Gelecek Partili Selim Temurci'den İBB adaylığı itirafı

Seçimlerde aldıkları hezimet sonrası dağılan altılı masa üyelerinden dikkat çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor…

GİRİŞ 12.02.2024 11:46 GÜNCELLEME 12.02.2024 11:47
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, partisinin getirdiği İBB adaylığı teklifini reddetmesiyle ilgili “AK Parti kitlesiyle karşı karşıya gelmemek için reddettim” açıklamasını yaptı.

Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden İstanbul Milletvekili seçilen Gelecek Partili Selim Temurci, Sözcü’den İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı.

Partisine karşı eleştirilerde bulunan Temurci, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına, Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı yardımcılığına ve Saadet Partisi ile kurulan gruba en başından beri karşı olduğunu dile getirdi.

Partisinden gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifini geri çeviren Temurci, bunun gerekçesini şöyle açıkladı:

“Ben Saadet ile işbirliğine rezerv koydum. ‘Bu bizi mahvedecek, dönüşümlü grup kuralım’ dedim. Doğru olan buydu. Hoca, protokol yaptı, Saadet’in ismi altında toplandık. Partimizin ismi ortadan kalktı. Saadet’in görünür hale gelmesinde Gelecek kullanıldı. İstanbul’da Saadet, Gelecek ve DEVA; birliktelik olsa elbette olurdu. Ama partimizin ismini insanlar unuttu. Bilinirliliği vardı, şu an o da yok. İkincisi, CHP ile iş tuttuk ve bedeli ağır oldu. CHP’ye de ağır oldu.

Sen kendini benim yerime koy. İstanbul’da yüzde bir oy aldın. Kimden alırsın? Ben daha AK Parti’ye yakın insanlardan alırım. Böyle bir durumda, kendi kitlenle ikinci defa “CHP’ye gittin ve ona yardım ettin” suçlamasıyla karşı karşıya kalacaksın. Aday olmak bize ve partiye zarar verir büyükşehirlerde. AK Parti kitlesiyle karşı karşıya gelmeyi sadece ben değil birçok arkadaşımız istemiyor."

Temurci, “Ekrem Bey’in büyük hedefleri olduğunu biliyorum. O hedefler İstanbul’a hizmeti engelledi, bunu biliyorum. İki adaydan Kadir Topbaş tarzına olduğu için Murat Bey olduğunu söyledim” görüşünü ifade etti.

AK PARTİ’YE Mİ GEÇECEK Mİ?

Temurci, AK Parti’ye geçme arzusu olup olmadığı yönündeki soruya, “AK Parti’ye geçmek diye bir cümle kurmuş değilim. Yarın için sadece kendimi değil, partiyi bir yere konumlandırıp gri alana çekme gayretim var. Başarabilirsek o dediğiniz şey gerçekleşmez” diye yanıt verdi.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 22
  • TRT izleyen KÖYLÜ 2 ay önce Şikayet Et
    Reis sakın haaaaaa, zor günlerde dümanlık edenleri, dar günlerinde AK Partiye almayın. Gitsinler istiyorsa CHPKK ya girsinler.
    Cevapla
  • Murathan 2 ay önce Şikayet Et
    Yerlerde sürünmeye başlayınca böyle oluyor. Ak partinin bunları yüzde yüz dışlaması lazım. Davutoğlu ve bu fitnenin başlarıydı. Alışmış kudurmuştan beterdir.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bunlara kilicdaroglu partisi deseniz daha uygun olur.toplam 15 oylari bile yoktur
    Cevapla
  • Erkan 2 ay önce Şikayet Et
    Ekremin buyuk hayalleri ekrem icin gercekten buyuk o istanbulu yonetememis adam oturmus gitmis krediler cekmis peki hizmet ne koskoca bir hic.
    Cevapla
  • Ayhan 2 ay önce Şikayet Et
    Aday olurda kaybederse milletvekilliğinden de olacak, bu riski göze alamıyor, şeytanlık ta hat safada.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den