Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP'den istifa etti

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 13.02.2024 12:49 GÜNCELLEME 13.02.2024 12:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, herkese eşit ve adaletli hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduğunu belirtti.

Görevini yaparken partisinin bayrağını "en yükseğe çıkarmayı hedeflediğini" vurgulayan Çetin, şunları kaydetti:

"Girdiğimiz her seçimde gece gündüz demeden çalıştım, bunun karşılığını da seçim sonuçlarıyla aldık. Partimizin ve partililerimizin her zaman gururla takdim edecekleri bir yerel yönetici olmak için azami gayret gösterdim. Ancak gelinen noktada ömrümüzü verdiğimiz partimizin gasbedilmeye çalışıldığını, ilkelerinden ve değerlerinden uzaklaştırıldığını üzülerek görmekteyiz. Önce yerelde, ardından genelde iktidarı hedeflemesi gerekirken Cumhuriyet Halk Partisi mevcut yönetiminin sadece kendi parti içi iktidarlarını korumaya yönelik taktikler geliştirmeye çalıştığını kaygıyla izlemekteyiz. Bunu son aday belirleme yöntemlerinde de net bir şekilde gördük. Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet değerleri, sosyal demokrasinin evrensel kuralları gibi partinin kimliğini oluşturan kavramların göz ardı edildiği, hiçbir kriterin dikkate alınmadığı, parti içi dar kadrolaşmanın ön plana çıktığı, adaylıkların ahbap çavuş ilişkileriyle dağıtıldığı bir süreci üzülerek yaşadık. Tanık olduğum bu kaygı verici tablo nedeniyle ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde geçirmiş, partinin birçok kademesinde gururla görev yapmış biri olarak partimden istifa ettiğimi üzülerek açıklıyorum. Ancak bu hikaye burada bitmez."

CHP, mevcut Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in yerine Emrah Kozay'ı aday gösterdiğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Zavallilar 2 ay önce Şikayet Et
    eyy chp ye oy verenler, anlayin artik bunlarin sevdasi koltuk, hizmet degil
    Cevapla
  • Gurbetçi 2 ay önce Şikayet Et
    Menfaati için hemen Atatürk diyorlar. Utanmaz bunlar.
    Cevapla
  • Adanali 2 ay önce Şikayet Et
    Helal sana soner çetin gerçekten canla başla çalışan biriydi koyu ak partiliyim ama yapilanlarda inkar edilemezdi chp tam bir rezaletti ama seni herzaman takdir ettim
    Cevapla
  • Yavuz 2 ay önce Şikayet Et
    Bağımsız aday ol o zaman
    Cevapla
  • vatan önce 2 ay önce Şikayet Et
    arkadaş ne oluyor bu chp ye arkadaş bu chp kendi menfaatlerini düşünen kesim var sanki getirdikleri adamlar bidaki seçimde ne malum böyle yapmayacaklar kardeşim bunlar menfaat üzerine kurulmuş bu chp atatürkle ilgisi yok yemin edrim yok bu parti terörist seviciler dost olan parti teröristin elini öpen terörist demirtaş kavala selam göndereni görme ben terörst sevici deyilim hadi ordan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vekaletle kurban kesim bedeli açıklandı
Milli Muharip Uçak KAAN bir kez daha başardı