Muharrem İnce, Ankara dahil 79 adayını duyurdu! İstanbul için 'Sürpriz' açıklama!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Zafer Burak Hasar olduğunu açıkladı. İnce İstanbul adaylığı için sürpriz yapacaklarını belirtti.

GİRİŞ 13.02.2024 15:25 GÜNCELLEME 13.02.2024 15:51
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İnce, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne yönelik partisinin çalışmalarına ilişkin bir otelde düzenlediği basın toplantısında, bazılarının devletin, bazılarının da belediyelerin imkanlarıyla seçim kampanyası yaptıklarını söyledi.

Partisinin belediye başkan adaylarına verecek 1 lira paraları bulunmadığını ifade eden İnce, "Hatta bugün sizden bir isteğimiz var" dedi ve genel merkeze bağışta bulunulmasını istedi.

İnce, "CHP'ye bakın, partisinin genel sekreterine Esenyurt'u veremiyor, öbür genel sekreterine Beykoz'u veremiyor ama 30 yaşındaki avukatına Çankaya'yı veriyor. Arpalık çünkü her yer. Adalet yok, vicdan yok, liyakat yok, çürümüşlük tepeden tırnağa herkesi etkiliyor." diye konuştu.

MUHALEFET AYNI YANLIŞI YAPIYOR

Muharrem İnce, geçen yılki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde seçmene "Sizi kandırıyorlar" dediğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Selim Temurci CHP listesinden İstanbul milletvekili seçildi. Kendi partisi diyor ki 'Gel İstanbul'dan aday ol', 'Olmam, ben AK Parti'nin adayını destekleyeceğim' diyor. Oy verenlerin vicdanına, beynine bırakıyorum bunu. Birol Aydın, CHP listesinden İstanbul milletvekili seçildi. 'İstanbul'un 5 yılı boşa gitti, ben adayım' diyor. Böyle 39 kişi var. Yazık, günah."

Türkiye'nin şeffaflığa, bağımsız kurumlara, nitelikli eğitime ve yargı bağımsızlığına ihtiyacı olduğunu söyleyen İnce, "Parti olarak '3 a belediyeciliği' yani 'akıl, adalet, ahlak' diyoruz; '3 d belediyeciliği', yani 'dürüst, denetlenen ve demokrat belediyecilik' diyoruz. Dirençli kentler öneriyoruz, yapay zekayı öncelikli hale getireceğiz. 'Rant değil memleket belediyesi' diyoruz." şeklinde konuştu.

İSTANBUL İÇİN BİR SÜRPRİZİMİZ OLACAK

İnce, 17 Şubat Cumartesi İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını, Büyükşehir Belediyesi için 3 aday adayları bulunduğunu ve bir sürprizleri olacağını aktardı.

İŞTE ANKARA DAHİL AÇIKLANAN TÜM ADAYLAR

İnce, daha sonra 11 büyükşehir, 7 il, 61 ilçe olmak üzere toplam 79 belediye başkan adayını açıkladı.

Buna göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zafer Burak Hasar, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ethem Efe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ruşen Sever, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Çağlayan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cuma Akpınar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Deniz Coşkun, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ünal Karasağız, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gülnur Efe, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Seyit Ahmet Koçak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Barış Tunca, Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Ertuğrul Aybay oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasar da yakın zamanda projelerini anlatmak için sahaya çıkacaklarını belirtti.

Adaylık başvurusu için Muharrem İnce ile görüşmesinde "Ankara'da çıkardıkları şu adaylara bakar mısınız? Hepsi aynı mahalleden, aynı aileden, hepsi birbirine benzeyen adaylar. Atatürkçülüğü önceleyen Memleket Partimizin Atatürk milliyetçisi kimliği ile ön plana çıkmış bir adayı olmayacak mı?" dediğini anlatan Hasar, İnce'nin de "Bu sana yakışır, göster kendini" karşılığını verdiğini anlattı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • BERA 2 ay önce Şikayet Et
    MUHARREM Seni Kimse istemiyor. Çık aradan Bırak bu işleri Evinde. otur Emekliliğin tadını çıkar
    Cevapla
  • Muharrem, geldi 2 ay önce Şikayet Et
    Sayin ince Chp baskani olman icin sana 400 delege oy Verdi. Omurgali olup dik dursaydin bir sonraki kurultayda Chp genel baskani olmustun. Ama sen gittin sayin genel baskanim diye kemal, e muhappetle sarildin, tunceli zerdustu ne yapti 400 delegeyi sildi, seninle gel buraya muharrem diye dalga gecti partiden kovdu.hatirlatayim dedim.
    Cevapla
  • Kâmil Gökçeoğlu 2 ay önce Şikayet Et
    Biz sana da oy verdik, bağış yaptık sen ne yaptın,seni Cumhurbaşkanı adayı yapacaklarını anladın ve bize ihanet ettin.devam et ihanetine
    Cevapla
  • Muammer 2 ay önce Şikayet Et
    Horoz ölür gider,gözü çöplükte gidermiş.Bizim Gel Bakalım Muharrem de chp diye diye ölüp gidecek.Yahu ayrılalı 3-4 sene oldu,herkes ne ve nasıl yaparsa yapsın sana ne.Ama olmaz chp şöyle,chp böyle git kardeşim geri dön chp ye de nasıl bir düşünceyin olduğu netleşsin.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    CHP'yi kötülüyor dediğin kişilerden zerre kadar farkın olmadığı kadar sen onlardan daha kin ve nefretçe bir bakışın var. Senden bir cacık olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?