"Ayrımcılığı kaldırdık" diyen Yavaş'tan Altınok'un pankartlarına engelleme

Tüm çamurlara rağmen Ankara’nın kaldırımlarından ayrımcılığı, kin ve nefreti söktük dedi rakibi Turgut Altınok afişlerinin önüne beton döktürüp dev totemler dikti.

GİRİŞ 08.02.2024 12:09 GÜNCELLEME 08.02.2024 12:10
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

"Ankara'da ayrımcılığı kaldırdık" diyen Mansur Yavaş, rakibi Cumhur İttifakı ABB Başkan Adayı Turgut Altınok'un pankartlarının yer aldığı duvarın önüne dev totemler koydurarak Altınok afişlerinin önünü kapattı. Ankara'da yaşanan bu durum yerel seçim sürecinde Ankara'da adil bir yarış olmadığını gözler önüne serdi.

Ocak ayında Keçiören'de seçim bürosu açılışında konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Tüm çamurlara rağmen Ankara’nın kaldırımlarından ayrımcılığı, kin ve nefreti söktük" açıklamasını yapmıştı. Aynı Mansur Yavaş'ın Cumhur İttifakı ABB Adayı Turgut Altınok'un seçim afişlerini engellemesi dikkat çekti.

"DÜRÜST VE ADİL BELEDİYECİLİK" AÇIKLAMALARI LAFTA KALDI

Her fırsatta dürüst ve adil belediyecilikten bahseden Mansur Yavaş'ın, belediye imkanlarını kullanarak Turgut Altınok'un afişlerini engellemesi bir kez daha sözlerinde çeliştiğini gösterdi. Aralık Ayında ABB adaylığına yaptığı başvuru sırasında konuşan Yavaş, "Biz Ankara Büyükşehir Belediyesinin adil bir şekilde kaynakları boşa götürmeden, dürüst bir şekilde yönetileceğini bütün dünyaya göstermek istedik ve çok şükür bunu başardık aynı yolda devam edeceğiz" demişti.

"DÜRÜST YÖNETİCİLİĞİ" HERKESE GÖSTERDİ!

Yüz milyonlarca lira para harcanarak Ankara'nın hemen her yerine afişleri asılan Mansur Yavaş, rakibi Cumhur İttifakı ABB Adayı Turgut Altınok'un afişlerinin bulunduğu duvarın önüne yeni reklam panelleri koydurarak Altınok'un seçim afişlerini engelledi. Bunun üzerine Yavaş'ın "Ankara'nın adil bir biçimde, tarafsız bir biçimde, kaynakları boşa götürmeden ve dürüst bir şekilde yönetilebileceğini bütün dünyaya gösterdik ve bunu başardık" açıklamaları gündem oldu.

ÖZCAN: REKLAMLA DONATTIĞINIZ KADAR HİZMETLE DONATSAYDINIZ...

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara’yı reklamla donattığınız kadar hizmetle donatsaydınız Cumhur İttifakımızın adayı Turgut Altınok’un billboardlarını kapatmaya ihtiyaç duymazdınız" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın gündeme getirdiği görüntüler haber sitelerinde manşet olurken, Mansur Yavaş'ın, Turgut Altınok'a yönelik engellemesi de vatandaşlar tarafından tepki çekti.

SOSYAL MEDYADA "PANKARTÇOKESERYOK" ETİKETİ GÜNDEM OLDU

Ankara'da adil bir seçim yarışının olmadığını ortaya çıkaran görüntülerin ardından sosyal medyada "PankartÇokEserYok" etiketi Türkiye gündemine oturdu. Söz konusu etiket ile binlerce vatandaş yapılan engellemeye tepki gösterirken, Yavaş'ın Ankara'nın hemen her yerinde pankartının olduğunu ancak bir eserinin bulunmadığını dile getirdiler.
Gizem Gamze Satıcı isimli bir vatandaş sosyal medya hesabından, "Sosyal medyadaki algı yerini sabote etmeye bıraktı... Billboardların önüne kaçak kat çıkarken Ankaralının parasıyla reklam yapılmadı mı? Haram yenmiş olmadı mı? #PankartÇokEserYOK" şeklinde tepki gösterdi.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ben 61 yaşındayım aklım erdi ereli bu partinin istisnalar kaideyi bozmaz ne millete hizmet ettiğini gördüm ne devlete hizmet ettiğini gördüm aynı keser gibi hep kendine yontar karşı tarafı zerre kadar düşünmez
    Cevapla
  • hakkı savun 3 ay önce Şikayet Et
    Az laf mış. Adam beceriksizliğini marifetmiş gibi pazarlıyor. Laf yapamama özürüyle iş yapamama beceriksizliğini kamufle etmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • ATEŞHAN 3 ay önce Şikayet Et
    Mansurun karekterinin ne oldugu belliydi zaten şaşırttımı hayır şaşırtmadı
    Cevapla
  • vatan önce 3 ay önce Şikayet Et
    ulan mansur senin yatacak yerin yok hatta seni toprak bile kabul etmez bu kadar yalan iftira iki yüzlülük olurmu ya birde utanmadan ülküçülükten bahsediyor lütfen ağzına alma kirletme bizi
    Cevapla
  • Arif¹ 3 ay önce Şikayet Et
    Bunları görüpte oy vermeyenleri kendi haline bırakmak lazım. Bazen cezalandırmak iyidir. Biz bunu çok hak ediyoruz. Bırakın biraz daha yesinler. Mansur imamoğlu vs vs. Iyice vıcık vıcık bir ilişki içinde CHP. Nasıl bir mide var sizlerde anlaşılmış değil. Çocuklarıma yalan dolan ne söylüyorsunuz çok merak ediyorum. Yaa pardon armut dibine düşer derler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
79 yıl sonra ibadete açılmıştı... Kariye Camii’ndeki Osmanlı eserleri kayıp!
Kamuda tasarruf tedbirleri! İşte ilk etapta gündeme gelenler...