Ahmet Türk: CHP'yi destekledik ama lider yok! Çözerse Erdoğan çözer!

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, 14-28 Mayıs seçimlerine ilişkin "CHP'yi destekledik ama orada lider yok" ifadelerini kullandı

GİRİŞ 09.02.2024 09:45 GÜNCELLEME 09.02.2024 10:12
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türk, "Kürt sorununu çözerse Erdoğan çözer" dedi. Ahmet Türk, Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığı başvurusundan vazgeçmesini de değerlendirdi.

"KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEK İSTERSE ERDOĞAN ÇÖZER"

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununu çözeceğine inancımız yoktu. Bugün de yok. CHP bu kadar muazzam bir sorunu çözecek kabiliyette değil. Bugün bir lider yok orada. Çözmek isterse Erdoğan çözer, çünkü o lider" dedi.

"CHP'Yİ DESTEKLEDİK AMA LİDER YOK"

"CHP'yi destekledik ama Kürt sorununu çözecek irade ve liderlik orada yok" diyen Ahmet Türk, CHP içerisinde Kürtleri kucaklayacak bir sistem olmadığını savundu. "Sayın Özgür Özel demokratik bir insan ama parti içinde Kürtleri kucaklayacak, hak ve özgürlüklerini sahiplenecek bir yapının CHP'de olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"DEMİRTAŞ'IN TUTUMU DOĞRUYDU"

Ahmet Türk, Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığı kararından vazgeçmesine de değindi. "Başak Demirtaş'ın tutumu bence doğruydu. Partiyi sahiplenecek bir tavır gösterdi. Burada önemli olan Türkiye'nin her yerinden aday çıkarılması konusunda bir mesajdı" dedi.

KAYNAK: CNN TÜRK
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Sancar 2 ay önce Şikayet Et
    O sorun bitti.. Onların sorun dedikleri belli 1. özerklik 2. anadilde anaokulundan üniversiteye kadar derslerin kürtçe olması 3. anayasadaki kapsayıcı Türk milleti kavramının yanına Kürt milleti yazdırılması... İmkansız istekler yani.. Eşit vatandaşlık milli devlet, beğenmeyene zaten erbil yakın..
    Cevapla
  • fakirullah 2 ay önce Şikayet Et
    sorun sizsiniz kürt sorunu yok sizi çözmek lazım çözümüde vatandaş lıktan atılıp sınır dışı edilmeli siniz hepsi bu
    Cevapla
  • Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Halklar arasında hıc bir sorun yok herkes eşit elhamdülillah
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Kürt sorunu nedir bir açıklayın da öğrenelim ?! Söylenmek istenen bağımsızlığa giden özerklik ise buna Türk devleti ve milleti izin vermez. Suriye ve Irak'ın durumu ortada ! Ha eğer terör yoluyla ABD ve İsrail 'in taşeron ve lejyonerliği'ni yapmak ise Türk devleti buna hiç izin vermez kafanızı ezer. TC vatandaşlarının kullanabildiği her hakkı kullanıyorsunuz. Ne istiyorsunuz ?!
    Cevapla
  • TACETTİN YILDIRIM. 2 ay önce Şikayet Et
    Sen hapis yatarken hastasın diye seni affeden,yasadığın ülkeye yine sırtlan kesilip saldırdığın Vatanımda yer yok defol git ait olduğun yere. Aldığın maaş şehitlerimizin,gazilerimizin verdiği vergidir yediğin içtiğin cehennemAteşi ve zakkumu olsun İnşaEllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak