Başkan Erdoğan'dan Adıyaman'a müjde üstüne müjde!

Ak Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, Başkan Erdoğan'ın Adıyaman ziyaretine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'dan Adıyaman'a müjde üstüne müjde!
Başkan Erdoğan'dan Adıyaman'a müjde üstüne müjde!
GİRİŞ 09.02.2024 15:28 GÜNCELLEME 09.02.2024 15:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan'ın deprem bölgesine ziyaretleri devame diyor.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, Erdoğan'ın Adımayan ziyaretine ilişkin detayları paylaştı. Kurt, Başkan Erdoğan'ın özellikle yatırım ve alt yapı konusunda büyük müjdeler verdiğini belirtti.



Kurt açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Cumhurbaşkanımız, Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman ziyareti kadim şehrimizde ve vatandaşlarımızda büyük bir heyecan yarattı.

BAŞKAN ERDOĞAN BÜYÜK MÜJDELER VERDİ

Başkan Erdoğan, özellikle yatırım ve alt yapı konusunda büyük müjdeler verdi. Çelikhan-Adıyaman yolu, Sincik - Malatya Yolu ve Sincik - Kahta Yolu ile şehrimizin ulaşımında büyük rahatlık sağlanacak.

Depremzede hemşerilerimize kura çekiminde ilk etapta 2 bin 798 konut teslim edilmiş olup, 2024 yılı sonuna kadar toplam 35.000 konut teslim edilmiş olacak.



İLK KONUTLAR TESLİM EDİLMEYE BAŞLADI

6 Şubat Asrın Felaketinin yıl dönümünde deprem bölgesinde ilk konutlar teslim edilmeye başlandı.

Kamu Kurumları tarafından yapılan tespitler sonucunda Adıyaman'da yaklaşık 39 bini konut, 3 bin 400'e yakın işyeri ve 3 bine yakın ahır olmak üzere toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılan kura çekiminde 2 bin 798 konut teslim edildi.

2024 SONUNA AKDAR 35 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Halen inşası süren 32 bin konutu da yıl sonuna kadar peyderpey teslim ederek 2024 yılı sonuna kadar toplam 35.000 konut teslim edilmiş olacak.

Adıyaman’a son 20 yılda Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından toplam 26 milyar 972 milyon TL tutarında yatırım yapıldı.

- Karayolları: 22,5 milyar TL
- Havayolları: 2,4 milyar TL
- Demiryolları: 1,5 milyar TL
- Haberleşme: 537,7 milyon TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da yaptığı konuşmada, Çelikhan-Adıyaman yolu,Sincik - Malatya Yolu ve Sincik - Kahta Yoluolmak üzere üç önemli projeyi de gündeme aldı.

BÜYÜK ÜRETİM TESİSİ KURULUYOIR

Ayrıca Adıyaman'ımıza savunma sanayi şirketlerinin ortaklığıyla ve TUSAŞ'ın koordinasyonunda hem laboratuvar ve test altyapısı hem de kablo, konnektör ve kablaj üretim tesisi kuruluyor. İnşası süren bu tesis yıl sonuna doğru faaliyete geçecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Adıyaman ziyaretinde gündeme gelen Adıyaman'ın zengin tarihini ve doğal güzelliklerini ön plana çıkararak turizm altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen GAP İdaresi ve TUBİTAK iş birliğiyle yürütülecek projeler arasında Gölbaşı Tabiat Parkı’nın iyileştirilmesi ve çevre düzenlemesi ile Nemrut Karadut Köyü'nde Turizm ve İstihdam Gelirlerinin Artırılması Projeleri öne çıkıyor.

Bu projelerle birlikte Adıyaman'ın zengin tarihini ve doğal güzelliklerini ön plana çıkararak turizm altyapısını güçlendirme hedefleniyor. Ayrıca tarım sektörüne yönelik arıcılığın, bağcılığın, seracılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, Sincik Köyleri tarımsal sulama rehabilitasyonu, 2. Faz Tarımsal Sulama Rehabilitasyonu ve Tarımının Mekanizasyon Olanaklarının Modernize Edilmesi Projeleri ile bölge ekonomisinin güçlenmesini hedefliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Vatandas 2 ay önce Şikayet Et
    Bu hasteneler ne olacak 400yatakli yetmi yo Kahta besniye gidiyor
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun. Çok güzel konuşmuş. Çünkü İngiliz memet milyon kişinin hakkını vermiyor. Buna ne diyeceksin.
    Cevapla
  • Arazi 2 ay önce Şikayet Et
    Sincikte arazimi var bukadar bumilleti aptal yerine koyuyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı