • Ziya hoja 2 ay önce Şikayet Et
    Yok farkları fazla zorlanmazsin
    Cevapla
  • mısafır 2 ay önce Şikayet Et
    aday olsa kesın kazanır ızmır nasıl olsa
    Cevapla
  • vatan önce 2 ay önce Şikayet Et
    vallah kimse kusura bakmasın şayet demden yani terörist terör sevicisi olan partiden aday olursa ve kazanırsa kimse kusura bakmasın oy atanların ne farkı var pkk pyd teör örgütünden dürüst olalım bir akıllı dürüst şerefli vatan bayrak sevgisi olan bunları görür ama ne vatan ne bayrak sevgisi yoksa normal ve kişilikleri belli dir
    Cevapla
  • KONYA...KONYA... 2 ay önce Şikayet Et
    chp ve dem partilerinin yok birbirlerinden farkı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!