Hakan Bayrakçı, İstanbul'daki son anketi paylaştı: Yarış kafa kafaya gidiyor

SONAR Araştırma Başkanı Bayrakçı, İstanbul'da Kurum ile İmamoğlu'na desteğin kafa kafaya olduğunu söyledi. Bayrakçı, CHP'deki son gelişmeler yüzünden koyu CHP'lilerin sadece iç çektiğini belirtti. Etimesgut anketi ise dikkat çekti.

GİRİŞ 13.02.2024 00:08 GÜNCELLEME 13.02.2024 10:25
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Yerel seçimler yaklaşırken yapılan anketler de paylaşılmaya devam ediyor. 

CNN Türk yayınında konuşan SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, İstanbul'daki son durumu paylaştı.

"CHP'Lİ SADECE İÇ ÇEKİYOR"

Bir iki ay önce, iki aday arasında 12-13 puanlık fark olduğunu kaydeden Bayrakçı, "Buna 20 gün sonra yapılacak anketten sonra net cevap verebiliriz. CHP 1 aydır o kadar karıştı ki, evet koyu CHP'li sadece iç çekiyor. Bir 4/5 puan var ki, bu çok tedirgin ediyor. Mesela başa baş ilçeleri vardı, Üsküdar, Tuzla, Sancaktepe gibi, bu ilçelerde çok farklı sonuçlar çıktı" dedi.

DESTEK İKİ ADAYA DA YÜZDE 41

Bayrakçı ayrıca, son anketlerde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na desteğin yüzde 41 çıktığını söyledi.

'İSTANBUL'DA DURUM BAŞA BAŞ'

İstanbul'da adayların oy dağılımlarının başa baş olduğunu belirten Bayrakçı, "İstanbul'da en zor seçimi geçireceğim. İstanbul'da durum başa baş. Şuan 0,2'lik, 0,1'lik bir fark var. Ben şimdi şu önde diyebilir miyim? Hata payı zaten 1,3. Bu kadar başa baş olunca ne diyeceksin?" dedi.

"ÜSKÜDAR'DA 20, KAĞITHANE'DE 35 PUAN FARK VAR"

İlçelerdeki icraatlar ve adaylara bakarak oy verildiğini kaydeden Bayrakçı, sözlerine şöyle devam etti: 

"Kafa kafaya alınmış ilçelerde 20 puan fark olanlar var. Kağıthane'de 35 puan fark var. Üsküdar'da 20 puan, Sancaktepe'de 14/15 puan fark var.

Bürokrat ağırlıklı ve hizmet ağırlıklı konuşmaları beğeniliyor Kurum'un.

Siyasete fazla girmiyor Kurum ve bu çok iyi bir şey.

Deprem, yıkım ile özdeşleşmiş bir yapısı var. İstanbul deprem beklentisi içerisinde. Gerilimi tırmandırmıyor Kurum."

İstanbul'da dağılan ittifaka da değinen Bayrakçı, Memleket Partisi'nin İstanbul'da en az yüzde 1,5-2 arasında oy almasını beklediğini kaydetti. Bayrakçı ayrıca, "CHP, DEM'in İstanbul'da aday çıkarmasını pek umursamıyor gibi. CHP Lideri Özel'in açıklamaları da öyle gösteriyor" dedi. 

CHP YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ: BEŞİKÇİOĞLU, MEVCUT BAŞKANIN 9 PUAN GERİSİNDE

Hakan Bayrakçı açıkladı: CHP'nin başkanı, adayından 9 puan önde

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, CHP'nin Etimesgut'ta aday gösterdiği Erdal Beşikçioğlu'nun 9 puan gerisinde olduğunu söyledi. CHP yönetiminin iddialı çıkışlarını eleştiren Bayrakçı, "Etimesgut'ta anketler görüyorum kafa kafaya diye. Benim anketimde mevcut belediye başkanı 9 puan önde. 1 Nisan'da göreceğiz. Cumhurbaşkanlığında da göreceğiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CNN TÜRK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • Emekli Hüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Emekliye onuruyla yaşliligini geçireceği bir maaş versin,yoksa anketler boş....
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    istanbulda 5 senedir belediye başkanı yoktu bir nisanda olacak inşallah bir nisanda seçiyoruz başkanı 50 gün daha başkansız kalacak istanbul
    Cevapla
  • Cenk 2 ay önce Şikayet Et
    Murat kurum gümbür gümbür geliyor
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Halen psikopata oy verecekler yazık etmeyin oylarınıza
    Cevapla
  • Serdar Almanya 2 ay önce Şikayet Et
    Şu CHP ye bak sana parçalanmış MENDIL gibi .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...