Başkan Canpolat müjdeyi verdi: Ata sporları tesisinin proje çalışmaları bitti

Şanlıurfa Haliliye'de tekrar aday gösterilen Mehmet Canpolat Haber7'nin konuğu oldu. Canpolat, yeniden adaylığı ve 5 yıllık süreçte neler yaptığına dair önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 13.02.2024 14:02 GÜNCELLEME 13.02.2024 17:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Haliliye'de 5 yıllık süreçte başkan Mehmet Canpolat hayata geçirdiği projeler ile ilçede gözle görülür değişimlere imza attı. Canpolat, 5 yıl boyunca yaptıklarını ve yeni dönemin şifrelerini de Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye anlattı.

Canpolat Haliliye için bir müjde de verirken, "Şimdi biz bu konuyla ilgili buradan da bir müjde vermiş olalım. Bir ata sporları kompleks tesisinin çalışmasını, projesini bitirdik. İçinde milli sporlarımız olan, güreş ve aynı zamanda okçuluğun uluslararası standartta yapıldığı bir tesisin projesini inşallah önümüzdeki dönemde temellerini atıp, açılışını gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. 

 

"AK PARTİ DEMEK HİZMET DEMEKTİR"

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımızın tebliğiyle birlikte, inşallah vatandaşlarımızın da teveccühü ile birlikte nasıl ki 2019'da yüksek bir oy oranıyla vatandaşlarımıza hizmet etme şerefine nail olmuşsak yine 31 Mart'ta da inşallah hedefimiz, vatandaşlarımızın takdiriyle birlikte yüksek bir oy ile vatandaşlarımıza hizmetimize devam noktasında olacak. Halkımızla bir beraberiz. Onların sürekli içindeyiz. Dertleriyle hemhal oluyoruz. Acılı günlerinde, mutlu günlerinde ve hizmet noktasında da hedefimiz şiarımız şu oluyor; Biz vatandaşın içerisinde dolaşırız, dolaşıyoruz. Vatandaştan gelen bize talepler hep birikiyor ve en son bu vatandaşın isteği ve doğrultusunda, talebi doğrultusunda bir projeye dönüşüyor. Bu projenin de başlığının manşetini vatandaş satıyor. En iyi manşeti vatandaş atar gibi. Biz projelerimizle, hizmetlerimizle, her daim var olduk. 

AK Parti demek eşittir hizmet demek, gerçek belediyecilik mottosuyla sloganıyla şu an vatandaşlarımız karşısındayız. Belediyecilikte de duayen olan Türkiye'ye ve tüm dünyaya  hükümet yönetimi anlamında da hizmetler anlamında da bir lider var. Herkes kendisine bir rol model seçer. Herkes kendisine bir lider seçer. Bizim de seçmiş olduğumuz rol modelimiz liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti belediyeciliğiyle ilgili birçok konuyu kendisinden öğrendik. Birçok konuyu dünya öğrendi, Türkiye öğrendi. Bugüne kadar AK Parti'nin belediyecilikle ilgili başarısının arkasında Cumhurbaşkanımızın İstanbul'daki yapmış olduğu hizmetlerin semeresi var.

Bizler Sayın Cumhurbaşkanımıza aslında daha çok şey öğreneceğiz ama en başta Sayın Cumhurbaşkanımızdan siz bir olun. Hemhal olun, beraber olun ve dediği gibi, korkma, yese kapılma, Allah bizimle beraberdir. Düsturuyla beraber biz önümüzde ne kadar sert, ne kadar engel olursa olsun bu inanmışlıkla inanmak, başarmanın yarısından fazlasıdır. Biz yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Vatandaşlarımızla bir olmaya, onlarla beraber olmaya gayret edeceğiz ve inşallah hizmetlerimizi geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de misliyle arttıraraktan yolumuza devam edeceğiz.

HALİLİYE'DE SEMT PAZARLARI KURULDU

Birçok mahallemizde semt pazarı noktasında yerimiz yoktu. Ama biz bu semt pazarı ilişkisini biraz daha kompleks tesise çevirdik. Şimdi yeni yapmış olduğumuz semt pazarlarımızdan, mahallelerimizde semt pazarının yanına ilave, zabıta amirliğine, varsa hemen bir otopark alanını, yeşil alanını ilave ediyoruz. Bazı yapmış olduğumuz semt pazarlarında kot anlamında, imar anlamında bodrum kalan kısımlarına da yine sosyal yardım işleri müdürlüğümüzü oralara yerleştirerekten burada hizmet veriyoruz. Yani bir tesise, bir kompleks tesis çeviriyoruz. Bir bölüm yapmış  semt pazarı yerinde de halı saha ve cami inşasını Karşıyaka Mahallemize gerçekleştirdik. Şimdi Ahmet Yesevi'de çok modern bir semt pazarı bir kompleks tesis yeşil alanıyla inşa ettik. İnşallah onun da açılışını gerçekleştireceğiz. 

KİRALIK ARAÇLARI SONLANDIRARAK BÜYÜK TASARRUF YAPILDI 

Ama bizler belediyecilik anlamında 2014 yılında kurulmuş yeni bir belediyeydik. Yaklaşık on yıla vardık. Kurumsal manada personel eğitimi, vatandaşa hizmet, kurumsal manada iç yapı dinamiklerinin yerine oturması adına 2019-2024 arasında en önemli yapmış olduğumuz hamle araç filosuyla ilgiliydi. Şu anda Haliliye Belediyesi'nde hiçbir tane kiralık araç kalmadı. Gerek iş makinaları, gerek normal diğer araçlar olsun ve mıcır ocağı tesisi de dahil olmak üzere Haliliye Belediyesi artık kendi kendine yetebilen bir belediye haline dönüştü. Hesaplamalara da baktığımız zaman bir yıllık kira bedeline karşılık yaklaşık 184 tane araçla birlikte bir ömürlük aracı Haliliye Belediyesi'ne kazandırmışız.
O günkü şartlarda yaklaşık 184 araçla beraber 184 milyonluk bir yatırım idi. Şu anda hesaplamalarımıza göre bir katrilyona yakın bir katma değeri Haliliye Belediyesi'ne iyi bir hamle ile katmış olduk. Ekonomik olarak baktığımız zaman. 

SAĞLIK ANLAMINDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI

Tabii yine ilçemizde vatandaşlarımızın isteği ve talepleri doğrultusunda bizim bir Ahmet Yesevi, Bağlarbaşı Süleymaniye dediğimiz bir bölgemiz var. Buradaki vatandaşlarımız hastane anlamında, sağlık anlamında, ulaşım yönünden sıkıntı yaşadıklarını ifade ediyorlardı. Halihazırda Haliliye Belediyemizin orada kurulu yaklaşık 16 bin metrekareli yapıya sahip bir binamız vardı. Sağlık Bakanlığıyla görüştük. Beraber ortak protokol çerçevesi içerisinde Şanlıurfa Valiliğiyle birlikte, şu an onu iç restorasyonlarını da bitirerek üst katta elli ünitelik bir diş hastanesi içerisinde her türlü donatısının olduğu ameliyathanelerinin de yer aldığı, alt katında ise acilin de yer aldığı bir poliklinik hizmetiyle beraber oradaki sağlık anlamında vatandaşları hizmeti ayaklarına götürdük. Bu da önemli bir yatırım. 

"KENDİ KENDİMİZE YETEBİLEN BİR BELEDİYEYİZ"

Belediyecilik demek vatandaşın doğumundan ölümüne kadar yanında ve hizmetinde olmak demektir. Bu taraftan böyle bakacak olursanız vatandaşımız sabah kalktığı zaman suyum akıyor mu? Kanalizasyon giderim gidiyor mu? Kapının önüne çıktığı zaman yolun, asfaltın var mı? Kaldırımın var mı? Temizliğin ne düzeyde? Biraz yürüyüş yaptıktan sonra yeşil alan miktarındaki artış ne durumda? Yeşil alanın var mı? Sonra ulaşıma sonra trafiğe bu şekilde bakmak gerekiyor. Ondan sonra benim bölgemde benim muhitim de belediyemin farklı sosyal manada ne tip hizmetleri var? 


Bizler hükümetimizle birlikte sağ olsunlar başta Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm bakanlarımız ilimizde de malumunuz Bekir Bozdağ bakanımızla birlikte şu anda ilimize hizmet ediyoruz. Diğer hükümet yatırımlarının da bölgesel manada gelmesiyle ilgili birçok adımlar attık ve atmaya da devam ediyoruz. Bu şekilde inşallah geleceğe böyle müreffeh yarınlara gelişe gelişe Haliliye ilçemiz bölge-bölge, mahalle- mahalle devam ediyor ama nasıl ki kurumsal yapıdan biraz önce belediyecilikle ilgili bahsettim. Biz bir de üreten belediye sloganıyla çıktık. Artık kendi kendimize yetebilen bir belediyeyiz. Şu anda park bahçeyle ilgili birçok ekipmanımızı kendimiz üretiyoruz. Kamelyamızı olsun, oturma grubumuz olsun ve diğer  çok sosyal donatıyla ilgili olan kısımları ve temizlik işleri de dahil olmak üzere çöp konteynırlarında üretimine yavaş yavaş başladık.

SOSYAL BELEDİYECİLİK DE YAPILANLAR

Bir taraftan da sosyal belediyeciliğimiz ön plana çıkıyor. Şimdi sosyal manada da yine biz vatandaşlarımızın emrinde ve yanındayız. Sosyal yardım işleri müdürlüğümüzü oldukça geliştirdik. Şu anda iki noktada sosyal yardım işleri müdürlüğü olarak hizmet veriyoruz. Sosyal market olarak hizmet veriyoruz. Sosyal markette vatandaşlarımızda kart dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Ve bu markette "para geçmez" diyoruz. Kart sistemi, puan sistemiyle birlikte gelip, vatandaşlarımız rahat bir şekilde evlerine ihtiyaçlarını görüp ihtiyaç sahipleri ihtiyaçlarını temin edebiliyorlar. Buna ilave olarak bir aşevimiz de var. Bu aşevimiz 7/24 çalışıyor. Ve yaklaşık 3500 kişilik yemek üretiyorduk. Şu anda 10 bin kişiliğin faaliyetine başladık. İnşallah kısa bir süre sonra açılışını yapacağız. İlave bir de sosyal anlamda günlük 6000 kapasiteli bir ekmek fabrikasını da şu anda faal bir şekilde kullanıyoruz. Bu Ahmet Yesevi Sosyal Yardım Kompleksi tesisin altında faaliyetlerimiz şu anda hali hazırda yürüyor. Birkaç güne kalmaz da inşallah açılışlarını gerçekleştireceğiz. 
Sosyalle ilgili olarak yaklaşık Haliliye ilçemizde birçok vatandaşımızın kırsal ve merkez fark etmeksizin her türlü ihtiyaçlarını da "benim bir belediyem var" sloganıyla birlikte insanlarımız Haliliye Belediyemize güvenerekten yollarına devam ediyorlar. Bizler de her zaman için böyle sahada dolaşırken bu kardeşlerimize ne olursa olsun sadece bu ihtiyaçlar değil, birçok ihtiyacıyla ilgili ev ziyaretlerimizde de onların ihtiyaçlarını temin etmeye gayret ediyoruz. 

TÜRKİYE'NİN EN GENÇ İLİ ŞANLIURFA

Şimdi genç kardeşlerimizle ve hanım kardeşlerimiz ikisinin aynı başı da böyle tutacak olursak bizim için özeller. Şanlıurfa 20.4 nüfus ortalamasıyla birlikte Türkiye'nin en genç ili. Bu "manada gençliğe yatırım, geleceğe yatırımdır." sloganıyla hareket ediyoruz. Gençlikle ilgili üniversite okuyan gençlerimize bizler kurs veriyoruz. Bunlar üniversite sınavına hazırlansınlar diye, kitapçıklar, fasiküller, deneme sınavları bu yıl boyu devam ediyor ve bunların içerisinde Allah'a hamdolsun tıp fakültesi, hukuk fakültesi de dahil olmak üzere birçok öğrencimiz Haliliye Belediyesi kurs merkezleri vesilesiyle üniversitelere giriş yapıyorlar. 


Ve POMEM ve BESYO dediğimiz yine üniversiteye hazırlanan kardeşlerimize bizim spor salonlarımızda eğitici hocalarımızla birlikte dersler veriliyor. Ve bunların da çoğu girmiş olduğu bu sınavları kazanıyor. Diğer millet evleri diye nitelendirdiğimiz bizim kurs merkezlerimizde ise hem hanım kardeşlerimiz hem de diğer kardeşlerimiz, hem ilmi yönden, hem de bilim yönünden ders alaraktan o kardeşlerimiz de geleceğe hazırlanıyorlar. Kurs merkezlerimizde hanım kardeşlerimize birçok dalda kurslarımız devam ediyor. Biçki, dikiş, nakış, boyama, kendilerini geliştirme el becerileri dahil olmak üzere ama sportif manada da yine gençlerimizin yanındayız diyoruz.

Şu anda amatörle ilgili birçok branşta turnuvalara da gönderdiğimiz yeni oyuncular yetiştirdiğimiz, yaklaşık on binlere varan üyemizin olduğunu genç ve sporcu kardeşlerimize de sporda da yanınızdayız diyoruz. Bizim modern havuzlarımız var burada kardeşlerimiz yüzme öğreniyorlar. Burada yine turnuvalara hazırlanıyorlar. Spor salonlarımız var. Halı sahalarımız var, bedava hizmete sunduğumuz hem merkezine ve hem kırsalda. Biz her zaman gençlik ve kadının emrindeyiz. 

"ATA SPORLARI KOMPLEKSİNİN PROJESİNİ BİTİRDİK"

Şimdi biz bu konuyla ilgili buradan da bir müjde vermiş olalım. Bir ata sporları kompleks tesisinin çalışmasını, projesini bitirdik. İçinde milli sporlarımız olan, güreş ve aynı zamanda okçuluğun uluslararası standartta yapıldığı bir tesisin projesini inşallah önümüzdeki dönemde temellerini atıp, açılışını gerçekleştireceğiz. 
Göbeklitepe başlığı adı altında biz açmış olduğumuz bu bir gastronomi merkezimiz var. Nasıl ki bütün tarih kitaplarını değiştiren Göbeklitepe'yle birlikte uygarlığın, insanlığın, yaşamın ilk başladığı yer olan  Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesiyse, kadim insanlarıysa, bizim yöresel mutfak lezzetleri anlamında da yerli ve milli yemeklerimizin orijinal has tatlarıyla, lezzetleriyle sunulduğu bir mekana ihtiyaç vardı. Bunu biz örnek olsun diye açtık. Diğer esnaf kardeşlerimize, diğer vatandaşlarımıza. 

"GÖBEKLİTEPE GASTRONOMİ MERKEZİ'NDE GELECEĞİN AŞÇILARI YETİŞİYOR"

Şu anda Göbeklitepe Gastronomi Merkezi çok faal bir şekilde çalışıyor. Vatandaşlarımız gelip oranın imkanlarından faydalanıyor. Yerli ve yabancılardan gelen misafirleri orada davet ediliyor. Orada yöresel damak lezzetlerimizin tadına varıyorlar. Biz de onlara misafir etmenin gururunu yaşıyoruz. Tabii Göbeklitepe Gastronomi Merkezi'nin içerisinde aynı zamanda yine gençlere yönelik bir kütüphanemiz, bir nikah sarayımız var ve yine gastronomi anlamında aşçıların yetişeceği, eğitim mutfaklarımız da var ortak protokol anlaşması çerçevesi içerisinde öğrenci kardeşlerimizi de orada yetiştirmeye, yine orada gayret ediyoruz. 

Biz işimizi aşkla yapıyoruz. Aşkla çalışan yorulmaz. 7/24 fark etmeksizin vatandaşlarımızın depremde de yanlarında olduk, selde de yanlarında ve emirlerinde hizmetlerinde olduk. Diğer hizmetlerimizle de kırsalda yaklaşık elli köye yakın köyümüzü bir mahallemize asfalt yaptık. Yirmiye yakın mahallemize park yaptık. Merkezde birçok mahallemizin yeni baştan yeniledik. Ve yine millet bahçesinin açılmasıyla ilgili Çevre Bakanlığıyla anlaşma yaptık. Büyükşehrimizle birlikte şu anda orası da yüz on sekiz dönüm hizmette. 

Her günümüzü, her saatimizi, her dakikamızı, Haliliye'miz için neler yapabiliriz gayretiyle geçir inşallah yine vatandaşlarımız teveccüh eder, tercih gösterirse ki biz birbirimizi nerede görsek birbirimize sarılıyoruz. Ben bundan dolayı vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Teveccühlerinden dolayı şükranlarımı buradan addediyorum. İnşallah gelecekte de Haliliye'mizi daha güzelleştirmek, daha modern hale getirmek yarınlara, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, her bir bireyiyle hazırlamak adına elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağımızı ifade eder, bizi konuk ettiğiniz için Haber7 ailesine çok çok teşekkür ediyoruz, saygılar sunuyorum.

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Behiye Çakmak 2 ay önce Şikayet Et
    Deprem sonrası Bahçelievler semtinde hala yıkılmasını beklediğimiz binalar var herhangi bilgilendirme yok yanyana yapılar sağlam olanlar risk altında Bir yıl oldu hala muhattap bulamadık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması